Archiv für September 2011

Weekendje Oostende

Montag, 26. September 2011

Afgelopen weekend brachten wij door in Oostende, dit had eigenlijk 2 redenen: Allereerst om onze 19e trouwdag te vieren, hiervoor zijn we op zaterdag naar Plopsaland gegaan en de tweede reden was om samen met onze vrienden uit Belgie te cachen.

Dus op vrijdag toen iedereen thuis was van school en werk vertrokken we richting de Belgische kust, helaas was het ook direct druk onderweg, zodat we later aankwamen dan gepland, maar goed allemaal geen probleem. Toch nog even wat eten bij de Pizza Hut en dan maar richting ons bedje in Hotel du Parc. Kay had ondanks dat het al laat was geen zin om te slapen in dit vreemde bedje, tussen toen we uiteindelijk allemaal in bed lagen tegen een uurtje of 23.00 werd het een keertje stil in de kamer… dat was geen goed begin.

Zaterdag was Kay al weer heel vroeg wakker, en met veel hangen en wurgen hebben we het nog even rustig kunnen houden tot een uurtje of 6.30, maar toen was het toch echt klaar. Uiteindelijk besloten we dus maar om er uit te gaan, Ruud zou even met Kay richting het strand, zodat Merlijn rustig wakker kon worden en ik besloot even te gaan douchen. Tegen 7.30 uur waren we allemaal weer klaar en konden we naar het ontbijt, dit was goed verzorgd, Engels ontbijt met spek en scrammbeld eggs en ook verder diverse soorten brood en vleeswaren en zoetigheid etc.
hotel
Na het ontbijt besloten we om maar vast richting Plopsaland te gaan, helaas was er geen wifi beschikbaar (ondanks dat dit wel stond aangegeven) en konden we dus niet nog even snel wat caches doen in de buurt van Plopsaland, maar goed.. we deden het rustig aan en waren uiteindelijk tegen 9.30 uur bij het park. Dit ging om 10.00 uur open, maar je kon al wel naar binnen en er liepen ook al figuren, dus kon Merlijn rustig even op de foto. Kay had het er allemaal niet zo op, dus liepen we door richting het centrale plein. Het was al lekker warm en dus werd er even door de waterfonteinen gelopen en bekeken de diverse winkeltjes. Toen het park openging konden we ook direct beginnen met de attracties en werd er een flink aantal afgelegd, even een opsomming voor de kenners ;-); het verkeerspark, de vleermuis, de eenden, de kikkers, de konijntjes, de emmer, de draak, de boomstammetjes, mega mindy jetski, de vliegende fietsen, rollerskater, de vaat, dongo“s race en toen werd het toch echt tijd om even onze maagjes te vullen. Dus gingen we naar Fred Kroket voor een middagsnack, we genoten heerlijk in het zonnetje.
plopsaland entreevleermuiskasteelrollerskater
Het was niet druk in het park, dus de wachttijden waren gelukkig overal kort, en dus na de maaltijd gingen we weer verder en bezochten nog;de brandweer, het carrousel, de safari, de scooter en daarn richting het bos van plop, de tractors en de big & betsy boerderij met de doorloopweide en de tuin van big. Natuurlijk wilde we ook nog even het mayaland bezoeken, dat helemaal nieuw is en daar werden ook nog diverse attracties gedaan.
maya>pietpiraat

Nu het park gesloten was, werden we uitgezwaaid door Mega Mindy en Piet Piraat en werd het dus weer tijd om terug naar het hotel te gaan, eigenlijk hadden we geen avondeten gehad en we hadden om zinnen gezet op subway, helaas was deze net gesloten toen we daar tegen 19.00 uur aankwamen. Dan maar even langs de Mac waar we nog even iets kleins namen. Op het wapenplein lag een cache, dat hadden we de vorige dag al gezien, maar nog niet gedaan omdat het eigenlijk te druk was. Nu was het redelijk rustig dus besloten we even te gaan zoeken, de telefoon hadden we niet bij ons, dus een beetje op goed geluk. Maar…gelukkig toch nog redelijk snel gevonden. Yes…weer eentje in Belgie gescoord!!

Daarna terug naar het hotel en snel richting bed, wat deze ronde natuurlijk een stuk sneller ging.

En toen werd het zondag… rond 7.30 uur werden we wakker en na rustig wakker worden, de laatste dingen inpakken gingen we weer genieten van het ontbijt, daarna uitchecken en alle spullen in de auto en even kijken op het strand (waar we maar een kleine 100 meter vandaan zaten). Heerlijk rustig was het er, maar de jongens waren al snel uitgekeken want het was toch nog wel een beetje fris.
strand
Dan maar even een stukje wandelen, dus wandelde wat heen en weer en rond 10.00 uur troffen we onze vrienden Phillipe en Dieter bij het hotel!! Yippie caching time!! Dus natuurlijk eerst maar even opbiechten dat we er al eentje hadden gedaan, en als troost een kadootje voor geobeer gegeven. Zo geobear is nu ook voorzien van een echte trackable!!! en hiermee weer een stukje geocaching kunnen toelichten aan onze vrienden.
dikkematilde
We gingen op pad voor een klein rondje Oostende via een multi, deze was erg leuk, ondanks dat we hem van de voren al bijna helemaal uitgepuzzeld hadden. We kwamen langs diverse plekken van Oostende en leerde de stad weer een beetje beter kennen. Ook het puzzeltje dat niet van te voren op te lossen viel werd uiteindelijk gevonden en maakte we gebruik van de lunch bij Subway (!!!).Vervolgens hebben we Phillipe en Dieter de gelegenheid geboden om de cache die wij al gedaan hadden op het wapenplein ook even tedoen. En daarna konden we het rondje uiteindelijk aan het begin van de middag afsluiten met onze eerste gezamelijke cache!! Dit was best wel een bijzondere en dus extra leuk om te doen.
wapenpleincache
Vervolgens besloten we om richting de Spuikom te gaan, hier was een rondje van 7 tradi“s, 1 multi en 1 mystery (de bonus). We konden vlakbij dit meer parkeren en begonnen vol goede moed aan het rondje. Echt geweldig om hier te lopen met mooi weer en heerlijk genieten van alles om ons heen. Nummer 1 was voor ons een nieuw soort cache, maar wel snel gescoord. Op naar nr. 2 bij de begraafplaats, wel de locatie goed gevonden, maar helaas was de cache verdwenen, op maar naar nummer 3 en zo liepen we het hele rondje af richting de multi.
bankjeknorretje
Onderweg kwamen we nog diverse bijzondere caches tegen en genoten we van iets lekkers op een terrasje, wat wil je nog meer. Helaas ging de multi mis, maar niet getreurd dankzij goed puzzelwerk hadden we toch een zeker gevoel bij de bonus. Dus op pad naar de bonus dan maar. Dit was wel even zoeken tussen stapels stenen, maar opeens zat Merlijn met een grote glimlach op zijn gezicht, en ondanks de mensen die aan het bbq-en waren konden we het toch redelijk ongezien loggen.
bonus
En zo kwam er dus een einde aan ons rondje rond de spuikom, en helaas ook al weer een einde aan onze cacheacties voor vandaag, we besloten een wokrestaurant op te zoeken om ons dagje af te sluiten. Helaas bleek het wokrestaurant niet meer te bestaan en werd het uiteindelijk de Mac waar we heerlijk buiten hebben gegeten. Rond 18.45 uur besloten we om dan toch echt de terugreis te aanvaarden.. en dus namen we afscheid van Phillipe, Dieter en Geobeer die maandag nog een dagje cachepret zouden beleven.

Na een veel te lange terugreis van ruim 4 uur, kwamen we uiteindelijk tegen 23.00 uur weer thuis. Dus iedereen snel naar bed en was ons superweekendje weer ten einde!!

Caching en Feestweek in Vreeswijk

Mittwoch, 14. September 2011

Na eind augustus onze 100ste chache gescoord te hebben, werd de strijd natuurlijk niet gestaakt. Op naar de 150 was de boodschap. En dus werden er regelmatig wat tochtjes gemaakt met als doel om er nog een aantal te scoren. Zo bezochten we Utrecht, Ijsselstein, De Meern, Baarn etc. etc. Hieronder weer een kleine selectie van wat foto““s hiervan.
Utrechtijsselstein

En nu gaan we echt op stap als Team 100 acre wood!!
teamblauwoppadroeslaapt
Als Kay onderweg in de auto in slaap gevallen is, dan slaapt Roe ook tijdens de caches die we dan doen;-)
Kay met het teambaarn

Daarnaast is er in september ook altijd de feestweek in Vreeswijk, deze keer gestart met een optocht van oude auto“s en de week daarna de jaarmarkt met een fancyfair op het schoolplein.
autosauto1brandweeraiutospringkussenkoekhappenkoekhappen merlijn

Vervolgens hebben we afgelopen zondag nog een aantal caches gedaan in de omgeving van Apeldoorn, daarbij hebben we ook met onze scoutingvrienden een cacherondje gemaakt in de bossen van Berg en Bos, erg leuk van coordinaat naar coordinaat. Dus dat was ook een geslaagd uitje.

cache
bergenbos1bergenbos2beb3cachbeb

En zo vliegen de dagen ondertussen echt voorbij!!

Ondertussen is de Fam. Saltzherr de trotse eigenaar van de eerste 150 founds, en dus gaat de strijd verder naar 200 founds voor het einde van het jaar ;-))