Archiv für Juli 2012

Boutersem en Wilrijk

Dienstag, 24. Juli 2012

Als we niet naar Disney kunnen, dan zoeken we gewoon de gezelligheid op van Disneyvrienden ;-)). Dus zo vertrokken we afgelopen zondag naar Boutersem, voor het “buitenhuis“ van Bart & Dries. Er was mooi weer voorspelt, dus de kids zouden kunnen genieten van het zwembad.

Tomtom ingesteld en hup op weg. Tegen 11.30 uur kwamen we daar aan (na het laatste stukje weg ons echt afgevraagd te hebben of we goed gingen), en daar ging de poort voor ons open. We kwamen uit bij een heerlijk buitenhuisje, met een groot stuk gras, een glijbaar, geitjes en schapen, een vijver en een zwembad. Heerlijk toch… eerst even rondkijken en daarna hebben we ons geinstalleerd aan de picknicktafel bij het zwembad. Lekker genieten en bijkletsen. Kay en Ruud zochten al snel het zwembad op (wat voor de gelegenheid werd ontdaan van zijn glazen huisje). Het zonnetje kwam af en toe kijken, en kon uiteindelijk Merlijn ook verleiden tot een duik. Het was een beetje fris, maar ook wel erg lekker volgens de heren. We kregen een uitgebreide broodmaaltijd en het was echt vakantie voor ons gevoel.
huisjezwemmenluch
Nadat we alles hadden opgeruimd (vissen gevoerd, geitjes/schapen gevoerd, zwembad afgesloten), vertrokken we tegen 15.00 uur richting Wilrijk, het eigenlijke thuis van Bart en Dries. Ook daar was genoeg te zien, en dit keer natuurlijk veel in Disneystijl.. wauw… wat een mooi huis en heerlijk overal die Disneymuziek!! Na wat gedronken te hebben gingen we op pad om Bart en Dries iets te laten zien/ervaren van geocaching. We hadden gekozen voor het rondje aan de campus. Een rondje van 10 traditionele caches en een bonuscache. Dus hup.. auto’s geparkeerd en op pad. De eerste lag vlak bij de auto. En natuurlijk lieten we deze door Dries vinden ;-). De tweede troffen we aan bij een heel mooi plekje, een mooi watertje. We vervolgde onze route, maar helaas nummer 3 werd maar niet gevonden. De logs liepen wat uiteen, en na een lange zoektocht gingen we verder.
2terugstoppenleuk
We liepen zo een aardig rondje, waarbij we ze soms makkelijk vonden, en soms niet. De een lag op een mooi plaatsje, de ander dachten we… waarom niet net iets verder. Bij nummer 10 werd het puzzelen geblazen voor het eindcoordinaat van de bonus. Omdat we er 1 miste werden verschillende pogingen ondernomen, maar uiteindelijk werd de bonus niet gevonden.

Bart en Dries vonden het wel een leuk avontuur, waren ook wel blij dat dit toch een sportief karakter had en genoten ook zichtbaar. Een broek vol met modderspetters en vieze handen tot gevolg ;-)).

Omdat het toch wel erg laat begon te worden, besloten we de bonus maar te laten voor wat hij was en weer terug te gaan voor de bbq. Dus die werd aangestoken en na een tijdje konden we heerlijk aanvallen. Het was lekker en goed geregeld allemaal. En de sfeer was erg gezellig. Al veel te snel was het veel te laat en vertrokken we weer huiswaarts, waar we uiteindelijk tegen 23.15 moe maar tevreden weer aankwamen.snijdenbbqkletsen

Bedankt Bart en Dries voor de gastvrijheid en dit doen we beslist nog eens over!

Meer fotomateriaal op facebook en later ook op onze site.

Rondje de Eendracht

Dienstag, 24. Juli 2012

Nu onze belgische geocachevriendjes zo hard gaan, kunnen we natuurlijk niet achterblijven. Dus werd er gezocht naar een rondje om goed te scoren en te doen op de fiets. Zo vonden we rondje de Eendracht (op de grens van Brabant en Zeeland). Merlijn was een nachtje logeren, dus zagen we onze kans schoon. Dus zaterdagochtend de fietsen opgeladen, nog even geprobeerd het Monkeyteam mee te krijgen… en daarna op weg naar het startpunt.
uitzicht
Daar stond ook al een auto met een travelbugsticker, dus er was al een team voor ons op pad. We genoten even van het uitzicht en startte bij nummer 1… hup onderweg. De route ging grotendeels door het landschap heen, langs het water. We genoten van de rust (het stuk was niet toegankelijk voor auto’s etc.) en de schaapjes bleven soms rustig liggen en soms stonden ze op en gingen ze een stukje verder staan.
gevondenschaapjesbrug
Het was een erg mooi gebied, helaas hebben we niet alle 50 caches kunnen vinden, maar gelukkig hadden we er wel genoeg om de bonus te ontcijferen, en deze op te zoeken. Het rondje gaat per 1 augustus in het archief en dus werd er ook geen onderhoud meer gepleegd. Het merendeel was dan ook heel eenvoudig te vinden, en Kay scoorde er dus lustig op los. Bij sommige konden we ze niet vinden, zochtte we flink, maar werd het meestal dan ook niet meer gevonden.
zoekenkoeienbonus
Dus na een tochtje van ruim 14,5 km fietsen kwamen we weer bij de auto, en vlak bij de bonuscache uit. Deze ook gevonden en gelogd.

Op de terugweg nog even een carpoolcache gedaan, en zo toch een flinke score gehaald. Dit was bij team PhilDie niet ongezien gebleven, want voordat we thuis waren hadden we al een berichtje ;-)).

Meer foto’s staan op facebook, en zullen ook nog op onze website verschijnen.

Verjaardag Kay

Montag, 16. Juli 2012

Vijf jaar geleden op 9 juli werd Kay geboren, en nu was het natuurlijk weer tijd voor feest. Omdat we de zomervakantie ingingen heeft Kay al wat eerder op school getrakteerd, en aangezien hij een Carsfeestje wilde, werd de traktatie ook in stijl.
traktatie
Daarna hebben we op zondag zijn verjaardag met de familie gevierd. Dat was natuurlijk erg gezellig.
kadoskadoomakados amerikatakelipadjoycespeeltklarinet
En op 9 juli was het nog een keer feest door het vieren van zijn kinderfeestje met 5 andere kinderen. Dit keer dus helemaal in het teken van cars. Met allerlei spelletjes en oefeningen. Zo werd er met banden gerold, banden gewisseld (soort boompje wisselen), maar ook kleuren, chipshappen in overal en natuurlijk patatjes eten. En daarn… weer netjes naar huis gebracht…nu kan de vakantie echt beginnen voor Kay.
versiering buitenallemaalbandenrollenautoracememorybandenwissel