Vreeswijk door Limburgse ogen

Op zondag 14 augustus hadden we afgesproken dat Wiel en Jolanda vanuit het verre Brunssum een bezoekje zouden brengen aan Nieuwegein. Rond 12.00 uur kwamen ze aan en natuurlijk was het weer een warm weerzien. Wiel baalde gelijk.. waarom wist hij niet dat er nog een boom omgezaagd moest worden?? Hij heeft toch een kettingzaag??? Maar nee Wiel.. deze dag hoef je eens even niets te doen, die boom (of wat er nog van over is), komt echt wel een keer goed in onze achtertuin, en we hebben nu al veel meer licht.

Voor de kinderen was er een afstandsbestuurbare minicouper…wauw… dat is wel heel gaaf natuurlijk, want de banden geven licht. Ik kreeg ook lichtjes (jeetje zou Jolanda nou echt zo bang zijn dat ze de stoppen laat doorslaan??) en voor Ruud heerlijke karamelchocolaatjes….mmmm…

Na gezellig kletsen en koffie met taart (homemade natuurlijk) besloten we om Wiel en Jolanda mee te nemen Vreeswijk in, Wiel had al water gezien en vroeg zich toch echt af wat er aan de hand was. Dus maakte Wiel kennis met de woonboten die hier vlakbij in het water liggen, we liepen via het jaagpad zodat hij de woonboten ook van dichtbij kon bekijken en ze raakte zelfs met een bewoner aan de praat. Wiel vond het allemaal prachtig, en wij genoten ondertussen van het wandelingetje, waarbij Jolanda en ik natuurlijk volop aan de klets waren.

Na het stukje woonboten ging het verder door het oude dorp om vervolgens via de diverse sluip en kruipweggetjes op de dijk te belanden, wat een uitzicht hier he.. en dat zo dicht bij huis. Wij genieten er toch nog heel regelmatig van en voor de Limburgers voelde het ook gelijk alsof ze op vakantie waren (dat hebben we niet in het zuiden…hihi).
kaywielkanhetnog
Een tussenstop bij Luigi hoort er natuurlijk bij, maar wat blijkt… de Limburgers houden niet van ijs (rare figuren die Limburgers)… maar de pret was er niet minder om. We genoten toch even van de stop en vervolgde daarna weer onze weg om uiteindelijk weer bij ons terug te belanden.
dijkriaenjol
Tijd voor een drankje natuurlijk, en nog een klein hapje om daarna maar eens te gaan zorgen dat de BBQ kon worden aangestoken. Het weer wisselde van donkere wolken naar een stralend zonnetje en dus genoten we volop in ons tuintje. We besloten toch om het tentje maar op te zetten voor het geval de zon te heftig zou gaan schijnen (euh oh nee.. voor het geval het zou gaan regenen natuurlijk ;-)).
zonnetjetentje
De bbq lieten we ons goed smaken, kok Ruud verzorgde een ieder goed en na een tijdje waren de buikjes goed gevuld. We kregen ook nog een show van de Spuger en zijn Ridder en toen en tja… dan komt er op een gegeven moment aan alle moois ook weer een einde. Wiel moest de volgende dag weer vroeg aan de slag, en natuurlijk is het ook nog best een eindje terugrijden naar Brunssum.Dus we namen afscheid en spraken af om snel weer een datum te plannen, want tja… vriendschap moet je natuurlijk wel onderhouden.
optredenkaywiel

1 Kommentar zu „Vreeswijk door Limburgse ogen“

  1. Jolanda de Limbo hihi sagt:

    hoi hoi ja het was een super gezellige dag doen we heel snel weer over 😉
    We vonden het super mooi bij jullie ja het is wat je zegt het leek net of we op vakantie waren maar in Limboland hebben we heuvels en bergen dat hebben jullie niet ;-)) die laten we jullie nog wel een keer zien gaan we meteen schat zoeken hihi.
    Nogmaals heel erg bedankt voor de super gezellig dag in Nieuwegein en tot snel xxx

Kommentieren