Archiv für 26. August 2011

100 caches!!!

Freitag, 26. August 2011

In de afgelopen periode heeft het geocachen ons flink in zijn greep gekregen en al snel ontstond er een heuse strijd waarbij het er om ging welke van de 3 familie (Schagen, Oostenbrugge en Saltzherr) het eerst de 100 zou bereiken.

Zo werd de site heel nadrukkelijk in de gaten gehouden waarbij de vorderingen van iedereen nauwlettend werden gevolgd. Al snel werd het een nek aan nek race, iedereen in de 80… en toen.. ja toen… toen bedachten wij dat het tijd was om de finale slag uit te delen. We gingen op zoek in de buurt van Lopik naar de caches behorende bij de reeks Tuitrix en Trackix. Zo kom je nog eens ergens, en kom je af en toe de `concurrent` ook nog tegen ;-)).

Op 20 augustus gingen we met Fam. Oostenbrugge (aka Monkey-team) naar een geocache event omdat het de 1e internationale dag van het geocachen was. Vervolgens ging er ongeveer geen dag voorbij voor er wel gecached werd (bij alle drie de gezinnen overigens). Op woensdag 24 augustus sloegen wij onze slag en maakte een einde aan de strijd. We deden er nog een paar van de reeds eerder genoemde reeks rondom Lopix, maar bezochten ook Culemborg met een rondje monumenten. Met de ““Red Box“ gelegen in Tull en Waal zette we de teller op 100!!! (ondanks een cacheverbod dat ons werd opgelegd via diverse manieren, facebook, mail en sms). Na deze 100 hebben wij onze naam aangepast naar Team 100 acre wood!! En nu zijn we uitgedaagd voor de 150!! We zullen zien wanneer we dit doel weer hebben bereikt.

Hieronder een aantal foto“s van diverse caches (kunnen dus spoilers bevatten), zoals jullie kunnen zien zijn ze heel divers en is het dus iedere keer weer een kunst om ze te vinden.
cache1
apenluiders
tuitrix
tuitrix2
zoeken
travelbug
event
kaygps
terugstoppen
tuitrix3
culemborg
oudestadsmuur
Nummer 100!!!!
100redbox

Vreeswijk door Limburgse ogen

Freitag, 26. August 2011

Op zondag 14 augustus hadden we afgesproken dat Wiel en Jolanda vanuit het verre Brunssum een bezoekje zouden brengen aan Nieuwegein. Rond 12.00 uur kwamen ze aan en natuurlijk was het weer een warm weerzien. Wiel baalde gelijk.. waarom wist hij niet dat er nog een boom omgezaagd moest worden?? Hij heeft toch een kettingzaag??? Maar nee Wiel.. deze dag hoef je eens even niets te doen, die boom (of wat er nog van over is), komt echt wel een keer goed in onze achtertuin, en we hebben nu al veel meer licht.

Voor de kinderen was er een afstandsbestuurbare minicouper…wauw… dat is wel heel gaaf natuurlijk, want de banden geven licht. Ik kreeg ook lichtjes (jeetje zou Jolanda nou echt zo bang zijn dat ze de stoppen laat doorslaan??) en voor Ruud heerlijke karamelchocolaatjes….mmmm…

Na gezellig kletsen en koffie met taart (homemade natuurlijk) besloten we om Wiel en Jolanda mee te nemen Vreeswijk in, Wiel had al water gezien en vroeg zich toch echt af wat er aan de hand was. Dus maakte Wiel kennis met de woonboten die hier vlakbij in het water liggen, we liepen via het jaagpad zodat hij de woonboten ook van dichtbij kon bekijken en ze raakte zelfs met een bewoner aan de praat. Wiel vond het allemaal prachtig, en wij genoten ondertussen van het wandelingetje, waarbij Jolanda en ik natuurlijk volop aan de klets waren.

Na het stukje woonboten ging het verder door het oude dorp om vervolgens via de diverse sluip en kruipweggetjes op de dijk te belanden, wat een uitzicht hier he.. en dat zo dicht bij huis. Wij genieten er toch nog heel regelmatig van en voor de Limburgers voelde het ook gelijk alsof ze op vakantie waren (dat hebben we niet in het zuiden…hihi).
kaywielkanhetnog
Een tussenstop bij Luigi hoort er natuurlijk bij, maar wat blijkt… de Limburgers houden niet van ijs (rare figuren die Limburgers)… maar de pret was er niet minder om. We genoten toch even van de stop en vervolgde daarna weer onze weg om uiteindelijk weer bij ons terug te belanden.
dijkriaenjol
Tijd voor een drankje natuurlijk, en nog een klein hapje om daarna maar eens te gaan zorgen dat de BBQ kon worden aangestoken. Het weer wisselde van donkere wolken naar een stralend zonnetje en dus genoten we volop in ons tuintje. We besloten toch om het tentje maar op te zetten voor het geval de zon te heftig zou gaan schijnen (euh oh nee.. voor het geval het zou gaan regenen natuurlijk ;-)).
zonnetjetentje
De bbq lieten we ons goed smaken, kok Ruud verzorgde een ieder goed en na een tijdje waren de buikjes goed gevuld. We kregen ook nog een show van de Spuger en zijn Ridder en toen en tja… dan komt er op een gegeven moment aan alle moois ook weer een einde. Wiel moest de volgende dag weer vroeg aan de slag, en natuurlijk is het ook nog best een eindje terugrijden naar Brunssum.Dus we namen afscheid en spraken af om snel weer een datum te plannen, want tja… vriendschap moet je natuurlijk wel onderhouden.
optredenkaywiel