Archiv für November 2011

Sint rondje rond het stadhuis

Sonntag, 27. November 2011

Vandaag gingen we op pad om deel te nemen aan een flashmobevent. Dit is een evenement waarbij mensen zich allemaal in de buurt van iets verzamelen, en dan op een signaal allemaal verzamelen om iets te doen. Zo was er dus vandaag een flashmobevent in Gouda.

Rond 11.00 uur vertrokken we rustig richting Gouda, om daar een plek te zoeken om te parkeren. Vervolgens richting het stadhuis om vast te bekijken waar we straks moesten zijn. Er was nog wat tijd over, dus even een klein wandelingetje richting de St.Jan, waar ook nog een cache moest liggen. En ja hoor.. daar was het al een komen en gaan van cachers… dus na dat er een aantal waren vertrokken, en Kay even met 2 pietjes op de foto is geweest, is het onze beurt.
kerkpietjes
De logrol is danig vol, dat het eigenlijk niet meer te doen is om er wat op te schrijven. Dus terwijl Ruud verwoed een poging doet om er wat op te krabbelen, komen de volgende cachers er al weer aan. Dus het overvolle logrolletje wordt overhandigd en ook zij proberen nog ergens iets neer te zetten. Daarna is het dan toch tijd om richting de markt te gaan voor het evenement.
flip met mijter
Het plan was als volgt. Iedereen verzamelt zich in de buurt van het stadhuis, en om 13.00 uur ging er een fluitsignaal, iedereen zette zijn/haar mijter op en haalde het snoepgoed uit de tas. Vervolgens werd er een rondje rond het stadhuis gelopen en werd het snoepgoed uitgedeeld. Daarna kon je boven op de trap je naam in het logboekje schrijven en aan je tweede ronde beginnen. Erg leuk en grappig om mee temaken. De mensen keken wel enigszins raar op, maar vonden het allemaal wel leuk, want er werd van alles uitgedeeld natuurlijk.
flipbijdekerk
Flip de beer was vandaag ook van de partij, en dat was dus extra leuk. Ook Flip was voorzien van een mijter en liep vrolijk mee, en kreeg natuurlijk de nodige aandacht,want tja.. wie kent nou niet Flip de Beer.
Na een kwartier werd er weer een fluitsignaal gegeven en was het tijd om te verzamelen voor de groepsfoto op de trappen van het stadhuis. Daarna nog een laatste keer de fluit en kon iedereen weer zijn eigen weg gaan.
groepsfoto
Heel leuk om een keertje meegemaakt te hebben!! En goed georganiseerd.

Hierna vertrokken we weer richting auto en richting huis, maar niet voor we eerst nog een aantal caches in de buurt hadden gedaan. Als eerst een cache in een tuin, met een kijkdoosje, waarin de Sint te vinden was met zijn pieten (van Playmobiel) erg leuk. Daarna een rondje van 4 in een park waarin diverse sportmogelijkheden aanwezig zijn. Soms een beetje modderig, maar met de hulp van Flip en Kay vonden we ze uiteindelijk alle 4.
cachencache2
Op weg naar huis ook nog een paar carpoolcaches, en zo hadden we er vandaag toch weer even 10 gescoord!!

Meer foto““s zijn te vinden op onze website www.motorbeer.nl.

Sinterklaas in Vreeswijk

Mittwoch, 16. November 2011

Natuurlijk mag de jaarlijkse intocht van Sinterklaas in Vreeswijk niet gemist worden. Dus na gezien te hebben hoe de enthousiaste Sint aankwam in Dordrecht werd het tijd om richting het oude drop te vertrekken. Deze keer gelukkig niet ijzig koud, maar heerlijk in het zonnetje.

We zoeken een plek langs het water en wachten met spanning tot uiteindelijk de eerste boten onder de brug doorkomen, daarna volgen er nog een paar… en ja… daar is hij dan… eindelijk op een boot vol vlaggen en pakjes staat daar de Sint uitgebreidt te zwaaien met een hele hoop pieten om hem heen.
boot1waar is ie nouwezien hem
Kay zit stralend te genieten en zwaait volop. Na een tijdje zijn de boten helaas al weer uit het zicht en wordt het wachten tot de Sint op zijn paard een rondje zal maken. Gelukkig is er gezellige muziek en zoals gezegd is het niet al te koud. Na een tijd wordt het wachten beloond, daar komt de Sint op zijn paard, nu kunnen we hem van heel dichtbij zien. De Pietenband erbij maakt het echt compleet, daarna komen alle pietjes langs de pepernootjes uitdelen. Dit jaar heeft Kay een tactiek… hij had een zwaaihand gekregen en als je die omdraait heb je een mooie bak om je pepernootjes in op te vangen.

Yes… het werkt… er worden wat nootjes gescoord, en trots deelt Kay ze weer uit aan ons. Maar.. ze mogen niet op, want Merlijn is er niet bij en die moet natuurlijk straks ook nog wat hebben. Kay probeert de ene naar de andere piet te strikken voor zijn truc, en bij sommige lukt dat prima.

Na een tijdje lopen we terug richting het begin van de dorpstraat, daar zijn weer een aantal spelletjes opgesteld zoals spijkerpoepen, pepernootsjoelen, pakjes gooien en blikgooien. Kay gaat overal netjes in de rij en is meestal snel aan de beurt om te scoren. Bij het blikgooien komt Piet zelfs even kijken en moedigt hem aan..nou dat hielp want alle blikjes gingen mooi op. Ook bij het sjoelen komt Piet even helpen.. wat extra nootjes op de baan.. en ook een paar in de hand. Wauw… dat gaat goed ;-)). Kay haalt zijn pietendiploma met glans en gaat ook nog even met een piet op de foto.
pepernootsjoelenmooiepiet
Daarna gaan we richting huis, maar nee… daar is nog de draaimolen, Fabian (vriendje uit de klas) staat net op het punt om in te stappen en zijn vader heeft nog een kaartje over, dus Kay mag ook een rondje meedraaien.. helemaal gelukkig. Daarna dan ook nog maar een rondje met z“n allen in de zweefmolen, en Ruud zorgt deze ronde voor de kaartjes. Helemaal gelukkig gaan we dan toch echt richting huis.. natuurlijk niet zonder nog even een oliebol te halen bij de kraam die nu op de hoek van de straat staat tot het einde van het jaar.

En zo genoten wij van de aankomst van de Sint, worden er nu op vrijdag en zaterdag schoentjes gezet en is het iedere ochtend weer spannend of er wat in zit.

Geocaching Limburg

Mittwoch, 16. November 2011

Al weer een tijdje geleden hadden we gepland om begin november weer eens op bezoek te gaan in Limboland. Want ook de familie Brouns was toch wel nieuwsgierig naar wat dat geocaching nou precies inhoudt. Dus trokken we op 6 november richting het zuiden. Voor het einde van de ochtend zijn we aangekomen en worden al vanaf de toegangsweg welkom geheten. Het was dan ook weer een warm welkom. Voor de kids is er weer een kadootje en voor Kay zelfs een grote poster van Cars voor op zijn kamer. We hadden natuurlijk ook wat kleine pakjes voor daar meegenomen, en niet veel later zitten we aan de thee met een heerlijk stuk vlaai …mmmmmm.. dat kunnen ze toch alleen in Limburg hoor. Kay kan ook nog lekker spelen met de playmobile die nog klaar staat.. dus ook daar hebben we geen kind meer aan.
dierentuin
Na een tijdje besluiten we dan toch maar eens op pad te gaan, eens kijken wat we kunnen vinden. Op niet al te lange afstand zijn er 2 te scoren, dus vol goede moed gaan we op pad. De eerste is er een van de categorie Multi en begint bij het monument van de Lancester. Dus daar gaan we.. stukje wandelen, monumentje, kijken naar de namen die er op staan en wat rekenwerk verrichten.
monumentjekaymonument
Vervolgens moeten we een projectie doen, oeps… dat is de eerste keer, de theorie weten we, nu nog de praktijk. Na wat puzzelwerk, denken we dat we er uit zijn… nou op stap dan maar naar het nieuwe coordinaat. Maar daar treffen we niets aan, oke, dan maar even terug naar het monument en nog eens kijken. Oke.. we komen nu ergens anders uit… maar euh… hoe gaan we daar komen. Er worden verschillende pogingen ondernomen, en zelfs de buurman bemoeid zich er nog even tegenaan, maar uiteindelijk lukt het ons niet om wat te vinden… Dat is geen goede start van onze cacheactie deze dag.

Na een tijdje besluiten we dan maar voor de 2e cache te gaan, ook niet ver wandelen.. dus vol goede moed gaan we weer op pad. Daar aangekomen staan we in een stukje bos. Ruud zoekt ook boven in de boom maar de hint is tok tok.. dus waarschijnlijk is het een cache in de grond (categorie 4 sterren).We hebben geen prikstok bij ons, en er liggen wel heel veel bladeren.. maar natuurlijk ondernemen we toch diverse pogingen. Voor ons gevoel hebben we het hele stukje bos wel tig keer aan een grondig onderzoek onderworpen, maar helaas… ook deze moeten we op ons nemen als een not found. Wiel heeft nog aangeboden om de bladblazer te halen, maar goed.. dat doen we toch maar niet.
toktok??

Even terug naar het huis van de Familie Brouns, want tja.. anders komen we nooit door de hele voorraad heen die Jolanda voor die uitgestorven mensen uit het Noorden heeft aangemaakt ;-)). Dan maar in de auto en op weg naar een kerkje in Amsterade, prachtige bomen en ook wel een leuk kerkje maar die bomen vol met grote en kleine gaten waar je wel een cache in kan verstoppen. Ja door al die gaten zie je er gauw 1 over het hoofd. Gelukkig is Jolanda er die haalt haar eerste cache boven. Dit wordt onze 200ste!!!!!
gevonden200
Gauw loggen en travelbugs ruilen, dan weer terug naar de auto. Ria roept dan „op 300 meter ligt er nog een“ (hoe zo verslaafd) dus auto laten staan en even gauw op zoek naar nummer twee. Op de coordinaten aan gekomen, leest Ria de hint voor „achter her as“ vrij vertaald werd dat achter haar kont. Nu hing daar een beeld van Maria, dus iedereen kijken, maar helaas geen cache. Een behulpzaam meisje vertelde ons dat we aan de andere kant moesten wezen. Maar ook daar niet, dus weer terug naar de oorspronkelijke plek en wat schetst onze verbazing Wiel haalt achter het bordje Heras een welbekend kokertje te voorschijn.

En zo hebben er gelukkig toch 2 kunnen scoren op deze mooie dag. Fam. Brouns raakt ook al enigszins in de ban van het cachen.. en tja.. er liggen er nog genoeg dichtbij, maar helaas is de tijd niet onze vriend. De middag is alweer voorbij, en dus op naar huize Brouns voor het avondeten alvorens wij de tocht terug richting Nieuwegein aanvaarden.

Natuurlijk eten we weer heerlijk en lekker uitgebreidt, en weer veel te snel is het dan tijd om afscheid te nemen. Nog even een tussenstopje onderweg om Lian haar buggy te overhandigen en hup weer door richting huis. Onderweg oefenen we nu wat Frans met Merlijn en eenmaal thuis is het toch al snel weer tijd voor ons bedje.

En nu… tijd om snel weer wat af te spreken!!!