Archiv für Januar 2011

Merlijn 13 jaar

Dienstag, 25. Januar 2011

En toen was het weer zo ver, op 19 januari werd Merlijn dan eindelijk 13 jaar. Hoewel hij op Hyves op 18 januari al duidelijk maakte dat hij jarig was, moest hij toch echt nog even wachten.
taart

Voor hij naar school ging kreeg hij al een paar kleine kadootjes, maar toen in de middag Ruud ook thuis was van het werk kreeg hij zijn echte kado, een ipod touch (waar hij wel zelf aan mee moet betalen). Verder heeft hij nog een webcam gekregen, een mooie hoofdtelefoon en wat handige zaken voor bij zijn ipod. Helemaal gelukkig heeft hij verder de hele middag (en sinds dien ieder moment zo ongeveer ;-))) Besteed aan het ontdekken van de ipod en downloaden van allerlei apps.
ipod

Maar goed, hij is er in ieder geval blij mee.. ben benieuwd wanneer hij komt vragen om een ipad.

Merlijn als circusdirecteur en een bezoekje aan Brunssum

Dienstag, 18. Januar 2011

Het nieuwe jaar is al weer een paar weken oud, dus de hoogste tijd om de blog eens even bij te werken. Na alle sneeuw is het nu meer herfstweer, dus geen mooie plaatjes meer. Maar er gebeurd gelukkig genoeg. Zo heeft Ruud (onder voorbehoud van arbeidsvoorwaarden) per 31/1 een andere baan binnen in een nieuw opgezet onderdeel van tnt met de naam emotion. Dit wordt de pakketdienst van tnt. We zullen zien hoe dit gaat uitpakken.

Verder had Merlijn op 13 en 14 januari vanuit school een circusproject. Op de eerste dag hadden ze diverse workshops en vervolgens werd het afgesloten met een optreden voor de ouders op donderdag 14 januari. Merlijn had de rol van circusdirecteur en we hebben een halfuur echt zitten genieten van een voorstelling, waarvan het knap is dat het in 2 dagen in elkaar gezet is met veel humor erin verwerkt.
De filmpjes zijn te vinden op you tube http://www.youtube.com/watch?v=Qfmmw36iYgU (deel 1) en http://www.youtube.com/watch?v=OtJq3Rzqe1U (deel 2).
groepsfoto

Afgelopen zondag was het tijd voor een bezoekje aan Brunssum bij ons disneyvrienden de familie Brouns. Dit bezoekje had wel een reden, op de eerste werkdag van het nieuwe jaar heb ik de auto een beetje hard achteruit tegen een betonnenpaal in de parkeergarage op mijn werk geparkeerd, en ik was erg bang dat ik de auto schade aan het carosserie had toegebracht. Wiel was zo lief om aan te bieden dat hij de auto wel even op de brug wilde zette om e.e.a. na te kijken, tja.. en daar hadden we graag een ritje naar het mooie Limburg voor over.

Zonnebril mee, zonnebrand toch maar niet, visum ook thuisgelaten, maar vol goede moed en zin vertrokken we richting het zuiden. Een goed anderhalfuur later kwamen we aan en werden van harte welkom geheten. Rachel was er ook, en dat was erg gezellig. Natuurlijk eerst wat bijkletsen onder het genot van thee en vlaai. Want tja.. iets meenemen voor bij de koffie, dat mocht natuurlijk niet. Daarna vertrokken de mannen met de auto richting de garage en Kay ging vrolijk mee.
fotoboekje2
De diverse fotoboeken van Florida en Californie bekeken en genoot ook ik weer volop van het werk dat er in zit. Toen de mannen weer terugkwamen en me helemaal gerust hadden gesteld dat er niets met de auto aan de hand was, was het daarna tijd om de visjes in de vijver van de volkstuintjes van Wiel eten te gaan geven. Dus tijd voor een klein wandelingetje. Het weer was ondertussen prachtig en het was niet koud, zonnebril geen overbodige luxe en dus genoten we even heerlijk buiten. De mannentjes (Kay, Merlijn, maar ook Stompie het fantasievriendje van Kay op dit moment) rende er rustig op los en voerde de visjes. De tuintjes werden verkend en daarna was het weer tijd om richting het huis van de familie Brouns terug te gaan. Rachel en Ricardo waren ondertussen op de wii aan het spelen en daar sloot Merlijn natuurlijk graag bij aan.
vijvertjevisjes wii
Niet veel later was het al weer tijd voor een warme hap. Jolanda had heerlijke kip pavli (of wat dan ook) gemaakt en het smaakte prima, de kids genoten van een broodje frikandel. En tja.. zo kwam er ook aan de gezelligheid tegen 18.15 uur toch weer een einde en vertrokken we weer richting huis. Na een goede reis waren we om 19.50 weer thuis en konden we Kay (en Stompie) direct afvoeren richting bed.

Het was een super gezellig middagje en zeker voor herhaling vatbaar, en ja Wiel… ik zal voortaan voorzichtiger rijden.

Woensdag is Merlijn al weer jarig en wordt hij 13 jaar, dus kort daarna zullen we wat foto““s van zijn verjaardag tonen.

Kerst, Oud & Nieuw en Nieuwe kamers

Samstag, 1. Januar 2011

De kerstvakantie werd gebruikt om een kleine interne verhuizing in huize Schagen uit te voeren. Merlijn is naar de kamer van Kay gegaan, en natuurlijk is de kamer nu omgebouwd naar een echt jongensdomein, en de oude kamer van Merlijn werd van een nieuwe behanglaag voorzien zodat dit voorlopig weer het domein van Kay kan zijn.

Eerste kerstdag werd er gezellig bij ons gegourmet met de familie Saltzherr, 2e kerstdag hadden we een heerlijk rustig dagje gewoon lekker thuis. Oud en Nieuw hebben we ook thuis gevierd. Waarbij Kay voor hij ging slapen al een paar sterretjes mocht afsteken, dat vondt hij toch wel erg leuk.

Hieronder een aantal fotos voor wat indrukken van de diverse kamers, en de kerstperiode. Voor iedereen een heel goed, gezond en magisch 2011!!!

kerstboom1ekerstdagbed Merlijnzithoek in wordingtoetje2ekerstdagzithoekmeteiffeltorenbehangkamerkay1kamerkay2kamermerlijnklaarsterretje