Archiv für Juli 2011

Vakantieverhalen slot

Donnerstag, 28. Juli 2011

Woensdag 20-7-2011

Na de eerste nacht te hebben doorgebracht op de camping in Normandië werden we in de ochtend wakker. Merlijn had wat langer nodig dus konden Ria, Kay en ik even brood halen.

Nadat we ontbeten hadden was het tijd om boodschappen te doen. Ria wilde graag Philippe zijn salaris veilig stellen en wilde dus boodschappen doen bij de Carrefour. Na wat te hebben gezocht vonden we deze supermarkt. Na alle dingen die nodig waren te hebben aan geschaft, was het tijd om weer naar de caravan te gaan.

Maar op weg daarna toe zagen we dat er een midgetgolf in de buurt was. Na een vlug overleg besloten we om die te gaan doen. Hier bleek dat Kay nog iets te klein was om het te snappen. Hij was al bij baan 18 toen wij nog bij nummer 8 waren, en als we hem terugriepen zei hij „die heb ik al gedaan“. Verder was Merlijn soms iets minder geconcentreed en speelde wat nonchalant. Ria werd zeer verdienstelijk tweede. Ik werd uiterraad eerste maar dat mag ook wel met mijn Gvb bewijs en ik moet zeggen dat je dat wel merkt. Tijdens het golven hadden we wat last van kleine buitjes. Na het golven weer richting huis.
midgetgolf

Na eerst de verkeerde richting te hebben gekozen, (zowel Ria als ik hadden dat snel door scouts hè) kwamen we toch weer terug bij de camping. Kay was in slaap gevallen tijdens het rijden dus bleef ik in de auto wachten tot hij weer wakker zou worden. Daarna zijn Ria en Merlijn nog even wezen internetten. Daarna was het etenstijd en even later weer bedtijd voor Kay. Zelf gingen we ook wat later naar bed.

Groetjes en tot schrijfs
Ruud

Donderdag 21 juli 2011

And the rain came dropping down down down, aan dit pooh liedje moest ik vanochtend denken, want het regende echt pijpenstelen en bleef maar regenen.
regen
Ruud heeft op een gegeven moment de regen getrotseerd om een stokbroodje te halen en toen iedereen wakker was hebben we dus ontbeten. Daarna ging Merlijn nog douchen en tegen 11.45 uur was het eindelijk wat droger en besloten we om de route die we uitgestippeld hadden langs de invasiestranden te gaan volgen.
tank
Zo reden we als eerste naar Courseulles sur Mer, junobeach. Na een bezoekje aan de draaimolen gingen we naar het junobeach beach centrum voor het verhaal van de Canadezen die gestreden hadden tijdens d-day maar ook met algemene informatie over Canada, zo weten we nu dat het land 16 x zo groot is als Frankrijk. Er was een soort speurtocht voor kinderen en die leverde Merlijn uiteindelijk een Canadees vlaggetje op. Leuk opgezet museum met veel interactie.
samen
Daarna vervolgde we onze weg naar Arromanches les bain, daar was een uitkijkpost en en 360 graden film. Allebei ook erg indrukwekkend, want je kon in zee ook de restanten van de gemaakte haven en de bakens nog goed zien liggen. Op naar de volgende stop Lounges sur Mer.
geschut
Hier staan een groot aantal opstellingen waar geschut van duitsers in heeft gestaan, waarvan de restanten zijn bewaard. Mooi om te zien hoe het werkt met zo“n bunker en je kon ook nog een stukje in de loopgraven lopen. Ruud en Kay gingen nog een stukje verder naar het strand en kwamen nog een munitiedepot tegen. Tijd om wat te eten, dus kochten we bakjes patat.
bloem
Ondertussen scheen ook de zon en was het best aangenaam buiten. We besloten om onze trip nog even voort te zetten en gingen richting Omaha beach, helaas was de Amerikaanse begraafplaats bij aankomst al gesloten, dus die moeten we nog een keertje overdoen. Op naar de laatste stop Pointe du hoc, een schitterend gebied met spectaculair uitzicht over de kusten van Normandië. Dit terrein kenmerkt zich door de vele gaten van de ingeslagen bommen, echt een soort kraterlandschap. Heel indrukwekkend om te zien, vooral als je je realiseert dat de Duitsers hier door een paar Engelsen zijn overmeestert, die dus tegen de kliffen zijn opgeklommen.
uitzicht pointduhoc
Dit was het einde van ons rondje invatiestranden, en dus volgens de routeaanwijzingen van de TomTom weer richting de camping. Waar we om 20.30 uur weer aankwamen, de hoogste tijd om Kay in bed te stoppen, en na een uurtje vertrok ook Merlijn, deden wij een paar spelletjes ticket to ride en was het ook voor mij weer de hoogste tijd om mijn bedje op te zoeken. Op naar de vrijdag.

Vrijdag 22 juli 2011

Vandaag was een bijzondere dag !
N dat we heerlijk ontbeten hadden gingen we in de auto onderweg naar de amerikaanse graven wan de WO II. Onderweg, toen we iets van de camping vandaan waren, kwamen we een canadeese begraafplaats tegen ook van de WO II.
Daar zijn we gestopt en hebben daar rond gekeken het was heel indrukwekkend want ik vond dat al heel veel graven. Er stonden 2 torentjes ik ging in zo?n torentje kijken het waren gewone stenen uitkijktorentjes daarvanuit kan je heel mooi alle graven zien en dat waren er heel veel !
canadezen
Nadat we daar hadden gekeken gingen we de auto weer in en reden we verder. onder weg hebben we een cache gedaan bij een riviertje. papa was degenen die hem had gevonden en na het logen gingen we weer verder. We deden ook nog een cache bij een kasteel, echt erg leuk, want anders waren we er niet gekomen.
cache cache2
Na een tijdje rijden waren we aangekomen op amerikaans grondgebied (daar leek het erg op met alle bewakers en douane poortjes om het bezoekers centrum in tegaan…)
We parkeerde de auto en liepen er naartoe, we gingen eerst op omaha beach
en dat was een hele klim om na beneden en naar boven tekomen. Ik vond dat het strand heel amerikaans was kwa omgeving, toen we de klim naar boven hadden volbracht liepen we naar de graven dat waren er veel meer dan de canadeese !!!!!
Het waren er ruim 9duizend !!!! Heel indrukwekkend was het !
strand amerikanen
Nadat we ook het bezoekerscentrum bekeken hadden gingen we terug naar de camping en gingen we zwemmen en papa maakte deels het eten al klaar :-))
Het zwembad was koud maar de glijbanen gingen super snel !!!

Na het zwemmen hebben we lekker macaroni gegeten !!!!!!
En toen was de dag bijna voorbij, we hebben wat op de ipad gedaan enzo, en toen was het bedtijd !

groetjes merlijn 😀

Zaterdag 23-7-2011

Vandaag werd iedereen weer zo“n beetje wakker op zijn eigen tijd. Kay kroop weer bij ons in bed. Na een tijdje ging ik er weer uit om, aan te kleden en broodjes te gaan halen.

Une bagette et une pain chocolat. Ook weer geregeld. Samen ontbijten en daarna op weg naar Bayeux. Geen caches onderweg want in Bayeux lagen er wel drie. Na wat te hebben rond gereden vonden we een gratis parkeerplek en gingen we te voet op we naar de cathedraal en het tapijt want die stonden op het lijstje.

Maar eerst wilde we een cache scoren. Na een paar honderd meter besloten we om die toch te laten schieten en eerts naar de Kathedraal te gaan. daar aan gekomen deze even bezocht en rond gekeken. Tijdens onze bezichtiging werd er een mis opgevoerd, maar de touwen waren niet uitgezet zodat we de kathedraal wel mochten bezoeken. Het was wel mooi om dat te zien en te horen. De priesters (4) deden de mis „unplugged“ opvoeren. Dan merk je pas hoe goed zo“n kathedraal het geluid rond laat gaan. Verder nog even gezocht naar Sint Joris, maar nee die was hier niet. Wel Sint Michael. Verder twee kaarsen gebrand.
cachebay
Daarna werd het toch echt tijd om de eerste cache van deze dag te scoren. Hij lag bij de kathedraal en was volgens de beschrijvingen (logs) makkelijk te vinden, maar niet voor ons dus. Helaas geen cache, volgende keer beter.

Toen was het tijd om naar het tapijt te gaan. Dit was ook op loop afstand van de kathedraal. Ook hier moest een cache liggen. Dus wij weer kijken maar al gauw zagen we dat hij buiten het pand moest liggen. Dan maar eerst het tapijt bekijken. Het is me gelukt om uiteindelijk drie kaartjes te kopen, dit ging wat moeilijk. Daarna door na de controle en de uitreiking van de luisterapperatuur, We namen er drie maar later ben ik terug gegaan om een vierde te halen. Het wandtapijt is een lap van 70 meter lang en is een soort van strip verhaal.
In het kort de koning van Engeland (Edward) ligt op sterven en hij heeft zelf geen kinderen dus wil hij Willem (onze koning Willem de eerste) de hertog van Normandië benoemen als de nieuwe koning. Edward stuurt Harold om de mededeling over te brengen, na wat problemen onderweg komen Willem en Harold bij elkaar. Harold moet beloven dat hij Willem als koning aanneemt. Als Harold terug komt in Engeland is de koning al overleden, Harold roept zich zelf uit als koning en laat zich kronen. Uiteraard neemt Willem dit niet en gaat naar Engeland en straft Harold die bij de slag van Hastings het leven laat. Een mooi tapijt en mooi verhaal, trouwens wel echt gebeurt. Daarna nog even de rest van de tentoonstelling en film bekeken.

Toen werd het echt tijd voor de cache. Dit was wel een makkelijke dus hadden we die zo gevonden. Daarna hadden we de smaak te pakken en wilde we er nog een vinden. We hebben eerst wat lopen dwalen, verkeerde kant uit en zo, maar uiteindelijk zaten we goed en bij het aanlopen hadden Merlijn en ik al vrij snel gezien waar de cache lag. Snel pakken en even verderop loggen. Hier namen we ook afscheid van 1van de 4 travelbugs in ons bezit namelijk Chicory. De andere drie gaan onderweg wel er uit en anders in Nederland wel.
molen
Het werd ondertussen tijd om terug te gaan. Dankzij Merlijn en TomTom kwamen we snel bij de auto uit. Terug naar de camping, al vast in pakken en klaar zetten even eten bij het restaurant en daarna een ijsje voor de kids, toen werd het alweer bedtijd voor Kay en daar na ook voor de rest. Weltrusten en tot ziens. Ruud.

Zondag 24 juli 2011

Aan alle goeden dingen komt altijd veel te snel een einde. Dus zo ook aan onze vakantie. Natuurlijk was onze tijd in Normandië veel tekort, maar we hebben er wel van genoten. Alles weer in de auto en rond 9.45 uur vertrokken we richting huis.

Onderweg nog even een paar stops en tegen 16.45 uur waren we weer thuis in een regenachtig Nederland. Alles uitladen, de eerste wassen in de machine, een patatje om de hoek, en dan is de vakantie echta ten einde. Maandag nog een ritje naar Brunssum om bij de Fam. Brouns onze nieuwe auto op te halen en dan begint het gewone leven weer.
aubin
Iedereen bedankt voor het lezen van onze verhalen, en als het meezit volgend jaar weer een verslag vanuit Amerika.

Meer fotomateriaal volgt binnenkort op onze website www.motorbeer.nl

Vakantieverhalen deel 3

Donnerstag, 28. Juli 2011

Zaterdag 16 juli 2011
De day after… Da is toch wel echt het gevoel van vandaag. Kay had redelijk geslapen maar wel af en toe wakker en praten in zijn slaap over het ongeluk. Merlijn heeft een paar uur geslapen werd toen wakker en had veel moeite om weer in slaap te komen. Ruud sliep tot een uur of 4 tot Merlijn ook wakker was en kon vervolgens niet meer is slaap komen en is om 5.30 uur opgestaan. Toen heb ik nog geprobeerd te slapen, want dat was nog niet zo best gelukt doordat iedereen steeds wakker was, maar dat lukte niet echt, dus er ook rond 8.00 uur maar uitgegaan. Kay werd wat later wakker en vervolgens hebben we nog wat gepraat en geprobeerd te bedenken wat we verder gingen doen.

We hebben ontbeten met chocoladebroodjes en de bus van 12.00 uur genomen naar het park. Ondertussen nog weinig bericht van de ANWB, dus afwachten maar. Wel bij de camping aangegeven wat de situatie was en zij hadden evt. wel een kleine caravan beschikbaar als het allemaal niet ging lukken vandaag. Maar onze eigen caravan was wel weer verhuurd dus moest vroeg leeg zijn.

Oké dus met de bus naar het park, eerst even langs cityhall om onze Hero Joost even te vertellen dat we er waren en nog leefde. Daarna hebben we diverse attracties gedaan en tijdens onze lunch rond 14.00 uur sloot Matthew even aan om mee te eten en even later ook Joost 2. Dus gezellig even gekletst en daarna nog wat attracties gedaan.
familie
Tegen 17.30 uur was Joost klaar met werken dus hadden we bij cityhall afgesproken. Matthew was ondertussen onderweg naar zijn werk. Bij het treinstation parkeerde Joost zijn huurauto en daar werd gergeld dat wij mee konden rijden en dat Joost2 met Jürgen mee kon rijden naar de bbq voor Joost zijn verjaardag. Dus daar gingen we op weg naar het huis van Elma waar Mieke al druk bezig was met de voorbereidingen. Het werd een gezellige avond, maar door de regen helaas geen bbq buiten maar bakken in de keuken door de koks Jürgen en Ruud.
feestvarken
Tegen 22.00 uur heeft Joost ons weer naar de camping gebracht. Ondertussen had de ANWB gemeld dat het die dag niet meer ging lukken dus zou het pas weer maandag worden voor een nieuwe kans, i.v.m. de zondag. Pffff. We vielen de avond eenvoudiger in slaap en sliepen een stuk beter.

Zondag 17-7-2011

Na een bijzondere goede nachtrust waren Ria en ik al weer bijtijds wakker. Dit gaf ons even de mogelijkheid om de te nemen stappen te bespreken. Op een auto hoefde we niet te rekenen, dus moesten we op zoek naar een andere slaapplaats.

Dankzij onze vrienden op CRO was er een mogelijkheid om voor twee dagen in Sequoia Lodge te kunnen slapen. Hier hebben we voor gekozen, dit doen we liever dan op de camping te blijven.

Dit had ook te maken met het feit (zoals Joost terecht aangaf) dat we van uit Sequoia Lodge beter bij allerlei transport middelen zaten als in Crecy. Ook was het makkelijk met het oog op de bagage, die hoeft niet direct om 10 uur uit het hotel te zijn. Wel moesten we iets regelen voor onze bagage. Wij weer naar de balie en na even gesproken te hebben met de beheerdster mochten we de bagage zolang in een opvang caravan opslaan. Het was wel duidelijk dat het ook echt voor nood was. Stoelen die bijna uit elkaar vielen, niet echt schoon. Maar voor ons was het wel een heerlijke uitkomst.

Na de verhuizing onze chauffeur weer gebeld en konden we weer op weg naar het park. In het park bij diverse plaatsen naar wat characters gekeken. Naar de sherrif en ook Knabbel die onze favorieten waren op dat moment. Nog een enkele attractie gedaan en toen zijn Joost en ik naar Sequoia Lodge om in te checken.
sherrif knabbel dansen
Eerst hadden we een kamer in het hoofd gebouw, maar nadat Joost een gesprekje met de dame van de receptie had gevoerd werden we in een andere kamer geplaatst die wel nieuwer was en dus werden we geüpgraded. Ook regelde Joost dat we in het park konden ontbijten.

Daarna naar de camping om de bagage naar het hotel te krijgen. Het was wel duidelijk dat we vandaag niet naar Normandië zouden gaan. We hadden nog steeds niets gehoord over een vervangende auto. Met zijn allen bij Hakuna Matata gegeten en daarna nog weer even meeten met wat figuren.

dumbo

(In de tijd dat Ruud heen en weer aan het rijden was zijn er nog wat attracties bezocht, zoals hierboven blijkt ;-))

Daarna weer naar het hotel om Kay in bed te krijgen. Merlijn bleef nog even in het park samen met Joost, Joost2 en later ook Bas. Die kwamen daarna nog de laatste spullen brengen en was het weer bedtijd voor iedereen. Hopelijk krijgen we morgen wel een auto.

Weltrusten en tot morgen
Ruud

Maandag 18 juli 2010

Vanochtend voor het eerst sinds de vakantie weer de wekker gezet, want we zouden 8.15 uur ontbijten in het park, en wel in Plaza Gardens. Dus na de wekker uit bed en even heerlijk douchen, onder de continue stroom warm water in een ruime badkamer toch wel erg luxe zo““n hotel. Daarna Ruud onder de douche en vervolgens ook Merlijn wakker gemaakt voor de douche die het ook heerlijk vondt. Alle spullen weer min of meer klaar voor vertrek gemaakt , want wellicht hebben we vanochtend een huurauto.
kamer
Op naar het park en het ontbijt, ook wel erg lekker met een paar bakken thee, jus, broodjes etc etc. In de magical hours nog snel naar Buzz en daarna naar Peter pan via de fotolocatie van Rapunzel.
kusje

Daarna was het park open en besloten we om richting de studio““s te gaan omdat het aan het regenen was geslagen. Tijd voor een bakkie chocolademelk. Even contact met Joost om te kijken wat zijn planning was en niet veel later sloot hij aan en ook Jürgen. Masha en Marith en Joost 2 waren van de partij. Bas ook nog even maar die ging gelijk door want hij moest werken.

We besloten om even wat tijden te checken en vervolgens werd er een splitsing gemaakt. Joost 2, Jürgen en Ruud gingen in RC racer, en Masha nam Marith en Kay mee in Slinkie dog. Joost en Merlijn en ik wachtte op de rest. Er werd gefilmd voor Tokyo park dus genoeg te kijken. Nu een tijdje was iedereen weer uit de attracties en tijd voor de volgende ronde.

Dit keer een splitsing voor TOT en RnRc en Studio tram tour. Daarna troffen we elkaar weer en was het tijd om de studio““s te verlaten.

Jürgen en familie nam Joost 2 weer mee richting Nederland. Merlijn en Joost besloten bij Joost Glee te gaan kijken en wij namen Kay mee richting hotel, hij viel onderweg al in slaap. In het hotel hebben we Kay even heerlijk in bad gedaan. Ondertussen was er al contact geweest met de ANWB maar nog geen concreet bericht, ze zouden het na 1400 uur weer gaan vervolgen.pfff.. Dus vandaag in ieder geval nog niet richting Normandië.
bloempje
Na een tijdje werd er inderdaad gebeld, door het steunpunt in Lyon en leek een huurauto dichterbij. En ja hoor rond 16.00 uur het verlossende bericht, dat er een auto beschikbaar was, op ong. 40 minuten van Disney. Dus maar weer met Joost contact, en hup weer een huurauto via Hertz om nu deze huurauto te gaan halen.
auto huur
Dus daar gingen Ruud, Merlijn en Joost voor op sta en ik bleef met Kay achter, we maakte een wandeling door de village en gingen terug naar het hotel, waar Kay kon spelen en tv kon kijken.

Tegen 19.45 uur waren ze weer terug en gingen we met onze huurauto (opel Astra station) op weg naar Joost om daar gezellig met Bas te eten. We hadden ook contact met Wiel en voor we vertrokken hadden we ook een nieuwe tweede handse auto gekocht.

Precies dezelfde als die we hadden maar dan in het zwart. Dus uiteindelijk naar het eten naar het hotel terug voor onze laatste nacht in de magie. Dinsdag zouden we dan echt vertrekken naar Normandië.

Dinsdag 19 juli

Toen iedereen wakker was gingen we ontbijten in het hotel en dat was erg lekker, we zaten wel aan een klein tafeltje want we zaten waar de grote openhaard staat. Het was erg druk.

Na het ontbijt gingen we nog even naar de kamer om de laatste spullen mee te nemen naar de auto en daarna maar uitchekken bij de recpeptie. En toen maar naar Joost en Bas rijden en toen we daar aan kwamen was Bas net weg.

Die dag was Joost jarig HAPPY BIRTHDAY . Mama regelde een paar dingetjes en papa bleef buiten rondjes rijden want er was geen plek om te parkeren.
Toen mama klaar was gingen we weer naar de auto nadat we Joost gedag hadden gezegt en gingen we onderweg naar Normandië.
lunch
Onderweg hadden we een uur vertraging en dus waren we er pas iets over 15.00 uur. Toen we aan kwamen hebben we ingecheckt en kregen we een blauw bandje om, daarmee mochten we zwemmen enzo.
caravan2schhommelen
Toen reden we naar het huisje en na alles ingeruimd te hebben gingen we de camping verkennen en hebben we pizza besteld en een fles ijsthee gekocht met wat bier voor papa. Terug naar het huisje gelopen en pizza““s opgegeten en wat gedronken en toen wat rond gehangen in het huisje en toen was het bedtijd…

Einde van deze dag alweer

Groetjes merlijntje 😀

Vakantieverhalen deel 2

Donnerstag, 28. Juli 2011

Zaterdag 9 juli 2011

De verjaardag van Kay. Onze jongste zoon is vandaag 4 jaar geworden!!! De dag begon pas om ongeveer kwart voor acht. Dit is voor Kay laat, maar hij zal wel moe geweest zijn. Eerst bij ons in bed gekropen, maar al snel werd er door ons (zijn ouders) lang zal hij leven gezongen. Daarna was het tijd om de cadeautjes uit te pakken.
jaig
Eerst de kleine dingen, zoals een kleurset van Cars, een puzzel van Cars, van 48 stukjes en twee aan elkaar gemaakte auto““s die dan over de puzzel rijden. Een blokken puzzel (Camelot jr) een lego doos met een kasteel(voorkant), een draak en een ridder. Merlijn mocht het laatste en grootste cadeau geven. Een radiografiche Lightning McQeen. Kay vond dit wel de mooiste en uiteraard moest hij gelijk ermee spelen , dus batterijen er in en gaan met die auto.

Na een langzame start en ontbijten nog even spelen waarbij alle presentjes de revue passeerde, werd het toch tijd om weer naar het zo bekende park te gaan.

Bij binnenkomst zijn we eerst naar de baby care gegaan omdat daar Joost aan het werk was. Hier werd Kay gefeliciteerd door Joost en kreeg hij een drietal ballonnen en een certificaat uitgereikt. (dit was eigenlijk voor verloren kinderen maar dat weet Kay niet).
Daarna een aantal attractie““s gedaan. Op een zeker moment kwam ook Joost er bij en hebben we nog wat rondgelopen en bij Baloe staan kijken samen met King Lowietje vormde ze een leuk koppel die heel wat brede lachen op de gezichten toverde.
famfoto
Op zeker moment kwam ook Matthew erbij en konden we naar café Mickey waar er gereseveerd was om samen met Joost en Matthew de verjaardag van Kay te vieren. In café Mickey ontdekte de characters al snel dat Kay jarig was en werd hij extra in het zonnetje gezet. De verassing was helemaal kompleet toen er ook nog een taart met kaarsjes en al op de tafel verscheen en er ook nog weer de figuren er bij kwamen. Kay glunderde van oor tot oor.
cm1cm2
Na het eten nog wat rond gelopen en toen een plekje gezocht voor de allereerste lichtjesparade van dit jaar. Ondertussen was ook Bas erbij gekomen. Het plekje was bij het podium schuin voor het kasteel en daar bleek dat er heel veel bekenden van met name Matthew te zitten. Ik vond het heel erg leuk om daarbij te staan, zo vol vuur zaten ze daar. Na de parade werd de koeien meute opgedreven richting Main Street dit in verband met het eerste vuurwerk. Dit begon niet geheel op tijd maar we hebben het wel kunnen zien. Toen was het zo laat dat bij het jarige jobje de oogjes dicht vielen.
Gauw afscheid nemen en naar de camping terug en slapen.

Zondag 10 juli 2011

Vandaag hebben we lekker uit geslapen en heerlijk ontbeten. Na het eten hebben we een tijdje op de camping gezeten en Ik en Kay met de Lego gespeeld en papa met een spel en mama lekker ergens gezeten, wel binnen want het regende even.

Toen we uitgespeeld waren gingen we Joost op halen om te gaan cachen. Ongeveer achter Disney. Joost heeft ze alle 2 gevonden 🙂 Nadat we ze gelogt hadden gingen we in de Disney village bij de MacDonalds een cache gevonden die weer door Joost gevonden was 🙂 daarna een mc flurry gehaald en naar het park gelopen.
chewbacca
In het park gingen papa en Kay naar Phantom en ik, mama en Joost naar Startours om daar te wachten op acc Matthew met zijn teddybeer chewbaca 🙂
Na een tijdje wachten daar kwam eerst een ander maar daarna toch Matthew met zijn teddybeer. Op de foto natuurlijk met zijn allen en daarna even het winkeltje ingegaan en spiderman spullen ingeslagen waaronder een Spiderman pak voor mr. Kay :).

Toen ging ik nog eens met acc Matthew op de foto en chewbaca . Na de foto serie gingen we naar de uitgang lopen waar we Fam. Hidden mickey tegen kwamen en die toen met Joost ergens gingen eten en wij lekker op de camping bij de patat kraam lekkere frikandellen en kroketten en natuurlijk patat gehaald. Was erg lekker.
spiderman
Ik en Kay gingen spelen met het spiderman pak en een heel rondje over de camping gelopen en toen was het bed tijd voor Kay en ging ik dit verslag tikken terwijl mama en papa op de bank zitten met een stukje taart van Kay““s verjaardag 🙂

Groetjes Merlijn

Maandag 11 juli 2011

Vandaag kozen we voor een dagje waarbij we wel bezoek zouden krijgen uit de magie, maar niet naar de magie zouden gaan. Na het ontbijt vertrokken we richting Val d““Europe voor de boodschappen voor de bbq die we vanavond zouden houden.

Natuurlijk was het een behoorlijke zoektocht in de Auchan om alles te vinden wat we wilde hebben, daarna richting de kassa. Daar stonden we achter een mevrouw zonder winkelwagentje of boodschappen die druk in gesprek was met een man in de andere rij, die wel een karretje had. Uiteindelijk bleek natuurlijk dat ze bij elkaar hoorde en dat ze natuurlijk in onze rij wilde met het karretje. Nou oké, gaat u maar, dan gaan wij wel naar de andere rij. Gelukkig waren wij uiteindelijk eerder klaar met afrekenen en stond de vrouw aardig boos te kijken naar de traagheid van de door haar gekozen rij.

Daarna nog even naar de disneystore, kleine aanvulling van mijn garaderobe en dan weer naar de camping. Boodschappen opruimen, wasje doen en de kids richting zwembad. Dus even tijd voor een boekje in de zon. Na een tijdje kwamen de kinderen al weer terug, werd er wat gespeeld met het spidermanpak dat Kay gisteren had gekregen en uiteindelijke werd er gebeld met het verzoek om een paar mensen op te halen bij het station in Crecy.

Dus gingen spiderman Kay en Ruud op weg om even later in het gezelschap van Joost en Matthew terug te keren. Lekker even wat drinken, kleine rondleiding door de caravan en daarna gingen ze richting zwembad.
zwemmen2zwemmen1
In de tussentijd konden Ruud en ik de boel even verbouwen zodat we een tafel hadden om met z““n allen aan te eten, maar ook dat de bbq stond en dat alles klaar stond voor gebruik. Na het zwempartij werd er goed gegeten en veel gekletst. Toen de buikjes vol waren was het tijd om even op te ruimen en kon een spelletje kwartet maar dan met 6 kaarten van café Mickey worden gespeeld.
gezelligheid
Kay ging aan de slag met een kleur plaat van een trein van Thomas en zo werd het al snel tijd voor thee met taart en daarna bedjestijd voor Kay. Het was zo gezellig dat er nog de nodige kopjes thee volgde en uiteindelijk moesten ze toch echt vertrekken om de laatste bus te halen. (hoewel Merlijn het natuurlijk wel zag zitten dat ze zouden moeten blijven slapen).

En zo was ook deze zonnige dag al weer voorbij.

12 juli 2011

Na een rustige ochtend, weer naar het voor ons bekende gelukkigste plekje opaarde.
Na wat rondwandelen gegeten bij Fuente del Oro.
Dit is een zeer summiere opsomming van wat we gedaan hebben. De reden is dat dit verslag pas op 16 juli geschreven wordt, en er op 15 juli iets lastig plaatsvond dat de herinnering op dit moment van deze 12e juli verdringt.

Woensdag 13-7-2011

Vandaag besloten om een dagje te gaan geocachen. In de plaats Meaux lag er een cache route die uit 5 caches bestond. Deze lag langs een kanaal. Via de TomTom naar Meaux gereden. Ik had verwacht dat de TomTom ons wel via de tolweg zou sturen, maar gelukkig werden we langs binnendoorwegen geleid. Op deze manier toch weer een mooi stukje Frankrijk gezien.

In Meaux aangekomen bleek de weg naar de beginplaats van de caches opgebroken te zijn. Maar. Als echte scouts laten we ons niet voor 1 gat vangen en vinden de weg wel rond het boerenland. Nadat we via een omweg op de startplaats aangekomen zijn gauw de auto parkeren en op pad.

Na een kleine afdaling kwamen we op een pad langs het kanaal. Dit was redelijk begroeid met bramen, brandnetels en andere planten maar het was wel begaanbaar. Na een paar honderd meter gaf Ria haar iPhone aan dat we bij nummer 4 waren aangekomen. Bij de hints stond sous le liere. Geen idee dus, nu kennen we een beetje Frans en sous is onder, het enige wat er was, was een hoogspanningsleiding in de lucht. Zelfs even Joost ingeschakeld voor de betekenis van de liere maar ook hij wist het niet. Goed zoeken dan maar, uit eindelijk had ik (Ruud) de cache gevonden. Gauw loggen en wat spullen geruild.
cache
Op naar nummer 5. De volgorde is niet logisch maar dat mag de pret niet drukken. Na weer een aantal honderden meters gaf het eitje weer aan dat we de cache nummer 5 weer genaderd hadden. Wederom zoeken en ook deze werd weer gevonden. Loggen en wisselen en weer op weg voor nummer 3.

Nu was de derde wel de moeilijkste en bleek dat we op een hoger gelegen pad moesten zijn, dus een kleine doorsteek gemaakt. Even later gaf het eitje weer het teken dat we er weer boven op stonden. Van de vijf op rij was deze de lastigste te zien, want uit de logs van andere bleek dat ze de cache niet gevonden hadden. Hier hebben we echt moeten zoeken en bijna stonden we op het punt om de cache als niet gevonden te beschouwen. Maar gelukkig werd de cache toch gespot. Het was ook wel heel moeilijk. De cache was een medicijnflesje met groene ductape omwikkeld. Maar daar was de bevalling nog niet mee gedaan. Het logrolletje zat vast in het flesje. Maar ook nu zijn we niet uit het veld te slaan, en peuteren we de logrol los. Snel weer loggen en weer op pad.

Nummer 2 is aan de beurt. Ria““s eitje geeft weer aan dat we na een paar honderd meter lopen er weer zijn. Het credo luidt wederom goed zoeken. De hint vertaald is ongeveer tussen het bos en de aarde. Uit eindelijk klopt dat precies de cache ligt onder een boom en op de grond, het loggen en ruilen gaat weer snel en we gaan op pad voor de laatste cache nummer 1.

Wederom na een paar honderd meter geeft het eitje weer het sein in de buurt. De hint bij deze cache was aan mijn voet. Dit bleek dus letterlijk te zijn. Ria was de persoon die een schoen vond, en uiteraard lag onder de schoen de cache verstopt. Loggen, ruilen en wegwezen weer. Nu bleef alleen nog maar over om al die honderden meters wee terug te lopen naar de auto. Dit is een zeer geslaagde cache dag, vijf caches op 1 dag, joepie.
einde route
Nu weer terug naar de camping maar eerst nog even bij de speelgoedwinkel langs en daar werden toch nog weer wat dingen gevonden. Voor mij een spel wat nog op de lijst stond om te kopen, de Da Vinci code (voor maar 5 euro), voor Rick iets voor zijn verjaardag nog, en nog wat goedkope autootjes voor in de caches. Daarna in de winkel ernaast Casa nog wat leuke dingentjes gekocht voor Joost zijn verjaardag. Daarna was het weer tijd om op huis aan te gaan. Daar aardapelen met spercibonen gegeten.

Donderdag 14 juli 2011

Vandaag was iedereen best vroeg wakker we zijn daarom ook lekker snel gaan eten.
En toen gingen we naar de studio““s nadat we allemaal aangekleed enzo waren.
Aangekomen op het parkeerterein van Disney de auto ergens op rij Donald geparkeerd.
En toen naar de studio““s gegaan en daar ging we op de foto met Sully met ACC Matthew.
sully
En toen in de tapijtjes en ik bleef buiten en schrok toen Jouri achter me stond.
Vervolgens even een rondje met Jouri gelopen, voordat hij weer aan het werk moest. We bezochten playland en later ook nog stitch live en playhouse Disney. Daarna gingen we naar het andere park.
buzzjouri
We hebben uiteindelijk wat gegeten bij hyperion en daarna ons geïnstalleerd op mainstreet. Waar we de parade gekeken hebben en vervolgens de show op de hub, en daarna werd het heel druk en hebben we met een grote groep Nederlanders de parade en het speciale vuurwerk voor de 14e juli gekeken.
koniginnenacht
Dat was heel gezellig!!!!! Uiteindelijk hebben we gewacht tot bijna iedereen weg was en toen zijn we ook richting de uitgang gegaan terwijl Kay al in slaap was gevallen in de buggy.

Vrijdag 15 juli

Na een late ochtend, ongeveer half tien was iedereen wakker en heeft Kay een broodje gegeten. Wij (Merlijn, Ria en Ruud) zouden in de Disney village ontbijten.

Maar het noodlot zou daar een stokje voor steken. Namelijk op weg naar Disney werden we aangereden door een oudere Franse dame die haar auto dus in die van ons parkeerde.
onze auto
Gelukkig zijn er geen verwondingen ontstaan en was er alleen materieele schade. Op zo““n moment gebeurt er dus van alles. Vrij snel was er politie bij, daarna de ambulance c/q brandweer aanwezig. Gedurende alle aktie““s had Ria al met Joost gebeld, met de ANWB en de verzekeringsmaatschappij. We werden door de politie naar de camping gebracht.

Daar kwam Joost ook aan met een gehuurde auto. Die had even snel vrij geregeld en kwam ons bij staan. Uit eindelijk moesten de autopapieren bij de auto komen en hebben ik en Joost deze even naar het depot gebracht. Gelijk nog wat spullen uit de auto gehaald. Daarna Bas, Mieke en Joost 2 opgehaald in Chessy. Daarna op de camping met zijn allen patat en kroketten, frikandellen gegeten. Vooral Joost en Mieke en Bas namen zich voor om vaker naar de camping te gaan om te zwemmen en te smikkelen. Maar op een zeker moment was het bed tijd voor Kay en ging de rest ook op huis aan. Wij gingen ook naar bed.

Ruud