Archiv für April 2011

Paasweekend

Montag, 25. April 2011

Ons paasweekend begon al goed. Op zaterdag vertrokken we in de loop van de middag naar Gorinchem, waar we hartelijk welkom waren bij Hanneke, Max, Matthijs (en vriendin Babette) en Anne. Na wat gezellig kletsen en genieten van het mooie weer, werd het tijd om de bbq aan te steken, en genoten we van heerlijke spareribs, kippetjes, worstjes, visjes en bakken vol patat. Het was allemaal even lekker en goed verzorgd! De honden werden ondertussen ook nog even uitgelaten, maar waar is Donald gebleven??? We wisten al dat hij het niet zo heeft op kids, en had zijn veilige heenkomen gezocht achter in de tuin. De kids gingen dus lekker even wandelen mel Mickey, Donald en Boris en daarna genoten ze nog heerlijk van een ijsje. Kay was ondertussen ook nog even wezen spelen in de speeltuin dichtbij. Daarna had hij ook nog ee set paaseieren gekregen om te schilderen, en ei nummer 1 werd gekleurd. En zo kwam er uiteindelijk na nog een kopje thee (en nog een glas wijn voor Ruud) een einde aan een heel gezellig bezoekje, waarbij we afspraken dat we dit zouden gaan herhalen in Nieuwegein!! Tegen 21.15 uur waren we vervolgens weer thuis (met helaas 1 gesneuveld ei, maar nog steeds 2 eieren om te schilderen de komende dagen). Helaas hebben we geen fotomateriaal van dit gezellige middagje.

En toen werd het paaszondag… natuurlijk een uitgebreidt ontbijtje met eitjes en anders lekkers. Het weer was al heerlijk, dus we konden heerlijk buiten zitten. eitjes De dag werd verder gevuld met het verven van wat eieren, een bezoekje aan de speeltuin en genieten van het heerlijke weertje. eitjes kay en ruudErgens in de middag was Kay op de bank in slaap gevallen, dus besloten we om maar zonder hem te gaan gourmetten, want hij was niet echt wakker te krijgen. Toen Kay uiteindelijk wakker werd, was het avondeten al op, maar genoot hij nog van een pannekoekje en een ijsje.gourmet

En dan paasmaandag, nog een heerlijke dag om te genieten met mooi weer. Natuurlijk weer lekker buiten ontbeten en daarna ging Merlijn zogenaamd naar school… even later kwam Isabella (van Phineas en Ferb) binnen en vertelde dat de paashaas helaas geen tijd had om langs te komen, maar gevraagd had aan haar om samen met Kay eitjes te verstoppen en te zoeken. isabella en kayDus daar gingen ze, eerst Isabella alle eieren verstoppen en Kay zoeken en daarna werd de boel omgedraaid. Vervolgens mocht er natuurlijk ook een eitje opgesmikkeld worden. Uiteidelijk ging Isabelle weer weg en kwam Merlijn weer terug van school ;-). Samen gingen ze nog een rondje fietsen om daarna weer even heerlijk buiten te kunnen spelen met water. In de loop van de middag werd er nog genoten van een smootie en werd de laatste eitjes gekleurd. ei merlijnDaarna volgde al snel weer het avondmaal en toen was het paasweekend al weer voorbij.

Op naar de volgende paashaas!!

Treintjes kijken

Montag, 25. April 2011

Hoewel het al weer ruim een weekje geleden is, toch de hoogste tijd om hier nog even een verslagje te maken van ons bezoekje aan het Spoorwegmuseum op 17 april jl. We hadden rond 11.00 uur afgesproken bij de ingang samen met Phillipe & Dieter, dus bij aankomst gauw even alle auto“s nakijken.. nee nog geen Belgisch kenteken. Niet al te veel later kwam er een smsm-je dat ze door wegwerkzaamheden helaas wat verlaat waren. Maar goed… het is mooi weer, dus helemaal geen straf, we zoeken een bankje op en wachten met spanning af tot de aankomst van onze vrienden. Na een goed halfuur was het zo ver, en gingen we naar binnen om kaartjes te kopen. Het was voor mij en Ruud heel lang geleden dat we hier geweest waren, en voor Kay de eerste keer. Jeetje.. wat is dit verbouwd zeg. We begonnen onze rondgang bij de koffers met verhalen, erg leuk gedaan, en we genoten nu al volop.
kofferkijken
Daarna liepen we verder en kwamen al snel bij het perron aan waar we de eerste treinen zagen. Kay keek zijn ogen uit. We besloten om gelijk maar een groepsfoto te maken, voor we het weer zouden vergeten.
groepsfoto
Daarna gingen we door naar het 2e deel, daar zat ook de spannende achtbaan(euh.. zo spannend dat zelfs ik hem zonder problemen kan doen…hihi). Maar goed, wel leuk om mee te maken. Vervolgens zagen we vele treinen bezochten we het speelterrein buiten. Kay wilde graag gelijk in het treintje rijden en daar ging hij.. een rondje met de TGV.

Ook moest er natuurlijk even gevaren worden naar de vuurtoren. Daarna was het toch echt tijd om even wat te eten. Dus rugzakje uit de kluis, en op naar een picknicktafel. Hier konden we heerlijk rustig zitten en praten over van alles en nog wat, terwijl Kay zich volop vermaakte en ook Merlijn het allemaal prima vondt.

Na de rustpauze toch nog even naar de stoomtrein, want die staat niet altijd buiten. ahrend
Dus met de Ahrend even heen en weer, ritje van niets, maar toch wel uniek. Natuurlijk bezochten we ook het wachtershuisje en de opslagplaats in de bunker. Daarna kwamen we langs nog een hele rij treinen, waar we gelukkig ook af en toe in konden kijken. Van 1e klas, naar 2e klasse maar ook de koninklijke trein konden we bezoeken. Zelfs de posttrein werd uitgeprobeerd, en Phillipe is toch wel heel goed met een steekkarretje hoor hihi.posttrein

Na ruim 4 uur was het weer tijd om het museum te verlaten, we vertrokken richting Nieuwegein. Hier ging de auto op de handrem om vervolgens te gaan genieten van een lekker kopje thee/glaasje fris met een stuk appeltaart (home made natuurlijk). We kregen nog een mooie schaal met voor ieder iets wils… heerlijke druifjes (die ook direct geslacht werden), lekkere biertjes en een mooie set met narcissen. Geweldig kado dus!! Tegen 17.30 uur was het tijd om onze maagjes verder te gaan vullen en werd de bbq aangezet. Er was voor ieder wat wils en na een tijdje was alles heerlijk op gesmikkeld en werd het tijd voor een toetje. Kay was ondertussen op de bank in slaap gevallen, dus bleef ik thuis en gingen de mannen op weg voor een heerlijk ijsje. Ook voor mij werd er een ijsje meegenomen. Heerlijk hoor ijs van Luigi!!
bbq
Na het ijsje nog even heerlijk op de bank hangen en tv kijken, onder het genot van koffie en thee en toen was het uiteindelijk weer tijd voor onze vrienden om de reis richting Antwerpen te ondernemen. En zo kwam er weer een einde aan een heerlijke zondag met een gouden randje!!

Lieve belgen bedankt en tot eind juni!!!

Meer fotomateriaal binnen kort op onze website www.motorbeer.nl