Archiv für Dezember 2010

Kerstboom en Vreeswijk bij kaarslicht

Dienstag, 28. Dezember 2010

Kerstboom
Op zondag 12 december werd de kerstboom opgezet, natuurlijk ook dit jaar weer volledig in Disneystijl. Dus een paar plaatjes van onze boom en de versiering.
boomtink
mickeyeeyore

Vreeswijk bij kaarslicht
Ieder jaar rond de kerst is het weer tijd voor Vreeswijk bij kaarslicht. Vanaf 19.00 uur gaat de straatverlichting uit en ontstaat er dus een mooie sfeer door de vele duizenden kaarsjes die dan branden. Dit jaar ging ik samen met Merlijn en Kay richting het oude dorp om de sfeer te proeven, we zorgen altijd dat we er vroeg zijn want later op de avond is het heel druk en kun je eigenlijk niet meer zien waar je loopt.
merlijnenkay
We kwamen als eerste de levende stal tegen, deze keer ook voorzien van een dromedaris
stal
Wel erg leuk hoor al die dieren, en we waren net getuigen van de aankomst van alle figuren. Vervolgens zagen we iemand die aan het vlechten was met takken, en niet veel verder op was er iemand bezig om figuren te maken in ijs, ook heel bijzonder om te zien.
icescarving
Zo liepen wij ons rondje, genoten van de mooie sfeer en de bijzondere plaatjes. Echt een aanrader voor wie eens in de buurt is.
lichtjesmooi

Sinterklaas en winterweer

Montag, 6. Dezember 2010

Kay pietenmutsKay had bij het kinderdagverblijf een pietenmuts gemaakt, daar was hij maar wat blij mee, want nu was hij tenminste ook een piet.

December is dan nog maar net gestart, maar we hebben toch al flink wat sneeuw gehad zeg. Jeetje.. niet te geloven. Zo ook op zaterdag 4 december viel er een behoorlijk pak sneeuw. Kay is met Merlijn nog even wezen sleeen, maar er viel zo veel dat ze snel weer thuis kwamen.
sneeuw
struikje

Natuurlijk vierde we 4 december ook Sinterklaas. Kay was aangekleed als een kleine piet, en Merlijn was de meesterpiet die nog een parcours had uitgedacht voor Kay.
pietjes
We begonnen aan het einde van de middag toen de familie Van Oostenbrugge ook was gearriveerd, met een kadootje per kind. Dat was natuurlijk voor Kay dikke pret. Hij kreeg een doosje megabloks met Mickey Mouse, en natuurlijk moest dat direct even gebouwd worden. Daarna gingen we lekker eten, om vervolgens Kay op bed te liggen (natuurlijk eerst nog een schoentje zetten met z“n allen) en te beginnen met de surprises.

We deden het pinquinspel, en voor wie er won was er de kans om een kadootje uit te zoeken. Zo kreeg iedereen gedurende de avond zijn kado, voorzien van een gedicht (of een alternatief hierop). Er waren mooie surprises bij. Ruud kreeg een GPS, Annette en geocache logo, Peter een ontvlamde accu, Ria een touchscreen pc, Merlijn een ipad, Marco een grabbelton en Ilse een make up doos.
gps
ipad
Tegen 22.00 uur waren de kadootjes allemaal uitgepakt. Er wordt nog wat gekletst en de kinderen deden nog een spelletje op de playstation. Omdat het ondertussen gestopt was met sneeuwen besloten Peter en Annette toch maar gewoon naar huis te gaan. Dus tegen 23.30 uur was de rust teruggekeerd en lag iedereen heerlijk te dromen van de mooie kado“s die ze gekregen hadden.

Op zondag 5 december deden we het rustig aan, Kay was erg mooi en viel uiteindelijk tegen 15.00 uur nog een keertje in slaap op de bank. Een mooi moment om nog een zak met wat kadootjes neer te zetten. Toen hij uiteindelijk weer wakker was, en een beetje bij kwam, kijk hij geheel verbaasd naar de zak.
nog meer kados
Eerst Merlijn nog even halen (die zat op zijn kamer naar de muziek van Lady Gaga te luisteren die hij eerder van de Sint had gekregen), en dan leeg maken die zak!! Voor Merlijn en Kay zaten er mooie dozen met Lego in, en dat werd natuurlijk heerlijk gebouwd. Ook voor beide nog een spelletje voor de playstation en nog wat kleine attenties. Ze waren er in ieder geval reuze blij mee.

High tea in Delft

Montag, 6. Dezember 2010

Vorig jaar hadden we van de kerstman een bongo cadeaubon gekregen om met 2 personen te genieten van een high tea. Nico en Anita zouden dan de oppas van de kinderen verzorgen. Ondertussen is de laatste maand van het jaar al weer aangebroken, dus hadden we besloten om nog net voor de laatste maand met de bon op stap te gaan.

Op zondag 28 november brachten we Merlijn en Kay naar Houten en vertrokken we zelf richting Delft. Het was goed koud, maar goed dat zou de pret niet drukken, want het was wel droog en een blauwe lucht. We parkeerde de auto buiten het centrum, net achter het station, want dat was gratis. Met een kleine 10 minuten lopen stonden we voor de markt.
huisjes
blaauw hart
Dus we waren in de binnenstad aangeland, we zagen de kerk waar Willem van Oranje begraven lag, maar helaas deze is dicht op zondag. Dus we wandelde wat door de straatjes en zochten naar ons high tea adresje. Dat was redelijk snel gevonden, dus eerst nog maar wat winkelen. Maar eerlijk is eerlijk, in Delft is er van alles te zien, maar winkeltjes zijn er niet echt veel (althans niet in het oude dorp). We deden dus wat touristen doen, lopen een rondje, gaan naar de VVV, komen tot de conclusie dat ze merendeel al gezien hebben (of je moet nog echt ergens heen lopen voor een museum), en besluiten dan toch maar aan de high tea te beginnen.
high tea
Dit was in een tearoom van een Leonidas winkel. Het was goed verzorgt met 5 hartige hapjes, 5 zoete hapjes en volop keuze uit theesoorten. Beetje jammer is dat ze de thee in een grote pot serveren, dus dat je niet heel veel verder komt dan een pot of 2 per persoon. Na een aantal uurtjes theeleuten was het voor ons dan ook wel mooi geweest en besloten we, na een bezoekje aan de Leonidas winkel voor wat lekkers en wat losse thee, weer richting auto te gaan. Aan het einde van de middag waren we weer thuis. We haalde na het eten de kinderen weer op en keken terug op een geslaagd dagje uit, rustig met z“n tweeen uitgebreidt aan de thee, zonder te hoeven kijken naar de kids. Heerlijk genoten dus!!