Archiv für Juni 2010

Afscheid Groep 8 Merlijn

Dienstag, 29. Juni 2010

Kleintjes worden groot.. en dat gaat toch wel heel hard. Zo is voor Merlijn nu vakantie echt aangebroken, de keuze voor het voortgezet onderwijs is gemaakt en de basisschool laat hij nu achter zich. Maar dat gaat natuurlijk niet zomaar.

Maandag jl. was er dan de musical van groep 8. Het ging over de HSL trein, en zat erg leuk en goed in elkaar. De kinderen genoten met elkaar echt van het optreden, hoewel het natuurlijk wel warm was in een kleine zaal met heel veel ouders (want tja een groep van 35 kinderen, dat wil wel).
treinmetznallen
Na het fantastische optreden, volgde er na de pauze, een leuk klein gedichtje per kind door de juf. Vervolgens kregen alle kinderen hun rapporten, wat afscheidsboekwerkjes en hun bijbel als kado, netjes stuk voor stuk bij juf.
rapport
Daarna was het de tijd aan alle leerkrachten om het afscheidslied voor deze groep 8 te zingen. Het was geweldig om te zien, dat alle leerkrachten hier toch wel weer iets heel bijzonders van hebben gemaakt. En nog was het feest niet teneinde… want ook een tweetal ouders van onze groep 8 hadden nog een lied geschreven en dit met de kinderen ingestudeerd. Dit was een mooi en sfeervol lied, waarbij er de nodige waterlanders stroomde. Natuurlijk nog een kado voor de juffen van de klas..Tja.. en dan komt er bijna een einde aan de geweldige avond, Paula, de directeur neemt nog even het woord voor haar laatste groep 8 en alle ouders worden bedankt en dan is het toch echt tijd om te gaan.

Vol van alle emoties stroomt de ruimte vervolgens leeg en gaat iedereen zijn eigen weg…

Op dinsdag is dan nog het afscheidsfeest van juf Paula en een vossenjacht. Hierbij gelukkig weer veel gezelligheid. Merlijn zit als een betoverde mexicaan langs de waterkant lekker pootje de baden.
mexicaan
En dan is het toch echt uit met de pret. De deur wordt achter hun gesloten, en een belangrijk hoofdstuk van hun leven wordt dichtgeslagen!

Op naar het Oosterlicht College, Havo/Atn. Expressieklas. Dat Merlijn het er maar net zo naar zijn zin mag hebben als op de basisschool!

Vaderdagefteling in Disneystijl

Dienstag, 29. Juni 2010

Op zondag 20 juni was het weer tijd voor ons uitstapje met Phillipe & Dieter. Echter deze keer, ging het iets anders. Joke was jarig geweest, en dus vormde we een onderdeel van een surprise weekend voor Joke. Van te voren dus geen aftellen over en weer (maar natuurlijk deden we dat stiekem wel), en Joke een beetje stangen, want ze wist dat er iets ging gebeuren maar niet wat.
kayplop
Maar goed, zo gezegd zo gedaan, zondag na het ontbijt (waarbij we verschillende kabouters plop aan tafel hadden) en papa natuurlijk mocht beginnen met een ontbijtje op bed, en daarna een aantal handige kado“s kreeg, gingen we richting de Efteling. Daar was het bij de entree enorm druk, dus besloten we vast naar binnen te gaan en via de sms hielden we contact met de rest van de feestgangers.

Na een tijdje kwamen Phillipe & Dieter samen met Joke & Yves en Koen & Nathalie er aan en kon het feest beginnen. Joke was erg blij met deze echte surprise! en we gingen op weg naar de eerste attractie. Dit werd de BOB slee, en dus gingen er een flink aantal in de rij, terwijl ik met Kay een rondje ging rijden, we bij de bootjes (pirana) keken en wat genoten van de omgeving. Na een dik halfuur stonden ze weer buiten en deden gelijk een aanslag op de kroketten/frikandellen etc. uit de muur. Iets wat de Belgen niet kennen he.. dus na de nodige snacks vervolgde wij ons pad.
snack
We zagen wat van Joris en de Draak en gingen richting de volgende attractie, en zo volgde er nog vele deze dag. Voor Joke waren er natuurlijk ook nog een paar kadootjes, waaronder een disney triviant in reisformaat, dat natuurlijk gelijk gebruikt werd.
joke kado
Natuurlijk brachten we ook een bezoekje aan het sprookjesbos, en dat was voor Kay heerlijk genieten, terwijl de rest af en toe rustig doorslenterde, en we elkaar iedere keer wel weer vonden.
rijtje belgen
merlijnpaddestoelkaypaddestoel
Gelukkig was Merlijn ook nog steeds onder de indruk van de paddestoelen met muziek, en werden de traditionele foto“s gemaakt.
kaydieter
We bezochten ook nog pandadroom en gingen wat eten in de Witte Olifant. Daarna waren we opeens Kay kwijt, dus werd er met man en macht door ons gezocht. Na al te veel later was hij gevonden.. natuurlijk in het carrousel (tja die paardjes die kent hij maar al te goed).
rodeneus
De dag liep al weer op zijn einde en dus brachten we nog een kort bezoekje aan de Laafjes, waarna we richting de rode neuzen met Loekie vertrokken. Een aantal gingen in Vogelrok, maar Kay en ik genoten van de rode neuzen. Daarna was er nog behoefte aan de vliegende Hollander, dus splitste we even op. De belgen naar het vliegende schip en wij nog een keertje rode neusjes draaien. Helaas mochten ze niet meer aanboord, en ging de stekker er om 18.00 uur echt uit.
karretjes
Tja.. dan rest je niets anders meer dan richting de uitgang te gaan. Onderweg nemen we ook nog wat achtergelaten karretjes mee, en houden we een kleine race (terwijl Kay nog even IASW neuriet). We kijken terug op een super gezellige dag, hoewel juni toch niet echt de beste maand voor attractieparken lijkt te zijn, want ook nu was het toch niet echt het heerlijke weertje waar we zo van willen genieten.

Maar goed…. de sfeer was er absoluut niet minder om, en op deze manier zijn wij natuurlijk graag van de partij bij een party!!

Dus wat ons betreft, op naar het volgende feest!

Meer foto“s volgen nog op onze site. En natuurlijk kun je ook een verslagje en foto“s nalezen op de site van Phillipe & Dieter.

40 jaar

Dienstag, 29. Juni 2010

Tja.. misschien komt het omdat ik er toch even aan moet wennen, maar al weer een paar weken terug heb ik mijn 40e verjaardag gevierd, en hier nog niet over geblogd. Dus dat gaan we nu maar even goedmaken.

Op 11 juni werd ik 40 jaar.. jeetje wat vliegt de tijd.

Ruud was de hele dag vrij, dus kreeg ik zelfs ontbijt op bed, en er waren natuurlijk kado´s. Zo kreeg ik van de man en kinderen een paar nieuwe bedels voor mijn Disney Chamillia armband, waaronder een pooh met een gouden honingpotje. Echt super dus! Natuurlijk was er van Kay ook nog een zelfgemaakt kado. Een groot hart, wat wil je nog meer.

Dit heb ik gevierd met een BBQ met familie en vrienden, omdat het weer wat onzeker was hebben we in de tuin een paar partytenten en de parasol neergezet en met behulp van wat statafels hadden we zo toch een aardige ruimte voor 35 personen gemaakt.
bbq1bbq2bbq3
Het was een gezellige boel, en iedereen heeft het erg naar zijn zin gehad.

Iedereen nogmaals bedankt voor de gezelligheid en natuurlijk de kado´s!!