Archiv für Dezember 2011

Getting in the christmas mood…..

Mittwoch, 21. Dezember 2011

De Sint is weer uitgezwaaid, en dus is het op richting Kerstfeest. Op school verscheen de kerstboom in de klas, en ook thuis moest natuurlijk de kerstboom worden geplaatst.
kerstboomdorpje

Vreeswijk bij kaarslicht
Woensdag was het dan tijd voor Vreeswijk bij Kaarslicht, dit keer voor de 25e keer. Om 18.00 uur vertrok Kay met oma en Ruud voor de lampionnenoptocht.
lampion
Nicole en familie kwam om lekker een broodje te eten, en tegen 19.00 uur vertrokken we met z“n allen voor een rondje door ons kerstdorp. Helaas waren er dit jaar veel kaarsjes niet aan.. of uitgewaaid. Maar het was wel weer een bijzondere ervaring. Zo was er ice scarving, een rijdend carillon, koortjes,waterprojectie en waterfonteinen en natuurlijk heel veel kaarsjes.
waterprojectiefontein
Na afloop lekker terug naar huis om wat warms te drinken en toen was het al weer snel tijd om afscheid te nemen van de familie de Graaff… maar de kerststemming zit er ondertussen goed in.

Dickensfestijn
Afgelopen zondag was het tijd om ons onder te dompelen terug in de tijd, op naar de tijd van Dickens. In Deventer was weer het jaarlijkse Dickensfestijn en dit keer gingen we samen met onze Belgische vrienden Phillipe & Dieter. Natuurlijk hadden we een carpoolcache als meetingpoint, en na deze ook even snel gelogd te hebben (onze vrienden hadden dat al gedaan..grrrr..), was het hup auto parkeren en op naar de pendelbus.

Bij aankomst op het station werd al snel duidelijk dat het goed druk was, we hoorde al verhalen over een wachttijd van 2,5 uur … maar gelukkig gaf het bord aan dat het 1,5 uur was (en dat was het ook). Dus schuifelde we iedere keer een stukje verder richting de ingang, geen buggy dus geen fastpasrij helaas voor ons. Lang leve de mobiele telefoons want door al het geschuif waren we op een gegeven moment Merlijn en Ruud uit het oog verloren, maar ook die hebben we gelukkig weer teruggevonden. Uiteindelijk gingen de wachters op zij en mochten wij binnenstappen in de wereld van Dickens.
spinnenkoningin
Het was weer erg leuk om mee te maken, vele figuren kwamen voorbij en kinderen zaten te bedelen, koortjes maken de sfeer compleet, hoewel… die oliebollen.. waar zijn die nou. Maar goed we volgde de route, bezochte de kerk en genoten van alles wat er weer te zien was. He… hier zou nog een cache moeten liggen.. maar nee… net buiten de omheining van het festijn.. en tja als je er uitgaat kom je er niet meer in. Nou dan maar in het voorjaar terug want er liggen er hier wel zo“n 40.. dus dat is een te mooie buit om zo maar te laten gaan.
zwerfkidsfamilieportretkoortjewastobbe
Wij bezoeken het toilet, ja ook hier een wachtrij en Kay en Ruud genieten ondertussen van een circusvoorstelling… erg leuk gedaan.
En dan hier om de hoek staan de oliebollen… he….nee dit jaar dus niet…grrr… nou nu beginnen we toch wel echt honger te krijgen, gelukkig niet veel verder onder het genot van de klanken van het kinderkoor genieten we vervolgens maar van een broodje warm beenham….mmmmm… niet verkeerd. Dan maar even in de kerk kijken en opwarmen om daarna het laatste deel van de route te volgen.
beeldenbroodje
Uiteindelijk verlaten we het Dickensfestijn en belanden weer op de markt, daar ligt bij de Waag een cache… deze natuurlijk wel even snel gescoord (ja we zijn er nu toch ;-)).
geobeer
En dan is het toch echt tijd voor Oliebollen!! Gelukkig lekker warm. We houden het daarna wel voor gezien en gaan richting Nieuwegein voor de warme chocolademelk. De heren doen even snel de uitleg van een spelletje 7 Wonders, en ik kijk even samen met Kay tv, even rustig zitten!

Daarna nemen we weer afscheid van onze vrienden, maar niet voor lang, want met Oud & Nieuw zijn ze ook van de partij. En wij.. wij vertrekken richting de verjaadag van Anita. En zo is ook deze zondag al weer voorbij.

Sinterklaas weekend

Mittwoch, 7. Dezember 2011

Natuurlijk moet er wel iets gebeuren als de Sint weer een jaartje ouder wordt. Dit jaar kozen we ervoor om samen met de Fam. Van Oostenbrugge een huisje te boeken bij Landal Coldenhove. Vrijdagmiddag vertrokken we al, zodat we daar al gezellig konden avondeten.

Iedereen zijn bedje opgemaakt, en de verhuiswagens uitgeladen (wat sleep je toch altijd veel mee voor zo“n weekend) dan snel even eten gehaald en het weekend kon beginnen. Na het eten even rustig tv kijken, en daarna was het tijd voor Kay om naar bedje te gaan.. maar natuurlijk moest er wel eerst een schoentje gezet worden. Kay zorgde er voor dat er ook voor Micky een schoentje stond, anders was het niet eerlijk.

Daarna werd heerlijk de openhaard aangestoken en spelletjes gedaan. Al snel wordt er veel gegaapt aan tafel, worden we oud?? Of is het gewoon het haardvuur dat maakt dat we slaperig worden. Tegen 23.00 uur houden we het dan toch echt voor gezien, want de volgende dag zal ook wel weer een lange dag gaan worden.

Al vroeg, rond 5.30 uur, was Kay weer wakker… hup zijn bedje uit…en andere kamer in…Mam… ik kom even bij je liggen hoor..maar euh..Kay.. ik ben niet mama ik ben Tante Annette, je moet een deurtje verder zijn.. Oke… dan ga ik maar weer. En zo begon Kay zijn wandeling en zoektocht op zoek naar de juiste mama ;-)). Daar inderdaad nog even in bed gekropen, maar na een tijdje was het dan toch echt niet leuk meer in bed en dus gingen we naar de huiskamer. Merlijn had vandaag gewoon musicalklas, dus rond 8.45 reed ik met Merlijn weer richting Nieuwegein. De familie Van Oostenbrugge was nog lekker in diepe rust. Tegen 14.30 uur waren we weer terug, en bleek dat er veel spelletjes gedaan waren en dat het park een beetje was verkend.

Tegen 18.00 uur nam de spanning toe…. Micky (de hond) werd even uitgelaten, en opeens…. geklop en gezing… overal rond ons huisje. Wat is er toch aan de hand?? En toen Kay de voordeur opendeed zag hij niets meer…nou.. dat kan toch niet?? Maar daar waren ze dan.. 2 zwarte pietjes!!!
pietjes
En ze hadden ook nog een grote zak met kadootjes bijzich.. Jeetje wat een feest. Natuurlijk werden er wat liedjes gezongen en pepernoten uitgedeeld, en de pietjes zorgde dat iedereen was voorzien van een kadootje. Na een minuut of 10 vertrokken de pieten weer, en was het even tijd voor rust. Toen Peter ook terug was met Micky werden de rest van de kadootjes uitgepakt, en was iedereen weer helemaal blij met de kadootjes. Daarna was het tijd om lekker te gaan gourmetten. Voor Kay was het toen toch echt al weer bedtijd, dus snel schoentje gezet en richting bedje. De openhaard brandde al weer goed (daar hadden we natuurlijk Marco de brandweerman voor;-)). Toen was het tijd voor het sinterklaasspel, dus de kadootjes werden opgezocht, en vervolgens begon het bordspel van Sinterklaas, maar omdat dit niet helemaal super werkte, stapte we al snel weer over op het wel bekende dobbelspel, en schoven de kadootjes weer van hot naar her. Na lange tijd waren alle pakjes uitgepakt en was er weer een keur aan spulletjes van heerlijke chocolade tot en met een tasje met haakje. Toen was het tijd om de kookwekker te zetten.. en toen nam de spanning natuurlijk toe.. wat zou je uiteindelijk aan kadootjes overhouden, er werd dus geschoven, van plek gewisseld en heen en weer.. en toen ging de bel!!

Het spel was teneinde.. en even werd er nog wat geruild en iedereen ging zijn kadootjes veilig stellen, er werd nog wat gespeeld en tv gekeken en ook daarna was het weer tijd om naar bed te gaan.

Zondagmorgen hingen de broodjes aan de deur en kon er dus lekker ontbeten worden, toen snel richting het centrale gebouw, daar kon in het Sinterklaashuis door de kinderen speculaaspoppen worden gebakken. Tijd voor ons om even heerlijk onderuit te zakken, na een tijdje kwamen ze weer terug. Het was een geslaagde activiteit. Tegen 12.00 uur kon de speculaas worden opgehaald, en gingen Merlijn en Marco even zwemmen.
speculaasspelen
Ik bleef met Kay even spelen in de speelhal, en Ilse ging terug om een spelletje te kunnen spelen. Een uur later gingen we ook weer terug naar het huisje en besloten we om toch nog wat caches te gaan scoren dit weekend. Dus wie zin had ging mee, Peter zocht het bad op, Merlijn en Marco verdwenen achter de laptop en de rest ging in de auto op zoek naar de schat!!
gevonden hoorgevonden

Er werden er totaal 5 gescoord, en weer diverse mooie plaatjes bezocht (o.a. Doesburg). De scoren waren goed verdeeld, ook Kay heeft er weer eentje gevonden. „Kijk mam… hier is de schat hoor.“ Maar het was toch erg koud, en ondertussen was het 16.30 en dus al weer donker. Terug naar het huisje en daar nog even lekker bolletjes met knakworst en soep genomen, en toen was het tijd om op te gaan ruimen en te zorgen dat we weer richting huis zouden gaan.

Tegen 18.30 uur vertrokken wij richting huis, terwijl de andere nog even wachten tot de vaatwasser klaar was. Na een goed uurtje rijden waren we weer thuis, en kwam er een einde aan een super gezellig weekend, dat zeker voor herhaling vatbaar is.

Maandag was het natuurlijk de dag… en bij Kay op school kwamen ze natuurlijk ook. Dus ben ik even blijven kijken om te zien hoe het zou gaan. Vol spanning zaten ze daar op een bankje te wachten, en ja hoor, daar kwamen ze aan.. op de MOTOR!! Echt super om te zien, en voor de kids natuurlijk ook super spannend!! Na een tijdje ben ik richting het werk gegaan, en genoot Kay heerlijk van de Sinterklaasbijeenkomst.
sintsint2
In de avond, lekker Kay in bad gestopt en toen kwam hij dat hij toch nog wel een schoentje wilde zetten, terwijl we eerder hadden gezegd dat de Sint natuurlijk al vertrokken was. Maar goed… ga dan maar een schoentje zetten… Kay liep richting keuken en toen werd het stil….. hou kan dat nou?? Er staat opeens een zak vol met kadootjes in de keuken!! Blijkbaar was zwarte piet al even langsgeweest, en dus tijd om even de kadootjes uit te pakken.
legogarage
Kay was helemaal blij met zijn lego autooplader, en zijn garage. Merlijn vooral met zijn hoesje voor de ipod, maar ook met de Lighting McQueen van lego.

En zo kwam er een einde aan het Sinterklaas gebeuren. Natuurlijk moest de zak nog even terug naar de Piet, dus die werd weer netjes bij de schoen gelegd, anders heeft Piet volgens jaar geen zakken genoeg ;-)).

Tot volgend jaar lieve Sint!!