Archiv für November 2010

Sinterklaas en zijn pieten zijn weer in het land

Samstag, 13. November 2010

Gelukkig was het vandaag een stuk minder stormachtig en minder koud, want de Sint en zijn Pieten kwamen vandaag weer aan in Nederland. Om 12.00 uur zaten Kay en ik voor de buis om te kijken hoe de pakjesboot 12 uiteindelijk aankwam aan de kade in Harderwijk.

Rond 13.30 uur vertrokken we daarna zelf richting de sluizen van Nieuwegein/Vreeswijk om te zien hoe de Sint daar zou aankomen. We stonden bij het water te wachten en ja hoor, daar kwamen eerst een paar kleine bootjes met wat Pietjes en daarna een grote boot met allerlei muziekpieten, dus de stemming zat er goed in. Vervolgens de echte grote boot met daarop natuurlijk de Sint, veel pietjes en kadootjes.
zwaaien maarmuziekpieten
Ze legde aan bij de kade, en vervolgens werden ze toegesproken door de burgemeester van Nieuwegein, daarna vertrok de Sint voor een rijtour door het dorp in zijn rijtuigje en zijn pieten volgde om alle kinderen pepernootjes te kunnen geven. Kay nam ze iedere keer (als wij een pietje er op gewezen hadden dat hij er stond) met een grote glimlach in ontvangt, om ze daarna snel in zijn jaszak te stoppen en te roepen Yes!!
rijtuigpietje
Na dat alle pietjes voorbij gekomen waren gingen we over de dorpstraat richting huis, aan het begin van de dorpstraat waren er allerlei spelletjes te doen voor kinderen, en je kon hiervoor een strippenkaart halen. Dus dat gingen we doen, en vervolgens deed Kay allerlei pietentestjes, pakjes in de schoorsteengooien, ze door een ring gooien, sinterklaasbowlen etc. etc. het was een dolle pret. Ondertussen kwamen er ook nog regelmatig pietjes langs die wel even meededen.
ringstekenpakjesbootgooien
Tegen 15.30 uur waren we vervolgens wel uitgespeeld en na de volle strippenkaart ingeleverd te hebben voor een kleurplaat en een hand vol pepernoten, gingen we naar huis. Onderweg nog even snel oliebollen gehaald en thuis aan de chocolademelk met oliebollen, terwijl er een bakje met pepernoten op tafel stond. Een zeer geslaagde intocht dus.

Natuurlijk zijn vanavond ook de schoentjes gezet, en met een wortel voor het paard, en wat water en brood en ook nog een lekkere mandarijn, zullen we zien wat we morgen in onze schoentjes hebben.

Op stap met de Magische Belgische beestenbende

Samstag, 13. November 2010

Tja… wat moet je doen om te zorgen dat je de periode tussen halloween en het nieuwe jaar overbrugt met een goed aantal magische belgische vrienden? Nou dan sluit je gewoon aan bij een uitstapje richting de Zoo in Antwerpen.

Dus op zondag 7 november was het tijd voor een beestachtig tripje. We hadden afgesproken om bij Phillipe & Dieter langs te rijden, zodat zij ons even de weg zouden wijzen naar een goede parkeerplaats (lees: gratis parkeren in Antwerpen). Daar parkeerde we onze auto“s en volgde er gelijk een kofferbakactie (deel 1 van deze trip). Zowel Merlijn als Kay kregen een rugzakje van Toy Story 3 met allerlei lekkers en een aftelkalender naar de kerst. Voor mij hadden ze nog een mooi poohbeeldje, dus dat was erg lief. Vervolgens gingen we aan de wandel richting Antwerpen stad, waar we ongeveer 15 minuten later neerstreken bij een soort Kentucky Fried Chicken aan de rand van de Keyserlei.
kippie debij
Daar namen we een lekker kipmenuutje om daarna richting het station te vertrekken. De rest van de beestenbende zouden met de trein aankomen. Het was voor ons lang geleden dat we hier waren geweest, en we keken ons ogen uit in het station, dat ondertussen veel extra lagen kent en dus geen kopstation meer is zoals vroeger.

Na een tijdje kwamen Yves & Joke aan en even later ook Koen & Nathalie, en dus gingen we richting de beesten. Daar hadden we een dolgezellige middag met aapjes, schildpadden, tijgers, olifanten etc. etc. Het was echt een superdagje, vooral omdat we het lekker droog gehouden hebben. Helaas was het weer wel wat somber waardoor de foto“s niet allemaal even goed gelukt zijn.
pinguinsbeestenbende olifantjekoentje
Toen de dierentuin dicht ging kochten we nog de groepsfoto als aandenken, en daarna gingen we op zoek naar een plekje om te eten. We besloten om met z“n allen te gaan voor heerlijke pizza“s. Het ging niet super snel, maar uiteindelijk hebben we lekker gegeten en waren we in goed gezelschap, dus dan gaat de dag tot altijd al veel te snel.
allemaal
Na een tijdje was het voor ons toch echt tijd om te gaan,want morgen is het weer gewoon school voor Merlijn en werken voor mij. We gingen dus terug richting de parkeerplaats samen met Phillipe & Dieter. Koen & Nathalie en Yves & Joke brachten nog een bezoekje aan een Ierse pub. Bij de parkeerplaats gaven wij aan Phillipe & Dieter ook nog een klein kadootje voor de decembermaand. We reden nog een stukje achter hun aan en uiteindelijk gingen we de snelweg weer op en een goed uurtje later waren we weer thuis.

Zoals al gezegd het was een beestachtige dag met een gezellige belgische beestenbende en dus zeker voor herhaling vatbaar!! Gelukkig staan er al weer een aantal uitstapjes ingepland met onze 2 belgische vrienden van Merksem, en de rest zal best af en toe weer een keertje aansluiten!!

Nog een keertje 40 jaar.. heerlijk 2 x in 1 jaar feest!!

Samstag, 13. November 2010

Het klinkt misschien een beetje raar, maar van de dames van onze scoutingclubje had ik als verjaardagskado een chocoladeworkshop kado gekregen. Maar goed dat is natuurlijk niet zo maar gepland, maar op vrijdag 5 november was het dan toch eindelijk zo ver…. en uiteindelijk werd het een echte ladiesday!!

Rond 12.30 uur werd ik opgehaald door Thea en Urs, terwijl Harry Kay net in zijn auto had geladen (en die vond het allemaal prima, met zo“n mooie glazendak om naar buiten te kijken). Een tijdje later kwam Getine ook aan en we vertrokken naar IJsselstein.
theekoepeltje
Daar begon de ladiesmiddag met een heerlijke lunch in de theekoepel van de molen. We hadden het koepeltje voor ons alleen, en aangezien het weer buiten niet echt denderend was, besloten we om heerlijk lang te lunchen en te kletsen. Tegen 16.00 uur deden we nog wel de rondleiding door de molenaar onderleiding van de molenaar en genoten we van het uitzicht over IJsselstein.
uitzicht vanaf de molenmolen
Daarna ging het snel richting het huis van Thea, want daar hadden we de volgende halte “ een tapasbuffet“, dus Harry & Thea gingen snel aan de slag en binnen korte tijd konden we heerlijk genieten van allerlei heerlijke hapjes. Maar.. eerst moest er natuurlijk nog wel geproost worden op onze vriendschap. Thea had een mooi chocoladehart laten maken met daarin de foto van vorig jaar met ons clubbie. Hierbij hadden we een aperitiefje met aardbeien, die echt heerlijk was.
chocohartproost
Daarna was het dus genieten van de diverse hapjes, worstjes, flapjes gevuld met een heerlijke vulling en nog veel te veel om eigenlijk op te noemen.
tapaskokjefriends
Maar rond 18.45 was het al weer tijd voor onze volgende halte van vandaag… de chocolaterie Zuccotto. Dus heb daar gingen de dames weer in de auto op weg om het volgende stukje IJsselstein onveilig te maken. Onder zeer vakkundige leiding van Peter en Nicoline genoten we van een heerlijke maar ook zeer gezellige en leuke workshop, waarbij we zelf bonbons maakte en een bakje van chocolade om ze in te vervoeren.
bonbons vullenklaar
Na 21.00 uur vertrokken we weer richting Thea, om daar nog even met z“n allen te zorgen dat we ook ons volgende evenement geregeld kregen (Sinterkerst viering met kadootjes en een bezoekje aan de Efteling).

Kortom.. het was weer een supermiddag/avond met onze vriendenclub, en we besloten dat we in ieder geval volgend jaar ook een meidenmiddag gaan inplannen. Kijk.. zo wil ik best wel nog een keertje 40 worden hoor!!

Meer fotomateriaal binnenkort op onze site.