Archiv für September 2012

Dagje Efteling

Dienstag, 25. September 2012

Tijdens de actie van de AH hadden we nog een extra set toegangskaarten gekocht, en dus werd het tijd om nog een dagje naar de Efteling te gaan. Dit keer gingen we gezellig samen met moeder en dochter Deurloo.

We hadden om 9.45 voor de kassa’s afgesproken, maar bleken zeker niet de enigste te zijn vandaag… jeetje wat een drukte. Maar toen we eenmaal binnen waren hebben we daar eigenlijk niet zo heel veel van gemerkt. We hebben heerlijk gekletst, genoten van boterkoekjes, en natuurlijk een aantal attracties gedaan. Als eerste hebben we kaartjes gehaald voor de Ravelijnshow, want het boek wordt voorgelezen, en de tv afleveringen zijn bekeken, dus dan is het wel heel leuk om de show te zien. Daarna gingen we in Droomvlucht, en vervolgens gingen er een aantal naar Villa Volta. Met Kay en Merlijn ging ik naar de draaimolen en de wip (blijft toch ook heel leuk).
paardjes
Vervolgens brachten we een bezoekje aan het Land van Laaf.
laaf
lachhuys
We kwamen langs de zweefmolen, en Marjolein was de gelukkig om samen met Kay een rondje te zweven.
zweven
We vervolgde onze weg en kwamen uit bij de rode neusjes, tja.. die moet je natuurlijk ook gewoon doen he.. En we kwamen er allemaal uit met een echte rode neus ;-))
carnivalrodeneus
Toen was het tijd voor ons bezoekje aan Ravelijn. Het is een leuke show, maar blijft toch een beetje onsamenhangend. Na afloop ging Merlijn op de foto.
ravelijn1
ravelijn2
Vervolgens gingen we een ritje met de bobbaan doen.
bob
We besloten om maar eens een kijkje te gaan nemen bij Joris en de Draak. En Kay was groot genoeg (ja echt… groot genoeg). Hij vond het wel heel spannend, en weet ook nog niet of hij de volgende weer zal gaan, maar… hij heeft het toch maar gedaan.
draak
Samen met Marjolein ging Kay verder op pad 😉
wandelen
De autootjes waren eigelijk toch wel veel leuker geloof ik ;-)).
Dus werden de autootjes bezocht, en daarna gingen we eten bij Station Oost en kwam er al weer een einde aan dit gezellige dagje in de Efteling.
Het was zeker voor herhaling vatbaar.

Fietspuzzeltocht Nieuwegein

Dienstag, 25. September 2012

Alweer een paar maanden geleden zouden wij voor onze scoutingvrienden een fietsroute in Nieuwegein organiseren, echter het weer zat toen zwaar tegen en dus werd het fietsen op het laatste moment afgelast.

Maar…de route was klaar… het voorwerk was gereed, dus wilde we hem toch graag een keer tot uitvoer brengen. Dat mocht dus op 9 september. De dag startte bij ons al vroeg om alle laatste voorbereidigen te treffen en overal de benodigde aanwijzingen te plaatsen. Ook werd er lekkers voor bij de lunch voorbereid en broodjes gesmeerd.

Om 10.30 uur verzamelde wij bij het Fort Vreeswijk, daar dronken we eerste een kopje koffie met een koekje voor de liefhebber, en vervolgens volgde een korte uitleg. Je krijgt een cryptische omschrijving van een locatie in Nieuwegein, daar fiets je heen en dan tref je weer de volgende omschrijving aan. Vol goede moed werd er begonnen aan de eerste opdracht. Merlijn besloot om een stuk mee te fietsen, en gelet op het warme weer hadden wij een paar extra ÂŽlimopostenÂŽingelast.
puzzelenklaar voor de eerste opdracht
De fietsers gingen op pad, en wij even naar huis, alles in orde maken voor de eerste post en na een korte tijd, weer onderweg naar post 1. Daar bleek helaas dat de opdracht verdwenen was, dus was het maar goed dat we daar zelf stonden. Zo konden we naast het verstrekken van koude dranken ook nog de nieuwe opdracht overhandigen, want blijkbaar waren de muntdropjes te aantrekkelijk om te laten hangen (ondanks het vriendelijke verzoek wat daar aan gekoppeld was).
pauzeevenklimmen
Dus na een korte pauze ging men op weg naar de volgende opdrachten om zo vervolgens na in totaal een kleine 2 uur aan te komen op de plaats voor de lunch. Ook wij kwamen hier net aan, dus de planning ging prima. Gezellig samen gelunched en het bleek dat de opzet van de fietsroute in ieder geval in goede aarde viel. Na de eigen boterhammen was er vers fruit voorzien, altijd lekker op een warme dag.
lunch
De lunchpauze was niet al te lang, en hup daar ging men weer op pad, op naar de volgende opdracht. Zo kwamen ze uiteindelijk in Vianen terecht, toen ze met het pondje weer terugkwamen, stonden we klaar om ze op te wachten met een verkoelend ijsje of een flesje water, en dat werd gewaardeerd.
ijspostijs
Tijd voor het laatste gedeelte van de route, om zo uiteindelijk weer op het fort terecht te komen. We zouden gaan eten bij het pannenkoekenhuis in Vreeswijk, dus besloten er een aantal om dat als eindpunt te nemen, zodat de rest vast de geleende fietsen terug konden brengen. Na een korte stop, gingen we met z’n allen naar het pannenkoekenhuis, waar later ook de Familie van der Toom aansloot voor het avondeten. We zaten heerlijk buiten op het terras, tja… je moet genieten van het mooie weer he.
terraseten
Dus werd er heerlijk bij- en nagepraat en na het eten van overheerlijke pannenkoeken of salade sloten we de dag af met een ijsje bij Luigi, daarna ging een ieder weer zijn eigen weg.
toetje
Iedereen bedankt voor de gezelligheid.

Trouwerij Koen & Nathalie

Dienstag, 25. September 2012

Op een mooie dag in september, gaven zij elkaar het ja woord… En dit keer waren dit Koen & Nathalie die op 8 september in het huwelijksbootje stapte. In de avond was er een groot feest, maar omdat wij dat niet gingen redden, besloten we om ’s middags even te gaan kijken bij de huwelijksvoltrekking in Brecht.
Tja… dat is dus wel wat anders dan in Nederland. Hier was het een zeer korte bijeenkomst, in overigens een mooie zaal, waarbij eigenlijk alleen de echt noodzakelijke zaken werden voorgelezen en vervolgens er getekend kon worden. Maar… het bruidspaar was er niet minder mooi om en glom van oor tot oor…
brechtbruidspaarplechtigheid
Na de voltrekking was er even een momentje om te feliciteren en daarna vertrokken de daggasten naar een cafe voor een hapje en een drankje, en wij mochten aansluiten. Dat was erg leuk, zo hebben we toch nog even gezellig met Bruid en Bruidegom gesproken, maar ook met Yves en Joke. Erg leuk!!Wij waren blij dat we er op deze manier toch even getuigen van mochten zijn, en wensen Koen & Nathalie een lang, gelukkig en gezond huwelijk toe.