Archiv für Mai 2011

BBQ en Bootje varen

Mittwoch, 25. Mai 2011

Op zondag 8 mei werden er verjaardagen in huize Oostenbrugge gevierd, helaas waren we daarbij niet aanwezig omdat we naar Toverland waren die dag. Dus werd het hoogtijd om wat goed te maken. Rond 16.30 uur vertrokken we richting Voorthuizen voor een bezoekje aan de camping. Het was natuurlijk schitterend weer en helemaal geen straf om lekker op een campingstoeltje te vertoeven. caravan met voortent

De kids vermaakte zich prima in de speeltuin en met het water van het kinderbadje. Kay vondt dat hij toch het water even echt moest voelen en ging er dus helemaal in, met kleren en al. Tja… dan alles maar uit en op zoek naar een alternatief want het was natuurlijk geen nudistencamping, hoewel Kay er geen problemen mee had om even helemaal naakt rond te hobbelen. handdoekje kay

Na een tijdje met een handdoek om gelopen te hebben werd er een tshirt van Marco opgezocht en had Kay een klein jurkje aan waarin hij weer vrij kon bewegen. Na een tijdje werd het tijd om de BBQ aan te steken en genoten we van een heerlijke maaltijd in het zonnetje. bbq

De kinderen speelde nog steeds volop en ook Mikey vroeg af en toe om een balletje te gooien. Tegen 22.00 uur was het toch echt wel mooi geweest en gingen we weer richting huis. Rond 22.45 uur lagen de kids in bed en wij uiteindelijk niet veel later.

Want… zondag stond het Pieterpad weer op de planning, en dus zou Harry om 8.00 uur weer voor de deur staan. Deze keer hadden we afgesproken dat ik met de kids een dagje bij Jolanda en Wiel in Brunssum door zou brengen terwijl Ruud aan het wandelen was met de rest van de wandelaars. Rond 9.45 uur waren we in Schimmert waar niet veel later ook Wiel en Jolanda aankwamen. We werden omgewisseld van auto en vertrokken richting Brunssum. Na een kopje thee en een heerlijk stuk vlaai besloten we om even naar het Schutterspark te gaan. Daar konden we met een bootje varen.
kapteins
Kay mocht de boot uitkiezen en koos voor… de Disneydream.. oh nee.. het werd de brandweerboot (tja hoe kan het ook anders). Wiel was bang dat het bootje het niet zou houden dus gingen Jolanda en ik als matrozen aan boord bij de kapteins Kay en Merlijn. Het werd een woelige vaart. De beste stuurman stond aan wal en had zijn benen gekruist om te zorgen dat alles droog bleef.
stuurman
Kay wilde graag sturen, maar dat betekende vooral veel aan het roer draaien en dus weinig echt varen. Merlijn gooide er al snel een 3e versnelling boven op, en niet veel later kregen we ook nog zwaar weer…. dus een beetje nat (maar dan wel van boven) gingen we even later weer aan wal.

Niet veel later was het weer droog en na een heerlijk ijsje gingen we nog even verder door het park. Daar kwamen we bij de speeltuin. Kay en Merlijn konden zich heerlijk uitleven terwijl wij heerlijk op een stoeltje wat zaten bij te kletsen. speeltuin

Na een tijdje was het wel weer mooi geweest en wilde we eigenlijk de speeltuin weer uit…maar… Kay zag nog een ander klein speeltuintje liep hard en baf…. ging volop onderuit. De kiezelsteentjes zaten in zijn mond en het mannetje zette het flink op een brullen en was niet meer te troosten. Toch nog heel even spelen in de speeltuin, maar hij bleef huilen. Nog even zijn handje geprobeerd te wassen maar dat zag er niet fraai uit. Dus daarna maar om de nek bij mama terug naar de auto. Ook tijdens het ritje terug naar het huis van Jolanda en Wiel was er niet veel eer meer te behalen, maar goed. Thuis gekomen was het tijd voor een lekker broodje met kroket of voor Kay met aardbeien (vers van het land, echt heerlijk). Kay bleef erg jammeren en zijn handje deed goed zeer, maar hij was ook enorm moe (vooral door het late slapen van gisteren en de valpartij), dus toen Diego werd opgezet was Kay snel vertrokken en sliep een paar uurtjes heerlijk op de bank. Wiel ging met Merlijn nog wat aardbeien halen die we mee mochten nemen naar het hoge noorden hihihi. Merlijn en Ricardo vaarde zelf ook nog even een rondje, alleen deze keer met de lego boot van Jack Sparrow op de Playstation. Rond 15.00 uur belde Ruud dat hij weer terug was in Schimmert, dus gingen we die kant uit om hem weer op te halen. Toen Harry weer terug was van het wegbrengen van de andere chauffeurs stapte we weer in de auto en na een hartelijk afscheid (we waren ondertussen voorzien van vlaai, aardbeien en een doos voor magnetixs om te bouwen) gingen we terug richting Nieuwegein.

En zo was er al weer een heerlijk weekend vol met familie, vrienden en gezelligheid voorbij!!!

Vrijheid en blijheid

Montag, 9. Mai 2011

Koninginnedag hebben we weer achter ons gelaten en afgelopen zaterdag werd in Vreeswijk een stukje van de bevrijding nagespeeld. Hiervoor was een optocht met veel oude voertuigen (die deels ook in de oorlog waren ingezet) en er was zelfs een heel kampement opgebouwd bij de sluizen.
Dus toen de auto“s om 9.45 uur verzameld hadden voor de optocht stonden we daar al vroeg om ze te zien vertrekken. Het was een mooi gezicht hoe ze het oude dorp inreden.
auto1 doedelzakken
Vervolgens werd er rond 14.15 uur weer verzameld voor een feestelijke intocht in het oude dorp, daarvoor werden alle auto“s door Kay gechecked of ze wel waren voorzien van een ster. Gelukkig waren ze dat allemaal ;-). Dus daarna kon de tocht vertrekken met voorop de doedelzakken!
gewondenkampement
In het dorp was het om 15.00 uur tijd voor een stukje herhaling van de bevrijding. Het blijft altijd een apart gezicht, met veel harde knallen. Kay vond het heel spannend en indrukwekkend om te zien. Daarrna nog even langs het kampement en toen weer terug naar huis. Het was weer een bijzondere ervaring, zo tussen de „Duitse“ en „Amerikaanse“ soldaten.

Zondag was het moederdag, maar ook de dag voor een gezellig uitje. Dus het ontbijt was al vroeg, want om 9.00 uur zouden we Mandy ophalen bij het station op City Plaza. Van Merlijn kreeg ik een lief beeldje, en van Kay een zelfgemaakt theedoosje en van al mijn mannen een Mickey toaster/wafel maker, dus die moeten we binnenkort maar eens goed gaan inwijden.

Na het ophalen van Mandy vertrokken we snel richting Sevenum voor een bezoekje aan Toverland. Rond 10.30 uur kwamen we aan en Toos Toverdoos stond ons al op te wachten, Merlijn vond haar heel eng en wilde niets van haar weten hahaha. Eenmaal binnen was het al snel een dolle boel, de toverhoed werd vol enthousiasme beklommen en Kay bezocht attractie naar attractie.
toverhoed klimenklauter
De trein werd verschillende keren gedaan en iedere keer weer met veel plezier, ook de bootjes van de waterbaan werden getest. Het toverhuis werd natuurlijk ook getest, hoewel Kay dit wel een beetje eng vond. Omdat het moederdag was kregen we (Mandy en ik) een setje bonnen, waarmee we heerlijk een muffin/thee konden halen, inschrijven voor een massage en kans maken op een mini cooper voor een weekend. Dus natuurlijk deden we overal aan mee.

We schreven ons in voor een massage (ik koos voor de handmassage, en Mandy voor een nekmassage). Daarna genoten we heerlijk van een muffin met thee.
bobslee muffins
Natuurlijk werd ondertussen villa fiasco bezocht en werd de bobslee baan getest. Niet veel later ging Kay met Mandy en Ruud van de Backstroke, waarbij ze door de trol werden nat gespoten. Toen was er natuurlijk ook tijd voor een hapje en een drankje, en daarna nog een ritje in de Backstroke. Daarna was het tijd voor de motorbaan Boosterbike. Merlijn had dit zich zelf als doel gesteld, dus na eerst even kijken, ging hij er voor. En hij vond het leuk (maar ook wat pijnlijk). Ondertussen kon Kay wat schommelen op de banden, hoewel hij liever ook op de motoren had gezeten, maar ja daar was hij toch echt nog iets te klein voor.
trojepaardjes
Na een ritje op de motor, gingen we het stukje bij Troy bezoeken, de temperatuur was buiten ondertussen opgelopen naar ruim 28 graden. Ruud en Mandy bezochten Troy terwijl Kay en Merlijn de wat rustigere paarden een rondje lieten rijden. Daarna was het de dames tijd voor hun verwenmomentje en gingen we dus terug naar binnen. De heren deden nog een rondje bobslee, en na dat we weer helemaal opgefrist waren gingen we weer naar buiten voor de buitenspeeltuinen etc. We vermaakte ons nog een tijdje prima, en genoten van het heerlijke weer. Rond 16.45 uur was de prijsuitreiking van de mini cooper, maar helaas die hadden we niet gewonnen, en dus besloten we maar richting huis te gaan. Maar de eerste stop was natuurlijk nog even de gele M. Daarna vervolgde we onze weg naar huis, om vervolgens Mandy af te zetten bij het station van Utrecht en toen nog even snel een kopje thee te drinken bij (o)ma. Kay was erg moe dus we gingen snel weer richting huis, waar hij lekker naar bed kon (naast eerst even schoongepoets te zijn).

Kortom.. het was weer een heerlijk dagje, en Toverland is zeker de moeite waard om nog een keertje terug te keren.

Dank aan Mandy voor haar gezelligheid!!