Archiv für Oktober 2011

Herfstvakantie in Disney

Sonntag, 30. Oktober 2011

halloweenZaterdagZoals eigenlijk ieder jaar,willen we graag in de herfstvakantie richting Disney om de Halloween te bezoeken dus ook dit jaar. We vertrokken op zaterdagochtend, niet al te vroeg, maar gewoon lekker rond 9.00 uur. Helaas.. rond Breda ging het mis, en sinds deze dag weet ik een ding, wat ik nog niet wist. Antwerpen is halverwege tussen Nieuwegein en Disney. Deden we er ruim 3 uur over om bij Antwerpen te komen, stonden we 3.15 uur na Antwerpen voor ons hotel ;-)). Deze ronde hadden we de luxe dat we konden inchecken bij Sequioa Lodge (met dank aan Bas en Joost). kamerNa het inchecken was het toch echt al einde van de middag, maar natuurlijk wilde we nog wel even naar het park. Helaas bleek de buggy het ondertussen begeven te hebben, en dus werd het voor Kay een wandelingetje. Dan maar gelijk de passen verlengen, dan is dat ook weer gebeurd en kunnen we er in ieder geval weer een jaartje tegenaan. We spraken af om in ieder geval Jouri even te ontmoeten en dat was heel gezellig. Aangezien de familie Saltzherr uit Houten ook op zaterdag richting de magie zouden rijden, hadden we deze maar even geinformeerd over de werkzaamheden onderweg.

Tegen 19.30 uur besloten we terug te gaan richting het hotel, maar er moest in de village nog wel even gedanst worden op het podium door onze beide mannen. dansenUiteindelijk gingen toen lekker richting ons bedje, heerlijk in de nieuwe Bambi kamers. Wat zijn ze mooi…. het slapen ging een stuk minder makkelijk. Kay vind een eerste nacht in een ander bed toch altijd wat lastig en zeker als er dan ook nog opeens een broer naast in bed ligt. Ruud ging dus maar even met Merlijn bij de bar zitten, wat een straf ;-). Goed uiteindelijk sliep Kay en niet veel later kon ook de rest lekker naar bed.

Zondag
De volgende ochtend ontbeten we heerlijk in het hotel, brachten even een bezoekje aan pluto en vertrokken daarna richting het park. Het beloofde een mooie dag te worden, natuurlijk zou het niet al te rustig zijn in het park maar dat namen we voor lief. In de loop van de ochtend kwamen we ook de familie Saltzherr tegen en trokken we samen verder door het park. fracilleEr werden wat attracties gedaan en we ook zagen we Matthew nog even in zijn pauze. Vervolgens werd het tijd om ons plekje te zoeken voor de parade, waarin onze favoriete Chip mee zou doen. Er werd volop meegezongen, en Merlijn, Dewi, Indy en Kay hebben zelfs meegedanst met de parade. Ziepediedoeda…..ziepediedee….parade1Het was heerlijk weer deze dag, dus tussendoor genoten we volop van het zonnetje. Het leek wel zomer!!

Na de parade genoten we nog even van het park, en daarna vertrokken we richting Billy Bob voor ons avondmaal en zo kwam onze tweede dag in het park al weer ten einde. billybob

Maandag
Ook vandaag weer een heerlijk ontbijtje in het hotel, en dit keer nog even snel met Goofy op de foto. Daarna weer richting het park, hopelijk zou het vandaag wat rustiger worden, dus gingen we toch maar weer richting het gewone park. Het zonnetje scheen, dus het kon wel eens een mooie dag worden. Het was vandaag wel een stuk frisser, maar goed, dat mag de pret natuurlijk niet drukken. We bezochten weer meerdere attracties en gingen samen met Jouri lunchen bij Hakuna Matata… altijd lekker!lunch De maskerbende (Dewi, Indy en Merlijn hadden een masker bij zich) ging ook nog even op de foto met Jack, die de maskers wel spannend vond. Ook brachten we een bezoekje aan de space chip…oh wat is zo““““n chipmunk toch lief met zijn roze jasje ;-)). We hadden veel lol en maakte veel fotos, en zelfs het jasje van chip werd gepast.chip Daarna was het de hoogste tijd voor een rondje Buzz… waarbij ik de hoogste score haalde (eindelijk weer eens…hihihi). Tussen door kwam nog even een spoedberichtje vanuit BBQ cookout, dat er nog wat characters naar buiten kwamen, en dus gingen Merlijn, Indy en Dewi nog even snel die kant uit voor een foto en werd er even gespeeld in de speeltuin van de indiaan. Daarna was het tijd voor een rondje op de paardjes van het carrousel en its a small world, waarbij het gewoon doorlopen was zo ongeveer… heerlijk hoor! De prinsessenfotolocatie was al gesloten, maar wij maakte er even onze eigen fotolocatie van (jammer voor die man die de deur uit wilde..).fotolocatie
We besloten om ook de afsluitende show van de dag te kijken op het podium voor het kasteel, en daarna maar eens even kijken wat er zou gebeuren… want er zouden die avond tv opnames worden gemaakt.

En dus bleven we na de show gewoon hangen.. en wachtte af, we werden niet weggestuurd en na een tijdje kwamen er dansers door mainstreet. Heel leuk om mee te maken, er volgde een klein showtje op het podium, waarbij iemand in een mooie prinsessenjurk (omringt door Belle, het Beest, Lumiere en de klok) te voorschijn kwam en een niets vermoedende jongenman ten huwelijk vroeg. Wauw… echt heel bijzonder om mee te maken, en wat een mooi huwelijksaanzoek. Het was voor een Nederlands programma, maar welke.. dat weten we niet zo goed, dus we zijn benieuwd of we het nog terug zullen zien op tv. Daarna werden we toch vriendellijk verzocht het park te verlaten (dat officieel dus al een uurtje of anderhalf dicht was), dus oke.. daar gingen we dan, op naar de Mac voor het avondeten. Na het avondeten gingen wij nog even 1 cache scoren, die we van de zomer maar niet konden vinden bij de RER maar die de familie Saltzherr al wel gevonden had. We werden door het team Dutch Incredibles toegezonden en vonden uiteindelijk ook deze schat! Weer eentje gescoord dus!!
kasteel
Dinsdag
Op dinsdag genoten wij van ons ontbijtje in het park zelf, toch altijd leuk om door zo““““n nog bijna leeg park te kunnen lopen. We besloten daarna richting de studio““““s te gaan. Hier eerst een rondje toystory playland, waarbij de mannen in de parachutes gingen. Daarna werden er fastpassen voor Tower of Terror gescoord, en toen het zo ver was ging zelfs Kay mee!! Heel goed Kay.. weer een attractie gescoord, natuurlijk vond hij het in het begin een beetje eng maar kwam er lachend uit!! Als beloning koos hij een mooie Mickeypen!! Sommige deden nog een rondje TOT, maar dat was voor Kay iets te veel van het goede, dus gingen we weer verder en kwamen uiteindelijk bij de tekenstudio uit, daar werd lekker gespeeld om vervolgens een rondje boven Agrabbah te gaan vliegen.agrabbah Het weer was vandaag een stuk minder, dus tussen de spetters door een beetje heen en weer wandelen en genieten van een warme chocolademelk. Konijn had ons laten weten op Mainstreet te staan, en terwijl Kay en Ruud nog even genoten van de parade en Nico en Anita wat gingen winkelen ging ik met de rest snel nog even bij Konijn op bezoek. Het lukte nog net om een foto te scoren, want toen was het al weer tijd voor een worteltje!konijn

We besloten om te lunchen bij Marketplace, want tja.. het was nat buiten dus dan moet je ergens iets binnen zoeken. Uiteindelijk lukte het ons om een tafeltje te bemachtigen en al hangend en zittend genoten we van de tosti““““s, en kregen we bezoek van Jouri. Daarna gingen we richting Startours, terwijl Jouri al weer weg moest om te werken,en dus namen we afscheid (helaas… de dagen gaan hier gewoon echt te snel). Na Startours nog een bezoekje aan Autopia,en vervolgens op weg om een plekje te zoeken voor de parade (tussendoor lekker even zitten bij Videopolis met een bakkie choco). Deze keer hadden we een gezellige danser bij Pinoccio in de parade en kon er door de kids weer meegedanst worden, nog even en ze kunnen zo zelf meelopen..Helaas was het weer niet zo best, maar goed… het plezier was er niet minder om. parade2Na de parade gingen we nog even een rondje BTM doen, en daar kwam ook Bas bij ons. Gezellig om ook Bas weer terug te zien. Er werd nog het een en ander geshopt, en ook in de village werd nog wat ingeslagen en zo kwamen we uiteindelijk bij Sante Fe uit voor het buffet waar ook Matthew zich bij ons aansloot. Het werd een gezellig etentje zo met de grote groep en voor we het wisten was het toch echt tijd om afscheid te nemen en weer richting het hotel te vertrekken voor de laatste nacht.
eten
Woensdag
Alweer de laatste dag… het zag er niet slecht uit buiten, maar we besloten het vandaag rustig aan te doen. Eerst lekker ontbijten in het hotel, daarna gezellig met Mickey op de foto, en toen alles naar de auto brengen en uitchecken. mickeyVervolgens kwamen we Iejoor ook nog even tegen en was het nog even tijd voor een familiefoto. iejoorDaarna besloten we om nog even naar de village te gaan voor de laatste inkopen, daarna nog wat drinken bij Starbucks en toen… helaas… maar weer vertrekken richting Nederland. We besloten het niet te gokken en gingen voor Antwerpen richting Eindhoven, en met een klein halfuurtje extra reistijd (maar zonder file) kwamen we uiteindelijk weer thuis aan… en was het magische avontuur voor deze keer weer voorbij.

Iedereen weer bedankt voor gezelligheid en op naar de volgende keer!! Meer fotomateriaal binnenkort op onze site www.motorbeer.nl

Cafe Mickey Meet en cachen met Joost

Montag, 10. Oktober 2011

Afgelopen zaterdag was het weer tijd voor de jaarlijkse Cafe Mickey Meet in de Efteling. De voorspellingen waren niet zo heel goed, maar dat mag de pret natuurlijk niet drukken. Rond 9.00 uur haalde we Joost(2) op bij de tramhalte van Nieuwegein Centrum en vertrokken we richting de Efteling.

We zagen heel veel toyota“s onderweg en dat was niet zo gek, want het was ook toyotadag in de Efteling. Al snel bleek dat het dus wel aardig druk zou zijn, maar ja.. het gaat om de gezelligheid. Zonder echte files kwamen we aan en waren dus op tijd om iedereen te ontmoeten. Helaas bleek al snel dat er nog het nodig aantal mensen wel in de file terecht gekomen waren, en tegen 11.30 uur waren we uiteindelijk pas compleet. Tijd voor de groepsfoto dus!! En er werden heerlijke mickeywafels uitgedeeld met een echte cafe Mickey button (dank aan o.a. Jolanda voor het bakken van de wafels).

Daarna ging iedereen zijn weg, een grote groep vertrok richting Joris en de Draak, en wij gingen samen met de familie Siebes, Brouns en Gonnie op pad. Een deel ging met de trein, en een deel liep naar het station Oost om elkaar daar weer te ontmoeten. Ondertussen werd er natuurlijk gezellig gekletst. Af en toe voelde we wat regendruppels maar over het algemeen viel het wel mee. Bij Station Oost werd er een lekker bakkie chocolademelk gescoord en daarna gingen de kids in de tuff tuffs en in de walvis.
tutufrijgroepregen

De rest kletste nog vrolijk met elkaar verder en een tijdje later was de groep opeens weer min of meer compleet. We gingen richting de rode neusjes en Vogelrok, dus daar gingen we weer wat uit elkaar. Na een tijdje brak er even een heffige bui los, en werd er snel doorgelopen. Een deel ging richting het Anton Piek plein, een deel richting Fatamorgana en Ruud bleef met Kay in de regen in de rij voor Carnival.
eten
Bij het Anton Piekplein werd er wat gegeten en gedronken en gebruik gemaakt van de diverse carroussels, ook werden de meeuwen getest, maar patat met mayo is niet aan ze besteed, zo bleek.

En.. toen we weer wat verder waren, kwam er weer een bui, dus maar weer even schuilen. Daarna brachten we nog even een bezoekje aan het land van Laaf waar natuurlijk wel even over de stapstenen gelopen moest worden.
laaf
Daarna was het al weer tijd om met de hele groep wat te drinken bij het Witte Paard om vervolgens naar de show Ravelijn te gaan. Dus schoven we na wat te drinken met z““n allen het theater in, de show is niet erg spectaculair maar wel leuk om een keer gezien te hebben.
ravelijnridder
Daarna was het al weer tijd geworden om afscheid te nemen van iedereen.. en spraken we natuurlijk af om volgende jaar ook weer van de partij te zijn.

Dus terug naar huis, waar we nog even bij Geldermalsen de Mac bezochten en Joost weer netjes afleverde bij de tramhalte.Kortom.. we kijken weer terug op een zeer geslaagde dag.

Zondag 9 oktober
Vandaag stond er eigenlijk een flashmob event in Kijkduin op de planning, hierbij was het idee dat de kinderen verkleed als piraten een schip zouden enteren, en dat de volwasssenen (piraten) dit zouden proberen te voorkomen. Merlijn had door het hele dag lopen in de Efteling weer flink las gekregen van zijn knie (is vorige week gevallen met de fiets), en dus besloten we dit maar niet te gaan doen.

Na het ontbijt met Joost besloten we om op ons gemak een paar caches in de omgeving te gaan doen met de auto, zodat er niet al te veel gelopen hoefde te worden. En zo vertrokken we eerst richting de plofsluis, een cache die al lang uitgepuzzeld was maar waar we tot nu toe niets hadden kunnen vinden. Gelukkig vonden we hem nu wel, check dat is nummer 1 van de lijst. Op naar de volgende, lunchbreak, deze ligt bij het Fort waar Merlijn op scouting zit, maar iedere keer te druk om te zoeken, maar nu was het rustig (en regenachtig), maar gelukkig dus ook deze redelijk snel gevonden…dat gaat goed zo.
plofsluis. Dus besloten we nog even verder te gaan met een aantal caches in Utrecht, zo bezochten we de home of the frog, het schrale end, de salamanderpoel, de sissende cache, de dolle Jonker en de Oordewijzen. Kortom weer een aardig lijstje.

Maar natuurlijk genoten we ook gewoon van het feit dat het zondag was (en regenachtig ;-)), zo genoten we bij het Schrale end van een lekkere oliebol, schrale endoliebollen eten en na de sissende cache, besloten we een ijsje te halen bij Il Mulino. Of te wel…we combineerde het zoeken ook met lekkere oplossingen ;-)).
frogcacheutrecht
Tegen het einde van de middag waren we weer terug thuis en was het tijd voor een lekkere bak warme thee!! Als avondeten hadden we heerlijke stoofpeertjes, met rosti rondjes en aardappel gratins en gehaktschnitzels, dus kon iedereen heerlijk genieten en zo kwam er ook aan deze dag al snel weer een einde.

Vandaag vertrok Joost weer verder naar zijn volgende halte en tellen wij af voor ons bezoekje aan Disney vanaf zaterdag ;-))

Caching in IJsselstein en Teteringen

Montag, 10. Oktober 2011

Al een tijdje lag er een multicache op ons te wachten in Ijsselstein, maar tot nu toe was het er nog niet van gekomen om het rondje te lopen, want we konden hem niet helemaal thuis op lossen. Dus op woensdag 28 september was het zulk mooi weer, dat we besloten deze multi maar eens even te gaan oplossen en we vertrokken richting IJsselstein.

De multi leidde ons langs vele plaatsjes van het oude stadje, langs wat kerken, oude torens om vervolgens bij de molen te eindigen, daar lag dan ook uiteindelijk de cache. Een mooi rondje dat zeker de moeite waard is en ons weer wat geleerd heeft over de stad Ijsselstein.
een moriaankanonmolendecache

Op zondag 2 oktober hadden we weer met onze Belgisch cachevriendjes afgesproken. Deze keer iets dichter bij huis, namelijk Teteringen (bij Breda), daar was een mooi rondje van zo“n 20 caches, en dus een mooi doel voor vandaag.

We begonnen met het beeld dat we beide vanaf de snelweg al regelmatig hadden gezien, de man met de trechter (de zogenaamde Funnelman), want ja… ook daar ligt een cache. Het was nog vroeg en dus was het gras nog nat, en was het even zoeken naar het juiste pad om bij deze man om hoog te kunnen klimmen. Maar…niet al te veel later hadden we dus onze eerste cache gescoord vandaag!!.
funnelman
Daarna op zoek naar een plekje waar we de auto konden parkeren en vanuit daaruit een aantal van de teteringen caches konden doen. Dat lukte vlakbij Teteringen nr. 5, waar we een goed parkeerplekje vonden om te voet op pad te gaan. We deden er een aantal, de een iets makkelijker en de andere iets moeilijker maar het ging goed.
cachen1
Vervolgens werd het wat lastiger om ze allemaal te voet te doen, dus zochten we de auto weer op, genoten even van een lunch in het fijne zonnetje en vertrokken daarna met de auto op pad voor nog een aantal caches. Het is niet altijd even eenvoudig om de auto in de buurt van een cache te parkeren, maar het lukte al met al aardig. We scoorde er een flink aantal, maar er waren er ook die we helaas niet konden oplossen (als ze ook ruim 5 meter hoog in een boom zitten ;-().
boompjetbcamping
cache2Maar goed, tegen 17.00 uur hadden we degene die mogelijk waren van het rondje gedaan en besloten we dat het tijd werd om wat te drinken en ons te storten op de bonuscache. Dus gingen we naar de golfbaan, waar we wat konden drinken (hoewel het wel heel lang duurde voor dat we iets kregen, zelfs zo lang dat het bij Ruud al verdampt was voor dat het glas er was)….

We zaten natuurlijk wel heerlijk in het zonnetje en Dieter heeft zich helemaal op de bonuspuzzel gestort.. want helaas hadden we dus niet alle bonuscijfers kunnen verzamelen. Na heel wat hoofdbrekens kwam hij uiteindelijk met een coordinaat waar de bonuscache zou moeten liggen,helaas konden we hem niet checken.. dus hup op goed geluk.. nog 1 keer in de auto en op zoek naar het TB hotel. Wonder boven wonder was Dieter ook degene die deze uiteindelijk snel in het bos gevonden had. Echt een supercacher!!!
bonuscache
Er werden de nodige gasten meegenomen vanuit het hotel en er werden nieuwe gasten achtergelaten, en zo was het tegen 18.00 uur toen we ons cache dagje afsloten en richting het wokrestaurant vertrokken voor ons avondeten. Daar hebben we heerlijk gegeten, en tegen 19.30 uur waren onze buikjes weer helemaal gevuld en vertrokken we richting huis…
bong
Zo kwam er dus weer een einde aan dit gezellige cachedagje… die Geobeer voor ons opgepaste manier afsloot. Natuurlijk was het eigenlijk weer veel te kort, maar de score liep in ieder geval weer lekker op.

Meer fotomateriaal zal binnenkort weer op onze website verschijnen.