Archiv für Januar 2012

2012 is a fact!!!

Montag, 2. Januar 2012

De kerstdagen zijn weer achter de rug en ook Oud & Nieuw is al weer voorbij… wat gaat de tijd toch hard.

Even een laatste terugblik op deze laatste weken van het jaar dus.

Eerste kerstdag vierde we met de familie. Maar eerst natuurlijk het openen van de kadootjes die de kerstman heeft gebracht, dat waren er weer een heleboel. Met als hoogtepunt een Wii met een aantal spelletjes, en voor de jongens beide nog een hele grote legodoos (Kay een ziekenhuis, en Merlijn een huis met auto).
kadootjesready for christmas
Helemaal superblij vliegt de ochtend voorbij. In de middag gaan we richting Houten om daar met de familie kerst te vieren. We gourmetten gezellig en nadat de buikjes gevuld zijn is het tijd voor de 2,50 euro kadootjes. Maar er wordt ook nog genoten van een live optreden van Merlijn en Dewi.
livemuziek
Dus wordt er flink gedobbeld, gewisseld van kadootjes en uiteindelijk heeft iedereen weer 3 kadootjes gescoord. Tegen 22.30 uur is het dan wel mooi geweest en vertrekken we weer richting huis. Bedankt voor de gezellige dag!!

Tweede kerstdag zijn we heerlijk thuis, wordt er veel gebouwd en natuurlijk heerlijk met de Wii gespeeld. We hebben een lekkere maaltijd met kip, stoofpeertjes en diverse soorten aardappeltjes en ook hier worden de buikjes weer goed gevuld.

Helaas is het daarna voor Ruud weer gewoon tijd om te gaan werken, dus terwijl ik de dagen samen met de kids doorbrengt wordt de post netjes naar de bedrijven gebracht en maken we ons op voor de laatste dag van het jaar.

Maar eerst nog onze vriendenclub van scouting op 30 december, dit jaar hadden we afgesproken bij Nico en Getine en werd er genoten van een heerlijke tapasbuffet waar we allemaal iets aan bijgedragen hadden. Daarna was het tijd voor het plannen van de data voor 2012 en vervolgens natuurlijk het 2,50 euro kadospel. Wat weer voor veel hilarische momenten zorgde.
kadootjeskayensamspelletje
De tijd vloog voorbij, en tegen 1.30 uur was het dan toch echt tijd om Kay weer uit zijn bedje te halen en heerlijk naar huis te vertrekken. Op naar oudejaarsdag.

Dit jaar doen we het anders, zo hadden we het bedacht.. dus werden onze cachingsvriendjes uitgenodigd en hadden we een cachespel bedacht. Geen echte caches, maar een ““zoek de schat“ spel waarbij er in 2 uur tijd 10 schatten gezocht moesten worden. Rond 19.30 uur kwamen als eerste onze Belgische vrienden binnen en die hadden voor ons een eigen schatkist gemaakt, vol met lekkers en gezelligheid met voor ieders iets. Echt helemaal geweldig!! Er zat zelfs een nieuwe travelbug voor ons in, onze eigen vriendschapsmickey, die tussen ons als teams heen en weer zal reizen.
caching2012
Tegen 20.00 uur waren we compleet en dronken we gezellig wat thee/koffie en genoten natuurlijk van een oliebol of appelflap. Rond 20.45 uur werd iedereen wat onrustig.. het zou toch bijna gaan beginnen. Dus volgde de speluitleg en was er even wat stress want de teams werden opnieuw ingedeeld…help… hoe werkt die gps eigenlijk? Euh.. hebben we nou een auto? Wie heeft de zaklamp? Maar uiteindelijk was iedereen compleet als team, en ging men aan de slag met de eerste opdracht. Natuurlijk nog wat onwennig, zoekend op de kaart van Nieuwegein en dan de bevestiging vragen aan de organisatie. Willen we een coordinaat, of gaan we het proberen??? Nee… geen coordinaat, dat kost alleen maar een punt.. kom op we gaan!!

En hup weg waren onze teams, al wilde gingen ze er vandoor, natuurlijk allemaal van plan om alle 10 de schatten te scoren voor de klok 23.00 uur zou slaan. Het ging best vlot, en er werden weinig hints of coordinaten opgevraagd.. spannend hoor.. waar zouden ze zijn. Dus na een tijdje maar even gezorgd dat we met ieder team contact hadden, en we begrepen dat de strijd goed was los gebarsten en de nodige verkeersregels overtreden werden ;-)). Of te wel het cachen was in volle gang.

Af en toe het verzoek om een coordinaat, maar tegen 23.00 uur was er nog geen team terug, en werd dus het signaal gegeven dat het tijd was om terug te keren.. Geen verlenging??? Nee… geen verlenging. Nu terugkomen graag!!

De gevonden voorwerpen werden ingeleverd, met soms wat stress..Jij had toch het anker, nee hoor jij.. toch nog even in de auto kijken dan maar….
De punten werden geteld, en er werd wat lekkers op tafel gezet. Nog even spanning en dan… de uitslag. Het was een echte close finish. Team A had gewonnen met 22 punten, en team A en C waren tweede met 21 punten… Hoe spannend kan het zijn!!

Voor ieder cacheteam was er uiteindelijk een travelbug, de geocacher in het goud, zilver en brons. De schat werd verdeeld, en er werd genoten van iets lekkers, en natuurlijk werden de diverse ervaringen uitgewisseld.
lekkers
En toen…was het bijna tijd voor het echte aftellen. Even Kay uit bedje halen en zorgen dat de glaasjes met champagne werden gevuld.

10..9..8..7..6..5..4..3..2..1…Gelukkig nieuwjaar!!!

Natuurlijk eerst iedereen zoenen en daarna met z“n allen toosten op het nieuwe jaar!! Dat het maar een mooi jaar voor iedereen mag worden. Daarna was het tijd om het vuurwerk af te gaan steken en dus verdwenen de kids en de meeste mannen naar buiten.
vuurwerk1vuurwerk2vuurwerk3
Dieter zag zijn kans schoon en ging er met het fototoeste vandoor om mooie plaatjes te maken. De tijd verstreek en na een tijdje was toch echt het vuurwerk op. We hadden ook nog voor ieder team een wensballon, en dus bedacht iedereen zijn eigen slogan, en werden ze in de tuin opgelaten.
wensballon
Ook werd door Dewi en Anita nog even hun geolied gezongen terwijl wij allemaal mee konden genieten. Al snel liep het tegen 2.00 uur en ging iedereen naar huis, wij hingen nog even met onze Belgische vrienden op de bank en tegen 2.45 uur zochten toch ook wij allemaal ons bedje op.

De volgende ochtend deden we het rustig aan, tegen 11.00 uur werd er genoten van een ontbijtje en daarna was het tijd om even het spelmateriaal van de dag ervoor weer netjes overal op te halen. Phillipe en Dieter wilde graag mee om te zien waar nu echt alle schatten lagen en dus werd er een rondje gereden.
cachinggeobeer
Daarna moest er natuurlijk nog wel even een echte cache gescoord worden en na de nodige kopjes thee, en oliebollen en appelflappen.. werd het toch echt tijd voor ons om richting Oma te vertrekken. Dus moesten onze vriendjes ook weer in hun auto richting Belgie.. maar gelukkig weten we dat we elkaar weer snel zullen treffen.

Kortom.. wij kijken terug op een paar schitterden laatste weken van 2011 en maken ons op voor een nog gezelliger en mooier 2012!!!