Archiv für September 2010

Vreeswijk feestweek en kinderboerderij

Freitag, 17. September 2010

Op zaterdag 4 september ging de feestweek van Vreeswijk van start. Dit begon met een braderie met allerlei kraampjes met oude ambachten etc. Ook was er een stoomtreintje waar je een stukje op heen en weer kon rijden. Dit vond Kay wel eng, maar ook wel leuk. Uiteindelijk is hij wel diverse keren heen en weer gereden.
treintje stoom
Verderop in het dorp stonden allerlei oude automobielen opgesteld, en ook oude tractoren. Een paar fotos hebben we hier toegevoegd, meer volgen er nog op de website.
auto1 auto2auto3

kinderboerderij
Zondag 5 september was het mooi weer, en besloten om in de middag even een bezoekje te brengen aan de kinderboerderij.
kayopderots merlijn
Altijd leuk om even bij alle beestjes te kijken, en natuurlijk te genieten van de speeltoestellen. We bezochten de geitjes, de varkens, het paard, de schaapjes en de konijntjes.
varkenschaapjeskonijntje
Er stonden ook bakfietsjes waar Kay heerlijk even op gefietst heeft terwijl wij even van het zonnetje genoten. bakfietsje
Daarna nog even doorgefiets naar de speeltuin en vervolgens weer richting huis. Toch even genoten van het mooie herfstweer.
speeltuin

Maandag 6 september viel Merlijn op school van de trap, en kwam vervolgens dinsdag met een gipsenbeentje uit het ziekenhuis (gebroken middenvoetsbeentje). Woensdag toch maar mee op schoolkamp en vrijdag helemaal moe terug thuis. Maar hij had het wel naar zijn zin gehad.

Zaterdag 11 september werd de feestweek weer afgesloten. Op die dag was er een markt met allerlei kraampjes en sinds woensdag stond er ook een kleine kermis.
kermis krukkenmerlijn
Ondanks de krukken en vermoeidheid wilde Merlijn toch wel mee, terwijl wij even een rondje gingen doen. Het weer was ook vandaag prima (ondanks de vele regen die er in de afgelopen week al was gevallen). Dus we besloten om in het oude dorp maar even een ijsje te halen bij Luigi waarna we weer terug naar huis gingen.
ijsje

100 jaar Scouting, 65 jaar Jan van Hoof

Freitag, 17. September 2010

Op 29 augustus (aan het einde van de eerste werk/schoolweek) was het tijd voor een feestdag bij de Jan van Hoof groep in Nieuwegein. Altijd aan de start van het nieuwe seizoen vindt het overvliegen plaats, en dit jaar had dat een extra tintje gekregen.

Scouting bestaat 100 jaar en in het kader hiervan kon de groep een Keurmerk verdienen, hiervoor moest dan wel en speciale activiteit worden opgezet, en dat was dus gebeurd. Deze dag stond in het teken van een kettingreactie, zo was de ene activiteit nodig om de volgende te kunnen starten, tot uiteindelijk het 100 jaar kon worden aangestoken.

De burgemeester van Nieuwegein was ook van de partij, en aan deze dag was ook nog een sponsoractiviteit verbonden. Mensen konden of een onderdeel van de kettingreactie sponsoren of het een totaal bedrag voor de totale kettingreactie.

Merlijn en Ruud gingen al vroeg naar de scouting, terwijl het met bakken uit de hemel kwam zetten, daar begonnen ze met het opbouwen van alle activiteiten. Om 14.30 uur waren ook de sponsors en ouders van harte welkom om mee te kijken naar het uitvoeren van de kettingreactie.
burgemeester
De burgemeester gaf het officiele startschot en daarna werd er gestart met een draaimolen,
draaimolen
vervolgens ging het op rolletjes naar een speciale vlag en daarna moest er met draadjes (terwijl de kinderen aan elkaar zaten) een 65 worden gemaakt.
65
Vervolgens werden er boeien in het water opgehaald om daarna te zorgen dat er kinderen door een doolhof konden (wel met wat hindernissen van etenswaar onderweg) om zo bij het laatste deel aan te komen.
vlot doolhof doolhofmet
Er volgde een levende dominoreeks en daarna werden de balonnen opgelaten.
balonnen
Als afsluiting werd er met fakkels 100 jaar aangestoken.
100
Er was ook nog een loterij aan verbonden en natuurlijk vond er ook een uitreiking van een checque plaats voor de organisatie Leergeld waar de sponsorgelden voor waren opgehaald. Oma had de mazzel dat ze ook nog een winnend lot had en een spork won (een mes, lepel en vork in een).
oma prijs

En zo is er weer een scoutingseizoen van start gegaan!