Archiv für Oktober 2012

Bakken en gezelligheid weekend

Montag, 1. Oktober 2012

Zaterdag werd er heel wat af gebakken, muffins, brownies en appeltaart… want er zou visite komen. Om 14.00 uur waren Marc en Angelique van de partij, en begonnen we aan de thee met lekkers. Al snel was het tijd om even Kay op te halen van scouting, en op ons verzoek reed Marc met de mini cooper die kant uit. Kay vond het natuurlijk helemaal geweldig!! Daarna gingen we nog even verder met de thee en lekkers, waren we gezellig aan het kletsen en werden de fotoboeken bekeken.

Daarna nog het nodige disneygepraat, maar op enig moment gingen we richting de spelletjes, en wat bleek Marc was ook bekend met de spelletjesclub in Gouda, waar ook Ruud al jaren komt.. jeetje wat is de wereld toch klein. Dus werd er gepraat over allerlei spelen en verschillende mogelijkheden binnen de spelletjeswereld. Marc werd uitgedaagd om mee te doen met de Wii en dat liet hij zich natuurlijk geen twee keer zetten. Ondertussen werd de uitleg over Geocachen aan Angelique vervolgt en aan de hand van de site werd van alles toegelicht.

Uiteindelijk was het al snel weer tijd voor het avondeten en genoten we van frietjes met lekkers. Na het eten werd het al snel tijd voor Kay om richting bedje te gaan (na eerst nog even samen met papa en Marc op de Wii gespeeld te hebben). Dus tijd om een spelletje op te zoeken, er werd gekozen voor 7 Wonders, Ruud legde het spel uit, er werd een kopje koffie gedronken en daarna nog wat fris. Merlijn speelde het eerste rondje mee en daarna deden wij nog een tweede ronde. Tegen 23.00 uur gingen Marc en Angelique uiteindelijk naar huis en spraken we af dat we dit zeker nog een keertje zouden overdoen. (En zondag bleek uit Facebook dat Marc zich al weer gestort had op een spel uit zijn voorraad ;-)).
wiicache uitleg

Zondag stond er een middagje met de familie De Graaff op de planning. We zouden samen een cache oplossen en deze gaan scoren en daarna gaan glowgolfen. Dus werd er ’s ochtends al het een en ander voorbereidt. Hup met een verse appeltaart onderweg naar Houten. Daar dus eerst thee met appeltaart en vakantieverhalen. We kregen een lieve Pooh knuffel uit Hongkong en daarna aan de slag met de puzzels. Dat viel nog niet mee, er werd druk gerekend maar er kwam niet echt een antwoord uit waar we iets mee konden. Ondertussen was het ook al weer tijd om richting de glowgolfbaan te vertrekken. Dat was een groot succes, in 2 teams werd er heerlijk gespeeld, en uiteindelijk werden de balletjes in hole 18 netjes weggewerkt. Nog even wat drinken en toen was het al weer tijd om naar huis te gaan. Dus zouden we thuis ons nog een storten op de puzzels om dan later dit jaar de cache alsnog te gaan scoren.
glowgolf1glowgolf2hongkongpooh
En tja… zo komt er dan al weer heel snel een einde aan weer een heel gezellig weekend.

20 jaar getrouwd

Montag, 1. Oktober 2012

Op vrijdag 21 september, 20 jaar geleden, stapte wij in het huwelijksbootje. Het was een super mooie dag. Dus na 20 jaar werd het tijd om deze dag toch eens goed te gaan vieren.

Zo werden er plannen gesmeed en mensen benaderd of zij ook een rol konden vervullen voor ons. Kay mocht 2 nachtjes logeren bij Mandy (en bezocht ook nog het Dolfinarium), Merlijn ging naar Bart en Dries en mocht met ze mee naar Disneyland Parijs. En wij…wij gingen heerlijk een paar daagjes naar Antwerpen, waar we samen met onze vriendjes er een paar daagjes feest van gingen maken.

In de ochtend deden we samen boodschappen, kreeg ik een mooi boeket bloemen (incl.een klein boeketje voor in het hotel) en aten we samen een gebakje. Om 12.00 uur was Kay uit school, de spullen werden opgezocht, broodje gegeten en hup daar gingen we voor halte 1…Bussum. Tegen 13.30 uur waren we er en Kay was er ook helemaal klaar voor. Dus samen met zijn fiets en een autostoeltje lieten we hem achter bij Mandy. Daarna terug naar huis, Merlijn berichten dat we er aan kwamen, inladen en door richting Antwerpen. Wilrijk om precieser te zijn. Daar stonden Bart en Dries al in de startblokken om richting Parijs te vertrekken. Dus ook nummer 2 afgeleverd, en daarna gingen wij op weg naar ons hotel in Antwerpen.
bloemen
Na even zoeken en wat rondjes gereden te hebben voor een parkeerplek, was het tijd om in te checken. We kregen de sleutel van onze kamer voor de komende dagen, en gingen eens even in de map kijken wat er allemaal te doen was in de mooie stad Antwerpen. Na een tijdje gingen we dan ook te voet op pad naar het centrum, we wilde natuurlijk wel gelijk wat caches scoren. Dat ging soms goed, en soms niet echt.. maar ja…morgen zouden we Philippe de cacheverklikker mee op pad nemen, dus dat kwam zeker goed. Na wat rondgewandeld te hebben, was het op enig moment tijd om een plekje te zoeken voor ons avondeten. We hadden besloten om voor de griek te gaan… maar ja… waar vindt je die in hartje Antwerpen.. Op dat moment kwamen we van de ene naar de andere italiaan, maar een Griek… niet echt. We vonden een hele kleine (meer model afhalen, maar daar hadden we geen zin in), daarna nog eentje… dat was meer Balkan achtig, maar met servetten en drie glazen op tafel, een beetje te veel van het goede dus ;-)).
stadsfeestzaalkerkkade
Uiteindelijk belandde we dan bij Castello op de Groenplaats, Ruud ging voor een mixed grill en ik voor een spaghetti met roomsaus, tja.. geen grieks maar ja.. we waren ondertussen hongerig. Het eten was heerlijk, het toetje was een uitdaging want ik wilde graag de capaccio van aardbeien, en ruud iets met walnoten. Helaas… de aardbeien waren op en ook de walnoten waren verdwenen. Nou ja.. dan gaan we maar voor de italiaanse variant van de creme brullee, deze werd vlammend gebracht dus dat was dan wel weer leuk.

Daarna wandelde we op ons gemakje terug naar het hotel en zochten ons bedje op.

Zaterdagochtend besloten we om na het ontbijt op pad te gaan voor een aantal caches, ik had een soort route uitgestippeld waarbij we een rondje konden maken, wat challenge meepakken en dan weer op tijd bij het station zijn om onze cacheverklikker op te halen;-)). Dus gingen we vol goede moed op pad. Op enig moment een berichtje van Merlijn…het is blockdag, ben naar binnen gesneakt. Oeps… niet aan gedacht. Gelukkig is het uiteindelijk gelukt om de jaarpas van Merlijn te verlengen en om te zetten naar een Dreampas (want ook de zondag bleek een blockdag).
elixergerechtshofkunst
We bezochten de antwerpse elixer en ook het kunstmuseum was een plek waar we een cache konden scoren. Het nieuwe gerechtsgebouw werd ook opgelost en dus ging het deze dag al een stuk beter. Al snel volgde er een berichtje dat onze cacheverklikker wat vroeger zou zijn, maar toen hij aankwam zaten wij nog even aan de lunch, dus zocht hij ons op, en via een cryptische omschrijving konden we hem gelukkig vinden!! Samen werkte we nog de nodige vlekjes op de geocachekaart weg en maakte een ritje met de tram om Dieter op zijn werk op te halen.
langewappergevonden
Dat was een echte verassing, waarbij Dieter zich eerst nog afvroeg welke klanten nu nog op 5 minuten voor sluitingstijd naar binnen stortte, maar dat werd al snel duidelijk. Dus werd er snel afgesloten, kregen we het kadootje van de dag van de klant mee, en vertrokken we richting het huis van Philippe & Dieter. We kregen ook nog een kadootje… Antwerpse handjes en Elixer (wat toevallig dat we die cache nou vandaag gescoord hebben).

Even opfrisactie voor Dieter en daarna op weg naar ons avondeten, PAMPAS. We begonnen met een heerlijk aperitief. Hier hebben we heerlijk gegeten, het eten werd op grote spiesjes geserveerd en je kon net zo vaak nemen als je wilt. Het waren dus kipkluifjes, worstjes en nog veel meer lekker vlees. Zelfs Marjolein stond nog op de kaart icm botervis…hoe krijgen we het toch voor elkaar…Daarbij natuurlijk patatjes, salade en diverse sausjes. Ook kwamen af en toe de ananassen voorbij… heerlijk… Op enig moment waren we wel zo’n beetje klaar en kwam iemand dat ook netjes vragen. Ze bood nog banaatjes en ananas en dat hoefde ze geen twee keer te doen.. kom maar door hoor… mmm… heerlijk zo’n nagerechtje. Toen we onze buikjes helemaal gevuld hadden was het ondertussen 22.30 uur. We werden netjes teruggebracht naar ons hotel, en spraken af voor de volgende ochtend. Welteruste… jeetje al weer een dag voorbij.
pampasmenukaart
Zondag na het ontbijt tijd om uit te checken, dat voelt altijd al weer als het einde van je verblijf… helaas. Daarna snel naar Philippe & Dieter, heerlijk kletsen, bakkie thee drinken en daarna de vakantiefoto’s kijken. Oeps… wat gaat de tijd hard. Tijd voor de lunch, lekker Vlaamse frietjes bij de frituur. Oke, er moesten natuurlijk vandaag ook nog een paar caches gescoord worden, dus kozen we er snel een paar uit en gingen op stap. De eerste was een cache die we lang geleden als eens samen hadden uitgepuzzeld maar die nog niet gelogd was.. op de plaats aangekomen sta ik een beetje op de iphone te kijken hoever het nog is, en roep… ik zou er bovenop moeten staan. Dieter staat 3 stappen verder en ja hoor.. gevonden. Maar er ligt een betonbiels op… jeetje hoe krijgen we die eraf… oh nee, dat hoeft niet je kunt hem er ook onderuit schuiven. Goed… de toon is weer gezet voor de caches van vandaag. We doen er snel nog een paar en dalen dan af onder de schelde, geen bereik, maar wel een cache. Al snel is de conclusie duidelijk waar deze moeten liggen, dus de putjeslichters aan de slag… en iets over de helft is het bingo! Yes, weer 1 gescoord. Nu nog maar even snel naar het einde van de tunnel want daar ligt er ook nog eentje te wachten.
lunchcarstbbruidspaar
De tijd vliegt echt voorbij, en ipv 16.00 uur rijden we tegen 16.30 uur weg uit Antwerpen.. ja hoor.. het weekend is gewoon te kort!! We halen Kay op die het prima naar zijn zin heeft gehad, en gaan richting huis. Kay valt in slaap, en na een tijdje volgt er een foto van Bart en Dries, ook Merlijn slaapt onderweg..hihihi.. wat lijken onze mannetjes toch op elkaar. Thuis eten we nog wat, en stoppen Kay lekker in bed. Merlijn komt vervolgens tegen 22.45 uur thuis en Bart en Dries drinken gezellig nog even iets, voor dat ze onderweg naar huis terug gaan.

En zo kwam er een einde aan ons super huwelijksverjaardagsweekend! Dank aan iedereen die het mede heeft mogelijk gemaakt.