Archiv für 14. August 2011

Verslaafd??? Nee hoor valt best mee, maar waar is hier de dichtsbijzijnde geocache??

Sonntag, 14. August 2011

Deze titel is op ons op dit moment wel erg van toepassing. Sinds een paar weken heeft het geocachen ons wel erg in zijn macht. Maar wat is het dan?? Nou het is eigenlijk modern schatzoeken. Er liggen door heel de wereld heel veel „schatjes“ begraven en die kun je door middel van coordinaten vinden. Maar als je echt meer wilt weten kun je kijken op www.geocaching.com daar vindt je alle informatie die je nodig hebt. Maar… pas op.. het is verslavend!!

Tijdens onze vakantie in Frankrijk hadden wij er al een flink aantal gescoord, en dat betekende opeens dat we er meer in Frankrijk gevonden hadden dan in Nederland, dat is toch een beetje raar dus daar moest wat aan gebeuren. Nu wordt er ook gewerkt met zogenaamde Travelbugs, dat zijn een soort schatjes die de hele wereld over willen reizen en dus eigenlijk niet te lang op 1 plek willen blijven. Hiervan hadden we er ook een aantal meegenomen uit Frankrijk, dus het werd de hoogste tijd om te zorgen dat deze weer verder op route gingen. Dus gingen we op maandag 1 augustus naar Vianen om daar het Midden Nederland Travelbug hotel te bezoeken en een aantal gasten achter te laten. We besloten om er direct in Vianen nog maar een aantal te bezoeken, en zo werden er die dag een flink aantal gescoord, en zagen we ook nog wat van Vianen (toch wel een mooi stadje).

tb vianen
vianen

Op zondag 7 augustus hadden we vervolgens met Phillipe en Dieter afgesproken voor een realtime hug zo na alle vakanties, en tja toen Phillipe vroeg of we konden uitleggen wat geocaching was… was het hek natuurlijk van de dam. We liepen met hun de Peinzende vrouw, en zo genaamde multicache, door Vreeswijk, en ze werden steeds enthousiaster. Voor het verhaal en de foto“s verwijs ik naar hun blog http://phildie.skynetblogs.be/archive/2011/08/09/geocaching-in-vreeswijk.html

Na het cachen hebben we dus nog even met de treintjes van Lego gespeeld, en ook daar bleken onze belgische vrienden zeer goed in ;-)). Natuurlijk keken we ook naar de eerste fotoseries van onze vrienden van hun magical disneycruise, en zo werd het al snel laat. Onze vrienden zijn ondertussen dus ook helemaal besmet, en zullen binnen de korste keren ook vele caches gaan scoren!!!!

treintje
fotos

Maar goed op 9 augustus toch maar weer even wat cachen, want ja we willen toch richting de 50!! Dus gingen we eerst nog 1 cache in Nieuwegein doen, waarbij we ook een bezoekje brachten aan Jos Kok, en daarna ging het verder richting Houten, daar zitten er 6 in een rondje, dus dat is lekker scoren. We kwamen al snel een man met nog 2 kindjes (team dagobert) tegen die ook druk op pad was, en vervolgens hebben we samen er 1 gezocht, die toch wel erg moeilijk te vinden was. Het was dus erg gezellig in Houten, en wat even later zou blijken…ook Anita was met een aantal van dezelfde cachen bezig. Hoe krijgen we het voor elkaar. Die dag hebben we er totaal 9 gescoord, dus dat ging heel er hard, maar nog net geen 50.
Kay had hem al snel gevonden,.
mooie veldbloemen in Houten
samen met team dagobert loggen
kunst in de buurt van een cache

De dagen erna kwam het er even niet meer van, maar afgelopen zaterdag hadden we afgesproken om samen met Fam. Saltzherr uit Houten en Fam. van Oostenbrugge op jacht te gaan naar de cache die hoort bij logologie (een cache waarvoor je eerst 50 logo“s moest hebben uitgepuzzeld). Dus rond 11.00 uur waren we allemaal op het afgesproken punt en begon de jacht. De ene cache naar de andere werd gescoord, en leuke plekjes werden aangedaan. Heel leuk om te zien dat de strijd steeds heftiger werd en dat er soms met scheurende banden werd opgetrokken, op naar de volgende cache, waarbij er dan vervolgens van alle kanten auto“s kwamen, terwijl we toch op weg waren naar het zelfde doel. We hebben er gisteren uiteinlijk maar liefst 15 gescoord, en uiteindelijk de dag afgesloten met een hapje bij de Mac in Zeist. Hieronder een aantal foto“s van de caches.

boeven?? nee hoor cachers
cache
rainbow
pompstation
kopje thee erbij??
uiltje
bunker
mac

En nu.. nu staan we op boven de 60.. maar de strijd gaat door. We proberen er voor het einde van het jaar 100 te scoren, maar ook de 2 families om ons heen gaan proberen dit te halen, dus we zullen zien.