Archiv für Juni 2011

Openlucht Museum Arnhem

Donnerstag, 30. Juni 2011

Zondag was het tijd om een stukje terug in de tijd te gaan ;-)) Samen met Phillipe, Dieter en Aaron stond vandaag het Openlucht museum op de agenda. Wij vertrokken lekker op tijd, want wellicht was er nog tijd om 1 cache te doen voor het feest ging beginnen. Ondertussen kreeg ik berichtjes van Aaron, dat de Mercedestomtom of was het een annaanna?? een beetje de weg kwijt was, dus dat het wat later ging worden. Geen probleem, volgens mij iPhone was er nog wel een cache in de buurt. Dus heb er werden vanochtend maar liefst 2 caches gelogd!! Bij de 2e was het wel even zoeken, en werd de cache bewaakt door een grote pad, maar uiteindelijk is het toch gelukt. Helaas stonden er al direct mensen achter ons om ook te loggen, maar goed, dat voorkom je niet altijd helaas.

Daarna dus richting het Openlucht museum waar we ons terug in de tijd waande met onze vrienden. We bezochten diverse boerderijen, liepen over smalle bruggetjes, brachten een bezoekje aan een molen, en er werd ook nog op een fietsje met groot wiel rond gereden. Kortom… veel te veel om op te noemen. Hieronder dan ook een paar foto“s om een idee te krijgen.
boerderijdoorkijkje3manneneendje voeren

Het was echt een super dagje, met af en toe zon (hing er vanaf of Aaron zijn vestje aanhield en zonnebril afliet), maar in ieder geval een zeer geslaagd bezoekje. Helaas konden we niet alles bekijken, want het park sloot al om 17.00 uur. Dus na een bezoekje aan hollandrama (soaring voor beginners ofzo) was het tijd om het park te verlaten.

Daarna richting Nieuwegein, al waar de loungeset werd goedgekeurd, en Ruud een tijdje later de BBQ aanstak. Merlijn was ondertussen BBQ-en mijn musicalklas, maar hield ons via twitter op de hoogte. Na de BBQ genoten we heerlijk van het weertje, lekker buiten zitten en niets hoeven, wat wil je nog meer. Maar tegen 22.00 uur was het weer tijd om afscheid te nemen, iedereen een fijne vakantie te werken (oeps.. sorry Aaron), en daarna reden ze weer weg richting Merksem.

Bedankt weer voor de supergezellige dag en op naar het volgende uitje.

Pyramide van Austerlitz

Mittwoch, 29. Juni 2011

Afgelopen zaterdag was het de afsluitende bijeenkomst met onze vriendenclub. Voor vandaag stond er een boswandeling en spelen in het bos op het programma. Ondanks het slechte weer trokken we er toch op uit. Immers… een scout heeft recht op ontbering zeggen ze dan.

We hadden rond 14.00 uur in Austerlitz afgesproken en gingen allereerst de pyramide beklimmen, die na een lange restauratie weer open was. Het uitzicht was enorm mooi, ondanks het slechte weer. Het was toch best een hele klim naar boven en naar beneden.
pyramide
In de buurt lag ook een cache, dus besloten we die met z“n allen te gaan zoeken, zodat we ook de andere gelijk konden uitleggen hoe het nou eigenlijk werkt. Met de iphone in de hand op zoek naar de schat… de locatie konden we goed bereiken maar ja.. waar is ie dan he.. De aanwijzing was 2 berkjes en dood hout.. Na een tijdje speurwerk van een ieder had Harry hem gevonden, en konden we deze dus ook gaan loggen.
cache
Vervolgens gingen we een route lopen van ongeveer 1 uur, niet iedereen was enthousiast, maar ondanks het slechte weer konden we toch wel goed lopen. Daarna kwamen we ook bij de speeltuin uit, en gelukkig waren de botsauto“s overdekt, en konden we die uitproberen. Verder wilde Kay in de draaimolen en met het treintje, terwijl de rest nog wat in de botsauto“s rondstuurde. Daarna toch ook maar even richting Engelse wip.
lopentreintje
Na het spelen werd het tijd om naar het pannenkoekenrestaurant te gaan, we hadden voor het jagershuys in Zeist gekozen, maar waren zeker niet de enigste. Gelukkig konden we toch snel aan tafel en verliep het verder prima, zodat iedereen heerlijk genoot van zijn avondmaal.
eten
Daarna werd het toch weer tijd om afscheid te nemen en gingen we ieder zijns weegs. Thuis nog even in bad om weer warm en droog te worden, en daarna door naar dromenland.

Damesuitje 24 juni

Mittwoch, 29. Juni 2011

Getine was in maart jl. al 50 geworden, maar het werd nu toch echt hoogtijd om dit nog te vieren met een ““damesuitje““. Dus werd Getine thuis opgehaald en vertrokken we richting Houten. Thea was vandaag chauffeur. Toen we de bestemming hadden bereikt zat Urs daar al lekker in het zonnetje op ons te wachten. We gingen bij Anita Zomer een ““doorkijkje““ maken, we begonnen met een stalenframe en dit moest uiteindelijk iets moois gaan worden.

Je vraagt je in het begin toch altijd weer af hoe het ooit wat kan worden, maar uiteindelijk was het toch wel gelukt. Het was een gezellig middagje met elkaar aan de knutsel en af en toe een bakkie thee.
overzichtje getine thea resultaat
Daarna was het tijd om wat te gaan eten, en kregen we het advies om dit bij Tapperij de Zwijger te doen, op het plein. Een gezellig bruincafe, waar we inderdaad heerlijk hebben gegeten.

Tegen 21.30 uur was het dan toch echt wel weer tijd om dit damesuitje af te sluiten en werd een ieder weer netjes door chauffeur Thea weggebracht.

Hartelijk bedankt voor de gezellige middag/avond dames!!