Vriendenweekend

Voor het weekend van 3 en 4 november stond ons vriendenweekendje gepland. Dit keer betekende dit dat we zaterdag aan het einde van de dag zouden verzamelen in een gebouw in Apeldoorn. Zaterdagochtend ging Ruud al vroeg op herhalingscursus van scouting, en vervolgens Merlijn naar musicalklas en Kay naar scouting. Daarna was het dus al weer bijna tijd om te vertrekken naar Apeldoorn.

Alle kadootjes, spelletjes en slaapspullen ingepakt en hup daar gaan we dan. We komen tegen 16.45 uur aan in een mooie bosrijke omgeving. Hier is een gebouwtje waar we deze dagen zullen verblijven. Als iedereen binnen is kunnen we al snel aan tafel, met lekkere warme hartige taarten en lasagna. Als iedereen zijn buikje heeft gevuld gaan we richting de gezelligheidsruimte waar de kids al snel een spelletje gaan spelen. Iedereen zit lekker te kletsen en geniet van de koffie/thee met lekkers.
gebouweetzaalspelletjes
Na een tijdje gaan we beginnen met het beroemde 2,50 kadootjesspel, en dus schuiven de kadootjes van rechts naar links en verschuiven mensen ook weer van plek. Iedere keer toch weer een verassing wat voor kadootjes er deze keer beschikbaar zijn. En er zijn weer veel leuke dingen bij zoals een grote zak pepernoten, een wensballon, lekkere geurtjes voor in bad etc. etc. Tegen 21.30 uur lassen we een korte plaspauze in, en wordt er wat lekkers op tafel gezet. Daarna gaat de strijd verwoed verder en niet veel later is het tijd om de wekker te zetten. En dan? om 22.45 uur loopt de wekker af en is iedereen weer blij met de kadootjes die hij/zij op dat moment heeft gescoord.

Natuurlijk wordt er nog lang nagepraat en tegen 00.45 uur verlaten Nico en Getine met de kids het huisje en rijden terug naar huis, de rest gaat rond 1.30/2.00 uur ook richting bed en snel daarna is het hele huisje in diepe rust.

De volgende dag is Kay rond 7.30 uur wakker maar blijft nog lekker even bij Merlijn op de kamer. Tegen 8.00 uur ga ik er zelf uit, denk de tafel vast en begin met beperkte voorbereidingen voor het ontbijt. Daarna komt iedereen achter elkaar naar beneden geslopen en tegen 9.30 uur gaan we aan tafel. Daarna is het helaas al weer tijd om op te ruimen en in te pakken.
uitzichtuithethuisje
Rond 12.00 uur verlaten we het huisje, en helaas zijn er al weer een aantal mensen vertrokken, maar met de mensen die er nog zijn gaan we onderweg naar een kleine cacheroute. Deze is in het bos en we genieten van de prachtige herfstkleuren en klimmen soms een berg op en af, komen langs een natuurbegraafplaats en even later struinen we door de heide. Na een tocht van een kleine 4 km wordt de cache snel gevonden, en gaan we terug naar de auto?s. Daar genieten we nog even van een kopje koffie om vervolgens weer richting huis te rijden. Onderweg scoren we snel nog even een cache, en hoe verder we naar Utrecht rijden hoe harder het begint te regenen.
cacheroutenatuurstruinendoordeheide
Nog een tussenstop in Utrecht, om bij mijn moeder een bedombouw uit elkaar te halen en naar beneden te brengen terwijl Merlijn vast met zijn neus in de boeken zit. En dan.. naar huis. Thuis is iedereen best wel moe, we eten nog wat en deze avond ligt iedereen redelijk op tijd in zijn/haar bedje.

Bedankt voor weer een topweekend, en wat gaan ze toch altijd snel voorbij.

Nu maar weer aftellen naar het volgende weekend, waar we op zondag al weer een meet met onze Belgische vriendjes hebben staan.

1 Kommentar zu „Vriendenweekend“

  1. Volgens mij is het bij jullie altijd wel vriendjesweekend , al blijf ik dat 2,5 euro spel toch wel echt iets zenuwslopend vinden lol
    en nu op naar zondag xxx

Kommentieren