Archiv für Februar 2012

Philippe meets Abraham!!

Mittwoch, 8. Februar 2012

Op 24 januari is onze vriend Philippe 50 jaar geworden, maar op dat moment zat hij nog heerlijk van het warme weer en mooie caches te genieten in Thailand. Maar zo’n mijlpaal kun je natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan.

Al een hele tijd geleden hadden we dan ook de uitnodiging ontvangen om het eerste weekend van februari te reserveren voor een feestweekend!! En dat is het geworden!!.

Zaterdagmiddag 4 februari reden we naar Antwerpen, hoewel we vooraf hadden bedacht dat we dan mooi nog wat caches konden doen, nodigde het weer daar niet echt toe uit.
onderweg
We gingen naar het hotel dat voor ons geboekt was en daar waren ook Sander en Daan al aanwezig. Die hadden we ook al heel lang niet gezien, dus onder het genot van een drankje besloten we om lekker rustig in de warme lobby bij te praten. Ook Joke en Yves kwamen niet heel veel later aan en dus werd de vriendengroep steeds groter. En toen.. berichtje van Aaron.. waar zit het hotel, dan kom ik er aan… dus ook Aaron was van de partij.
uitzicht vanaf de kamer
We besloten om met z’n allen richting de Disneystore op de Meir te gaan, dus jassen aan, dassen om en handschoenen aan (voor wie ze bij zich had;-)) en hup richting de Meir. Daar bezochten we de Disneystore en vonden deze er erg mooi uitzien. Wezz werd nog even op de hoogte gebracht van het hoge muppetgehalte in de winkel en Joke probeerde een handencreme uit.. rook erg lekker, maar ze heeft de rest van de dag glitters gezien hihihi..
disnestore
Daarna nog wat verder de winkelstraat in op zoek naar de speelgoedwinkel die Ruud wel even met een bezoekje wilde vereren, helaas bleek dat deze niet meer hier gevestigd was en dus was het winkel snel ten einde omdat de meeste winkels ondertussen ook gesloten waren. Er waren wat knaagjes in maagjes, dus werd er even een bezoekje gebracht aan de Subway waar we langs het urinoir naar boven liepen om de hele zaal te bezetten zo ongeveer. Nadat de buikjes waren gevuld liepen we terug naar het hotel.
subway
Na een tijdje kwamen door ook het feestvarken en Dieter aan en een vriend Frank die vanavond ook van de partij zal zijn. Philippe werd getrakteerd op mosterd, en mosterd, en mosterd… oh ja…en ook nog wat potjes mosterd. Maar natuurlijk kon het daar niet bij blijven en kreeg hij nog een groot kado… een echte Bose Soundsystem… en ooh… wat was hij blij. Dus de keuze was goed, en nu begreep hij eindelijk waarom hij het zelf de afgelopen maanden niet had mogen kopen!!!

Vervolgens besloten we om richting het restaurant te lopen, de kortste route liep weer langs diverse „bezienswaardigheden“ van Antwerpen, en bij de Malle Babbe werd nog even gestopt voor een drankje. Nadat we daar bezoek hadden gekregen van een vrijgezellenclub met wel een hele bijzondere uitdossing, werd het tijd om naar Mie Katoen te gaan voor het avondeten. Daar sloten ook een zus en vriendin en de ouders van Dieter nog aan, en werd het tijd om te gaan fonduen. Het eten was echt heerlijk, alleen de geur die daarna aan je kleren blijft hangen is toch wat minder….

Tegen 23.30 uur verlieten we het restaurant en gingen richting de markt van Antwerpen (jeetje het is wel koud buiten hoor…brrr.). Daar bezochten we de Engel en genoten van een aantal drankjes, er werd gelachen en gepraat en de tijd ging door (hoewel… de klok ter plaatse bleef maar 5 voor 12 aangeven).
Rond 1.30 uur werd het toch tijd om richting het hotel terug te gaan, want Yves en Joke moesten nog naar huis rijden en Yves moest nog gaan werken later op deze dag. In het hotel besloten ze dat er nog wel tijd was voor een drankje, maar wij hielden het voor gezien. Dus tegen 2.00 uur lagen we in bed, kregen rond 2.30 nog een lief berichtje van Yves en Joke en vielen uiteindelijk in slaap.
ontbijt
De volgende ochtend hadden we om 9.30 uur afgesproken voor het ontbijt, ook Philippe en Dieter en Aaron zouden in het hotel komen ontbijten, gezellige boel dus. Na het ontbijt werd het tijd voor het echte werk… de cacheroute die door Philippe en Dieter is gemaakt en op zijn verjaardag online is gekomen konden ook wij eindelijk gaan loggen. Dus tijd om uit te checken, de auto’s in Merksem te parkeren en op pad te gaan.
cache1 cache2
Eerst een kleine wandeling naar nr. 1 van de reeks. Sander en Ruud maakte er een kleine wedstrijd van, en zo liepen van Azijn via Dok naar Suiker en Lijn tegaan om vervolgens bij Spoor uit tekomen, de bonus compleet te hebben en dus ook de bonus te kunnen scoren. Het was een mooie wandeling (hoewel wel enigszins koud), waarbij diverse cachetechnieken zijn gebruikt, sommige wat makkelijker te vinden dan andere, maar zeker de moeite waard!! Bij de bonus hebben we Philippe nog zijn eigen Happy Birthday geocoin gegeven en zo een super cacheronde afgerond.
cachewarmwordenbonus
Terug bij de auto’s namen we afscheid van Sander en Daan, die weer verder gingen richting familie in Nederland. Wij en Aaron gingen nog even heerlijk opwarmen bij Philippe en Dieter waar we nadat we bijgekomen waren van de wandeling nog een heerlijk spelletje Ticket to Ride hebben gespeeld.
spelletje
Daarna ter echte afsluiting van dit superweekend op naar het wokpaleis om heerlijk te wokken, en vervolgens tegen 20.00 uur reden we weer terug naar huis om de oppas af te lossen.
wokken
We kijken terug op een super weekend, met heel veel (disney)vriendjes, echt… zo mag er altijd wel iemand 50 worden!!
Philippe en Dieter nogmaals bedankt voor het super weekend, en we gaan jullie route ook nog een keertje lopen met Merlijn bij mooi weer!!!

Voor meer fotomateriaal en het verslag van Philippe en Dieter kun je kijken op:blog Philippe en Dieter/> en het fotoalbum

Disney in Brunssum

Dienstag, 7. Februar 2012

Merlijn werd op 19 januari al weer 14 jaar, en dit hebben we uitgebreidt gevierd. Allereerst natuurlijk lekkere taarten kadootjes op zijn verjaardag zelf. Een van zijn kado’s was een bezoekje aan Wicked, de musical. Deze hebben we de 20e bezocht, en dit was echt een fantastische voorstelling. We hadden bijna de hele originele kast, behalve Willemijn maar haar understudie Rene deed het echt heel goed!!!
wicked
Vervolgens hebben we op zaterdag zijn verjaardag gevierd en is de familie langsgeweest, tijd dus voor gezelligheid.

Ter aansluiting gingen we op zondag nog naar Brunssum voor een bezoekje aan de familie Brouns, waar we nog een afspraak hadden om een paar caches te scoren die de vorige keer niet helemaal gelukt waren. Dus vertrokken we op tijd riching Brunssum. Al voor we konden aanbellen waren we gesignaleerd en werden we welkom geheten. Schoentjes uit en hup gauw naar binnen… he… Merlijn komt gelijk weer terug naar de gang… wat is er aan de hand?? Er bleek een heel welkomstcommitte te zijn… wauw… Joost, Eric, Jolanda en Marjolein waren ook van de partij. Wat een verassing!!! En zo waar.. ook echt bewaard gebleven, dit hadden we helemaal niet verwacht. Dus nog meer gezelligheid!!!
multimediabank
carstruckjoostenkayracebaan
Er waren ook kadootjes voor Kay en natuurlijk ook voor Merlijn. Kay kreeg een echte cars truck, en een racebaan van Mariokart…. zo daar waren ze wel even zoet mee. Natuurlijk werd er druk door iedereen gebouwd, terwijl er verder van de koffie/thee met vlaai werd genoten. Na het uitproberen van de kado’s werd het tijd om even de 2 caches te scoren die we de vorige keer niet boven hadden gekregen. Dus daar gingen we met z’n allen op stap!! Het leek wel een kleine parade ;-)).
cache1cachemannengevonden1gevoden2
De eerste cache was uiteindelijk redelijk snel gevonden door Merlijn samen met Jolanda en Joost. De tweede cache (daar hadden we de vorige keer al een tijd lopen zoeken, maar we hadden niets bij ons om in de grond te prikken), werd uiteindelijk door de andere Jolanda gevonden (lang leve de paraplu’s die we bij ons hadden). Dus yes… weer 2 gescoord… en daarna snel weer terug naar het huis van de familie Brouns, want echt warm was het buiten toch niet ;-)).

Na een tijdje gingen we lekker aan tafel om o.a. duiveltjesvlees te proeven, en jammie… wat kan Jolanda toch goed koken. Daarna was het toch op enig moment (natuurlijk weer veel te snel) tijd om naar huis te vertrekken. We namen Eric mee terug, en we kregen ook nog wat vlaai mee (dus verhongeren zouden we niet). Ook Eric werd voorzien van een nodige lading eten. Eerst man en kids thuis gedropt, en toen doorgereden naar het huis van Eric.

Uiteindelijk tegen 22.00 uur weer thuis, beetje moe maar toch wel erg leuk zo’n verassing in Brunssum!! Gelukkig zien we de meeste snel weer terug in Disney en sommige helaas niet, maar ook die zullen we snel wel weer een keertje zien!.

Bedankt nogmaals aan iedereen voor de gezelligheid en aan Jolanda B. voor de goede zorgen!!!

Bezoekje aan Gaanderen

Dienstag, 7. Februar 2012

Na lange tijd kwam het er dan toch eindelijk van… we zouden gaan kijken in het walhalla van de lego, op bezoek bij de familie Siebes in Gaanderen.

Dus aan het einde van de ochtend vertrokken we voor ons ritje, deze verliep gelukkig vlot en al tegen 13.15 uur stonden we op de stoep. Het was een warm weerzien en ook Marit had gelijk door dat Kay er was, want ze werd direct wakker. We hebben heerlijk aan tafel zitten praten over van alles en nog wat en de tijd vloog voorbij. Natuurlijk werd er een bezoekje gebracht aan de legozolder, wauw… wat zag dat er indrukwekkend uit met alle treinen die gelijkertijd konden rijden en de vele dozen met nog te bouwen lego!!. Er werd wat heen en weer geschoven met legodozen en vele bijzondere dozen kwamen voorbij.

We hadden afgesproken Jurgen ook een beetje te besmetten met het geocaching virus, en dus had Ruud wat huiswerk gedaan zodat we een kindercache in de buurt konden scoren, dus gingen we hiervoor ook nog even op pad.
cache1 cache2cache3
Het was een kleine route met 2 caches, en was erg leuk om even te doen in een bosrijke omgeving. Jeetje… er ligt er nog 1 op iets van 600 meter… wat doen we??? De kleintjes waren al een beetje afgehaakt, dus ging Mascha samen met Merlijn en de kids naar de speeltuin terwijl wij nog even de derde gingen scoren (je bent tenslotte niet iedere dag in de omgeving). Dit was er zeker eentje die de moeite waard was!!
cache4
Uiteindelijk besloten we om de rest weer op te zoeken, en bleek er een hele leuke speeltuin te zijn vlak bij de familie om de hoek. Ook de grotere kinderen konden zich hier prima vermaken in het klimrek…..
schommeltarzanMerlijn
2superapen
Toen het toch wat fris werd en iedereen een beetje uitgespeeld was gingen we terug naar het huis om te genieten van een heerlijke maaltijd, frietjes en lekkers in overvloed.. en helaas.. daarna was het al snel weer tijd om afscheid te nemen en terug naar huis te rijden.

Nogmaals bedankt voor de gezelligheid, het mooie bezoekje aan de zolder en de lego!!