Archiv für Dezember 2012

Sinterklaasperiode 2012

Samstag, 8. Dezember 2012

Zo de Sint is nog maar net vertrokken en Nederland is gehuld onder en witte deken. Maar eerst kijken we nog even terug naar deze Sinterklaasperiode.

Het begon natuurlijk op zaterdag 17 november met de intocht van de Sint. Eerst op tv kijken hoe hij aankwam met de kleine boot (omdat de stoomboot kapot in Spanje was achtergebleven), en vervolgens hup richting het oude dorp om hem in het echt te zien. Het was weer lekker druk, maar we hadden een goed plekje langs het water en na wat wachten kwamen ze dan toch langs gevaren!! Daarna zijn we eerst maar even de pietenspelletjes gaan doen (pepernoten sjoelen, pakjes over het dak brengen etc.), en daarna op zoek naar de pieten voor pepernootjes!! De Sint bleek dit keer te voet te zijn, nadat zijn schimmel er blijkbaar niet zo blij mee was, en dus maar weer naar huis was gegaan ;-)). Gelukkig werden er af en toe wat pepernootjes gescoord, en daarna met een zakje oliebollen terug naar huis.
aankomstsintspelletjespietje pepernoot
Vervolgens mocht er ieder weekend een schoentje gezet worden, en hoorde we regelmatig op de gekste tijden (bijv. 3 uur ’s nachts) iemand sinterklaasliedjes zingen. En als dan de schoentjes weer gevuld waren, was het natuurlijk feest!

Op zaterdag 24 november had Kay pietengym bij de scouting, en mocht hij als pietje gaan. Oke, aankleden maar, en hup dan ook maar wat zwart op het gezicht… hoewel…eerst een heel klein beetje, maar gaandeweg mocht het steeds meer worden en uiteindelijk was het toch een heuse piet (maar de pruik niet hoor… dat zit niet lekker hihi). Moe maar voldaan kwam hij uiteindelijk weer terug van de pietengym, en niet zomaar…. hij werd door Sinterklaas samen met 2 pieten thuis gebracht, wauw… dat is toch wel heel bijzonder. En ook handig, want het zakje met strooigoed was weer helemaal gevuld ;-)).
klaarvoorpietengym
Tussendoor hadden we nog het kijkzwemmen in badje 2 en de verjaardag van Ruud op 1 dag… wat een gezelligheid allemaal. En ook de rommelpieten kwamen weer langs op school en maakte van de klas een puinhoop. Op vrijdag 30 november was het schoentje in de klas ook nog gevuld met een speeltje en een lekkere mandarijn!
rommelpietenrommelpiet2kijkzwemmen
Op zaterdag 1 december kwam de Sint op bezoek bij scouting, en mocht Kay nog een keertje als pietje op stap. Deze keer maar niet zwart, want stel je voor dat de Sint dan niet zou zien dat hij Kay was;-)). Dus daar ging de witte piet en genoot van de komst van Sint met zijn rare pieten. De ene gooide de pepernoten achterste voren en de ander heette domme piet…tja… het zullen je pieten maar wezen. Merlijn was deze dag ook op stap, maar dan zelf als zwarte piet op huisbezoek voor de scouting. Hij heeft het erg goed naar zijn zin gehad, en wil volgend jaar graag weer.
bijnaklaar
En dan wordt het uiteindelijk 5 december! Sinterklaasfeest! Dus als witte pietje naar school, daar staat alles al klaar voor het grote feest. Tegen 8.50 uur komt de Sint met zijn pieten aan, deze keer zit er een piet op de tractor en daar achter op de aanhanger zit Sint bovenop de strobalen. Geweldig weer om te zien! Vanuit school lekker naar huis…zou het daar ook nog feest zijn?? Eerst maar eens een geknutseld schoentje ophalen bij de C1000, en ook daar zak natuurlijk weer een zakje pepernoten in met een xgogo… het blijft maar feest. Toen we thuiskwamen stond er op eens een zak met kadootjes in de garage… he…hoe kan dat nou weer. Blijkbaar was er een pietje langsgeweest, die wat voor ons had achter gelaten.
schoolkoortjeopdetractorfeest
Het stoombootspel op tafel, en als je netjes met je pietje een pakje uit het ruim naar boven hebt gebracht, mag je een pakje pakken. Wauw… de Sint weet zo maar dat Kay toch wel heel graag de lego brandweerauto wilde, en dat Ruud een spel leuk vindt, Merlijn wil genieten van een dvd van Lady Gaga en dat Ria geniet van een disneypuzzel. Wat heeft de Sint dat toch allemaal goed gedaan!! Als alle pakjes zijn uitgepakt, en die voor Oma apart is gelegd, kan er even gebouwd/gespeeld worden en daarna genieten we van een heerlijke gourmet om deze Sinterklaasperiode af te sluiten.
stoombootspelgourmet
Ondertussen is het buiten wit, klinken er al weer volop kerstliedjes… en maken we ons op voor het volgende feest!!