Archiv für Mai 2010

Moviepark Germany

Samstag, 29. Mai 2010

Het pinksterweekend was natuurlijk de uitgelezen kans om nog eens een pretparkje te bezoeken ;-). Dus op 1e pinksterdag vertrokken we rond 9.00 uur vol goede moed richting Bottrop. Echter ongeveer 5 kilometer van te voren stonden we gewoon stil.. er zat bijna geen beweging in. Dat zag er dus niet zo best uit. Na een heftige discussie besloten we om naar Sloss Beck te gaan, dat ligt er vlak bij en was hopelijk minder druk. Dankzij Tommie kwamen we daar aan (hoewel wel vanaf de verkeerde kant), en we gingen ook daar in de rij voor de kassa, maar goed, het zag er leuk uit. Helaas bij de kassa bleek dat je alleen met contant geld kon betalen, en dat hadden we niet voldoende bij ons. Pinnen kon niet, creditkaart deden ze niet.. dus tja.. einde oefening.
We besloten om dan maar te gaan picknicken en liepen een stukje het bos in. Na de picknick, maar weer terug in de auto, op weg naar huis. Daar hebben we na thuiskomst wel lekker van de BBQ kunnen genieten en zo was het al met al toch nog een leuke dag.
picknick
Op 2e pinksterdag dus vroeg uit de veren, want vandaag wilde we geen file. Dus al voor 8.00 uur waren we onderweg, en rond 9.30 uur stonden we op de parkeerplaats bijna bij de ingang. Het was nu lekker rustig, hopelijk bleef het zo. Om 10.00 uur ging het park open en konden we gelijk op de foto met Dora, Diego, Sponge Bob en Patrick. Dus onze dag was goed.
dora
We bezochten als eerste Nickland, gericht op de wat kleinere kinderen, maar met genoeg spannende attracties voor onze boys. Allereerst werd een echte achtbaan uitgeprobeerd door Merlijn & Ruud, hier hang je als het waar in een stoeltje. Ze vonden het allebei erg leuk, en Kay en ik keken toe. Daarna gingen we richting Bikiniland, een echte waterattractie, maar goed het is mooi weer dus we gingen met z““““““““n allen in de boot (of gingen we nou de boot in???). Van de attractie op zich wordt je niet zo nat, wel van alle mensen die langs de kant staan en je ook mogen beschieten met water.. Je bent echt gegarandeerd tot op je onderbroek nat. Maar goed iedereen vond het leuk en dat is dan het belangrijkste.
neutronbikiniland
Kay ging daarna in de kleine zweefmolen, en met Merlijn ging ik op weg richting de attractie teenage robot meisje. Beetje saai voor Merlijn, maar goed, dan maar even water schieten langs de kant. Dat maakt weer een hoop goed. Vervolgens hebben we ook nog bij Diego en Dora in de trein gezeten en dat was natuurlijk een succesnummer voor Kay.

Ook ice age werd vereerd met een bezoekje, hoewel er een waarschuwing stond dat je nat ging worden, viel dat erg mee. Daarna gingen we verder en kwamen we bij Diego zijn auto terecht en daar was ook een speeltuin. Het blijft toch bijzonder om te zien dat een speeltuin gewoon ook altijd blijft trekken..ook al zijn er zo veel andere dingen om te doen.
diegoautorondjes draaien
Dus besloten we om gelijk maar een krabburgertje en frietjes te scoren en even rustig te gaan zitten onder de parasols. Na de maaltijd stop werd het Wonderteam met een bezoekje vereerd en er werden nog de nodige rondjes gedraaid. Daarna ging het richting Barnyard met de botsauto““““““““s. Daarna had Merlijn zijn zinnen gezet op de Mars Mission, waar ook Kay in zou kunnen gezien zijn lengte. Dit is een heuse achtbaan, maar goed.. na wat angstige blikken kwam Kay er reuze enthousiast uit. Toen was het tijd voor een rondje vliegen voor Merlijn & Ruud in de avatar attractie.
avatar.
We wilde 2 shows doen, dus was er en nog even tijd over om bij het andere deel van het park te gaan kijken en liepen we langs alle winkeltjes richting De Wild West. Ruud ging in de time keeper attractie en Kay, Merlijn en ik genoten onder het genot van een ijsje van de attractie waarbij mensen helemaal over de kop gingen. Na enige tijd waren we weer compleet en liepen door richting Santa Monica Pier. Ook hier nog een leuk piratenschip als speeltuin. Na een tijdje was het echt tijd om richting de politiestuntshow te gaan.
piratenschip
Deze viel ons een beetje tegen, maar goed we hebben hem wel gezien in ieder geval. We gingen daarna terug richting de pier en deden nog verschillende attracties, en Ruud wilde heel graag de Alien Encounter doen. Omdat de tijd begon te dringen, gingen wij vast richting de X-men show terwijl Ruud nog een keertje nat gingen worden. Maar net voor de show begon klonk er een yalahi en waren we weer compleet om de show te kijken. Deze vond Merlijn helemaal geweldig en na afloop is hij met alle hoofdfiguren op de foto gegaan.
xmen
De dag was al bijna ten einde, dus gingen we nog even terug naar Nickland waar de leukste attracties nog een keertje werden gedaan. We sloten af met een broodje van de Subway (Merlijn kreeg spontaan heimwee naar Amerika), en daarna gingen we richting de auto. Nu stond er wel een file om het parkeerterrein te verlaten, maar ja.. dat is minder erg.
uitgang
Dus na wat wachten en een goede rit naar huis, waarbij het grotendeels stil was op de achterbank. Kwamen we tegen 21.00 uur weer thuis. Dus al weer snel bedtijd, en hadden we toch een super pinksterweekend gehad.

Meer fotos zijn binnenkort weer te vinden op onze website www.motorbeer.nl.

New Generation has landed…

Freitag, 21. Mai 2010

Maandag 10 mei
Op maandag 10 mei vertrokken we eindelijk weer richting Parijs. Hoewel we in februari nog waren geweest, hebben we er toch wel weer heel erg naar uitgekeken. Na en vlotte rit van 4,5 uur kwamen we aan bij Cheyenne. Toch wel luxe om gewoon weer eens in een Disneyhotel te verblijven. Gelukkig was de kamer al beschikbaar, dus terwijl Kay al druk was met het kleuren van wat plaatjes zorgde we er voor dat het inchecken vlotjes liep.

Toen we op de kamer kwamen, was er een kleine verassing… een brief van de manager van het hotel, als welkom als „returning guests“ erg leuk, en op het bed van Merlijn en Kay lag een tovernaars stitch te wachten.

Er waren chocolademuntjes en een flesje water en ook een waterkoker met een pakketje met thee en koekjes. Kijk.. dat noemen we nog eens een warm ontvangst. We zaten dan ook met de kamer heel dicht bij de receptie… doen ze toch goed daar op die reserveringsafdeling ;-)).

Vervolgens even snel sms-en met Joost, hij had pauze dus snel alles uit de tassen en hup richting het park, om even met Joost bij te praten. Altijd prettig om mensen weer terug te zien. De trein (nu in de nieuwe uitvoering) kwam ook voorbij, en natuurlijk hebben we deze ook gelijk bekeken. Dit is ook voor Kay 1 van de favorieten. .sjoe sjoe…….
toos de trein

Ook Wezz had ik ondertussen al een berichtje gestuurd, en hij gaf aan dat ze de nieuwe show gingen kijken. Dus na afscheid genomen te hebben van Joost (hij moest weer aan het werk) gingen we richting het podium voor de show (het lijkt bijna wel een traditie te worden om met deze show ons tripje te beginnen). Het was een erg leuke show, en ook Kay genoot weer volop mee. Ondertussen sloten ook Jolanda, Wiel en Ricardo, en Jacoline met de kinderen aan en natuurlijk Wezz en Kevin. Of te wel.. een gezellige Cafe Mickey bende daar zo vlak bij het podium.
show1show2
Na de show ging iedereen een beetje zijn eigen weg, een deel ging richting Indiana Jones en wij gingen de andere kant uit. Ondertussen was het ook gaan regenen en dat maakte het er allemaal niet gezelliger op. Aan het einde van de middag/begin avond wilde we wat eten, maar dat bleek al bijna niet meer mogelijk in het park, na veel zoeken bleek dat Caseys Corner nog net wel open was, dus moest dat het maar gaan worden. Niet helemaal wat we wilde, maar goed, buiten het park zou het ook druk zijn. We hadden afgesproken om ook de laatste show van vandaag nog te kijken.

Maar terwijl de 10 en 5 minuten voor aanvang, netjes werden afgeroepen, volgde daarna toch snel het bericht dat de show niet doorging vanwege het weer. Ondertussen werd het ook aardig vol onder het afdakje waar we stonden te wachten. Maar helaas… dus ieder ging zijn weg, en wij besloten terug te gaan naar het hotel.

Dinsdag 11 mei
Vol goede moed gingen we na het ontbijt weer richting park, heerlijk toch, even een kleine wandeling langs de rivier van Disney. Deze keer aan de kant van Sequioa Lodge, want bij Hotel New York werden nieuwe bomen geplaatst.
bloemen
Ook leuk om dat een keertje mee te maken. Natuurlijk even volop weer de nieuwe aankleding in de village op de gevoelige plaat vastgelegd en even wat winkeltjes bekeken. We hadden afgesproken voor een mini-meet bij City Hall en dus kwam zo langzamerhand iedereen aangewandeld. De een bij City Hall, de ander bij de auto voor Emporium en de volgende in het koepeltje waar eigenlijk de prinses en haar kikker thuishoren. Maar goed, niet veel later was het een wirwar van handjes schudden en kennismaken. Altijd weer gezellig.
in de rij
Ruud had bedacht dat het leuk was om met iedereen op de foto te gaan met Mickey en hield ons plekje al vrij in de rij (want er was gelukkig nog geen rij). Dus even later sloten we allemaal bij Ruud aan en toen Mickey kwam konden we allemaal op de foto.
groepsfoto
Echt enorm leuk om weer een groepsfoto te hebben. Natuurlijk veel gewissel van camera want iedereen wilde ook nog even zelf met de muis op de foto.

Maar goed na een tijdje gingen we op stap richting Buzz Lightyear want daar hadden wij al fastpassen voor gehaald. Joost moest helaas weer aan het werk, en een paar mensen haakte ook af om hun eigen plan te trekken, maar met een groep van rond de 13 personen gingen we eens even fijn laten zien hoe goed we kunnen schieten. Het was een dolle boel.
buzz
Na weer alle pistolen terug gezet te hebben werd het tijd voor een andere attractie. Wij gingen met Kay richting IASW, maar daar had Merlijn niet zo veel oren naar, dus ging hij samen met Wezz en Kevin richting de studio om wat characters te scoren. We vaarde met Kay 2 keer door de kleine wereld, met iedere keer weer een lachsalvo bij de hyena, en natuurlijk even filmpjes kijken bij alle huisjes/gebouwen aan het einde van de rit. Vervolgens gingen we even richting de pirates, en ook daar geen lange wachtrij, dus gelijk maar even yoho langs de vaten met rum gevaren.
merlijngaston
Daarna besloten we om ook richting de studios te gaan om even playhouse disney op te zoeken. Deze begon net (alleen wel in het spaans). Maar goed Kay kent de show zo goed, dat hij rustig „go Pat go“ staat te roepen en mee te dansen met de muziek. Toen we uit Playhouse kwamen stond daar Stitch, Kay vond het toch wel een beetje griezelig, maar samen met papa ging hij toch op de foto. Ondertussen was het ook gaan regenen en dus was het even zoeken naar de volgende stop. Merlijn had ondertussen laten weten in het gewone park te zijn (dus tja.. we hadden elkaar blijkbaar ergens gekruist, dus bleef hij voorlopig nog maar even bij Wezz en Kevin). Bijna tijd voor de Stars and Cars parade en ook daarin was een aanpassing gedaan (toevoeging auto Ratatouille), dus bleven we in de regen deze autostoet bewonderen. Ze maakte er dan ook een kort ritje zonder verdere show van, maar goed we hebben de auto van de ratjes in ieder geval gezien.
ratjes
We besloten terug te gaan naar het gewone park. Jouri was ondertussen ook in het park en omdat het buiten allemaal een beetje koud begon te worden, gingen we naar Hyperion om even warm te zitten en wat te drinken. Daar kreeg bericht van Aaron dat ook hij op zoek naar ons was, en dacht mij gezien te hebben. Maar dat bleek Merlijn te zijn. Maakt niet uit, Aaron sloot ook gezellig aan in Hyperion, en met iedereen keken we naar de tamtammers. In ieder geval hadden we afgesproken om samen de parade te gaan kijken, dus rond paradetijd gingen we richting de poort. Hier keken we onder parapoohs naar de parade, die altijd leuk blijft. Kay vond de piraten deze keer een beetje eng, maar Merlijn schoot hem te hulp en samen bestreden ze van achter het touw de piraten.
parade in de regen
Toen was het al weer tijd om na te denken over het eten, omdat we allemaal wat later van het middageten genoten hadden besloten we maar richting de Village te gaan. Hier gingen we bij New York Style sandwiches uiteindelijk voor een pizza en een broodje. Kay begon ook redelijk moe te worden na 2 dagen zonder middagdutje en koud en natte broekspijpen. Dus wandelde we daarna door richting hotel en gingen de beide heren in bad.
balletjes
Om Kay rustig te laten inslapen ging ik vervolgens met Merlijn richting de loopballen (als er maar balletjes inzitten!) en kon Merlijn even een rondje lopen in de reuzebal (het is toch net een hamster)…
Daarna was het ook voor hem en voor iedereen bedjes tijd.

Woensdag 12 mei
Voor vandaag stond er in ieder geval op het programma om te zorgen dat Nicole, Wilco, opa en de kids voorzien werden van een jaarkaart. We hadden rond 10.00 uur afgesproken bij de kassa en daar ging Ruud samen met hun in de rij bij guestrelations om e.e.a. in orde te maken. Na wat gepuzzel bleek de oplossing van 5 kaarten voor de prijs van 4 het goedkoopste en dus werd dit in orde gemaakt en vertrokken we richting BPA. We kwamen nog wat figuren tegen in mainstreet, dus Kay en ik trokken er op uit, en scoorde nog wat fotos met o.a. Iejoor, Lilo & Stitch.

Helaas hadden Nicole en Harvey geen identiteitsbewijzen bijzich, dus die zouden op donderdag nog een keertje terug moeten om het in orde te maken, maar voor de rest konden ze direct aan de slag. We waren zo ongeveer de eerste en dat was maar goed ook, want het wel al snel drukker in het BPA.
Zodra het kon gingen Harvey en Merlijn op weg om een rondje fastpassen te halen, ze gingen naar BTM, Peter Pan en Buzz. Uiteindelijk sloot dit ook allemaal mooi op elkaar aan, dus konden we zo onderweg. Helaas ging BTM in storing, maar daarna Peter Pan ging prima. Bij het kraampje bij de paardjes (caroussel van Lancelot) werd er nog even een heus zwaardvechterswedstrijd gehouden.
zwaardvechten

Joost was deze dag vrij en sloot zich ook aan om mee te gaan naar Buzz voor een rondje schieten. Kay vond zichzelf zo goed, dat hij gewoon met 2 pistolen aan de haal ging.
lunch
Daarna was het tijd om te gaan lunchen, en we trokken richting Hakuna Matata, na een tijdje vonden we eindelijk een tafeltje om te zitten en uiteindelijk ook voor iedereen een stoel. De nieuwe kipstukjes waren prima. Niet veel later kwamen ook Wezz en Kevin binnen voor de lunch, en die gingen niet al te ver bij ons vandaan zitten. Kay zag zijn kans schoon en vertrok richting de heren om daar zijn ijsje te eten. Omdat er al een flink aantal van het cafe mickey weer bijna richting huis vertrokken, gingen we nog 1 keer met het forum allen naar de show kijken. Daarna ging Merlijn met Joost op stap en gingen wij met een aantal mensen nog een rondje varen bij IASW. Vervolgens ging ieder zijn eigen weg, en Kay ging samen met Ruud door het Labyrinth en daarna gingen we proberen of we het zwaard wel uit de steen konden krijgen, maar helaas dat ging niet lukken. Na nog wat rondgelopen te hebben werd het al weer tijd voor het avondeten. Vanavond stond Chuck Wagon op de planning, de traditionele maaltijd met Joost…hihi.. Dus we stuurde een berichtje en zouden met elkaar gaan eten. Onderweg vroeg Aaron of hij ook mocht aansluiten en dat is natuurlijk alleen maar gezellig. Vervolgens kwam ook Bas (collega van Joost) er nog bij en dus gingen we aan het buffet. Kay was heel moe en lag bijna te slapen op zijn kinderstoel. Deze ronde hadden ze voor de kinderen een masker van Mickey dat je kon opblazen, het zag er niet uit, maar goed ze waren wel even zoet om uit te zoeken hoe het werkte hihi.
mickeykay
Na een heerlijke maaltijd, gingen wij weer richting ons bedje. Ruud ging even met Merlijn shoppen en ik stopte Kay in zijn bed, dit ging niet zo eenvoudig omdat hij gewoon oververmoeid was, maar rustig heen en weer wiegen lukte het uiteindelijk toch… en zo kwam ook de woensdag al weer aan het einde.

Donderdag 13 mei
De laatste dag in het park voor ons, want op vrijdag zouden we rustig richting huis gaan. We besloten om vandaag in de studios te starten. Daar kwamen we wat figuren tegen en konden we ook met Buzz op de foto.
buzz
Vervolgens sloten Nicole en gezin weer aan en dankzij de pas van Franklin werd er een rondje genoten van Crush (iets waar anders al snel een rij van 80 minuten staat, was nu binnen 15 minuten gedaan). Deze dag deden brachten we samen met Jouri nog een bezoekje aan Stitch live, waar Merlijn geweldig was en Jouri de beste aap van de dag (tja…) en Cinemaque en Animaque werden ook nog bezocht.
heren op een bankje
Ook de screamacademy en Sully werden met een bezoekje vereerd en daarna werd er afgesproken dat wij Opa meenemen voor het avondeten bij Colonel Hathi en ging Merlijn mee met de rest naar Annettes diner (omdat we weten dat dit met Kay niet echt werkt). Dus daar gingen we en Jouri ging gezellig mee. Terwijl we even stonden te kijken waar we konden gaan zitten, wilde opa vast het trapje afgaan maar maakte een behoorlijke smak, omdat hij blijkbaar een treetje miste. Gelukkig viel het allemaal mee en heeft hij er geen verwondingen aan over gehouden. Na het eten van de pizza en de penne (toch een hele maaltijd) liepen we terug richting Village, we kwamen langs de show op central plaza en bleven natuurlijk staan om te kijken, waardoor ik de zang weer in stereo kon beluisteren.

In de village nog even winkelen met Nicole en de rest en na een dans van de heren op het podium vertrokken we weer richting Hotel voor ons laatste nachtje.

Vrijdag 14 mei
Helaas de laatste dag en dus tijd om bijna weer naar huis te gaan. We hadden afgesproken om met Nicole en gezin de 50ste verjaardag van Wilco te vieren bij Starbucks dus daar gingen we naar het ontbijten, uitchecken en nog een foto met Pluto naar toe. Ria ging nog even snel naar de studiofotograaf om de foto met Buzz en Wilco en Nicole op te halen, en Joost kwam ook nog aanschuiven (voor zijn werk zou beginnen) en gezamelijk genoten we van warme chocolademelk. Het was bij binnenkomst in de Village al duidelijk dat het vandaag heel erg druk zou worden in de parken, er stond ongeveer 2 km file voor de parkeerplaats.
wilco50
Dus besloten wij na de choco met gebak en nog wat winkelen om dan toch echt te vertrekken. We gingen via Bussy St. George waar we Jouri ophaalde en vervolgens reden we rond 12.45 uur weg richting Nederland. Onderweg hielden we geen tussenstops, behalve om even te tanken bij Lille. De kids op de achterbank hielden zich redelijk rustig en Kay sliep veel. Rond 17.15 uur waren we weer thuis waar we nog snel even een spelletje speelde en even later Jouri al weer opgehaald werd door zijn ouders. Daarna gingen Merlijn en Ruud even langs de chinees voor ons avondeten en zo kwam er dan toch echt een einde aan deze vakantie.

Op naar ons volgende avontuur… Binnenkort zullen er meer fotos te vinden zijn op onze website www.motorbeer.nl.

Bevrijdingsfeest, Moederdag & Giro d italie

Sonntag, 9. Mai 2010

Het lijken onderwerpen om niet te combineren, maar het waren we de onderwerpen van dit weekend.

Zaterdag 8 mei
Zaterdag begon al vroeg met het ophalen van Merlijn van zijn scoutingkamp in Belgie. Dus Ruud vertrok rond 8.00 uur om de jongens op te halen.

Rond 9.00 uur zagen Kay en ik de eerste oude voertuigen al voorbij komen, en nadat ze richting het oude dorp vertrokken waren, kwamen ze een klein uurtje later weer terug om aan een rondrit te beginnen. Dus konden we mooi buiten even gaan kijken. Het was best indrukwekkend om te zien.

Toen Merlijn rond 12.45 uur weer veilig en wel thuis was werd het tijd om Kay even op bed te liggen, en de spullen van Merlijn uit te pakken en de wasmachine weer aan te zetten. Merlijn ging even lekker douchen en ik ging even naar de stad voor een aantal boodschappen.

Rond 14.45 uur was Kay weer wakker en besloten we om even in het oude dorp te gaan kijken bij de oude voertuigen die zouden daar opgesteld staan. Het was een drukte van belang. Toen we aankwamen bleek dat het ook bijna tijd was voor het naspelen van een gevecht.
auto1gevecht
Dit begon niet veel later en Kay wist niet hoe snel hij zijn handen tegen zijn oortjes moest houden vanwege al het geschiet. Het klonk in ieder geval erg indrukwekkend. Wij besloten om maar even door te lopen naar de kampementen die opgezet waren, daar was het natuurlijk lekker rustig. We maakte wat foto s en van een „duitse“ soldaat kreeg Kay caramel aangeboden, echt in ouderwetse papierenverpakking. Het smaakte prima.
autosvlaggetje
Het schieten was ondertussen afgelopen dus liepen we weer via het oude dorp terug, waar we nog even het „vegen“ konden zien (het zorgen dat alle hulsen en losse kogels verwijderd werden). Ook ging er een “ duckie“ door het water, een auto die zowel op de weg kan rijden als in het water kan varen, en deze ging nog best hard moet ik zeggen.
einde gevechtminiatuur
Aan het begin van de dorpstraat stond nog een miniatuur opstelling waar ze met afstand bestuurbare tanks aan het rijden waren. Daarna ging de route weer terug naar huis.

Zondag 9 mei
Zondagmorgen, ontbijt op bed, ja.. dat is de echte start van moederdag. Merlijn kwam zingend en met het geluid als een vogel binnen. Ruud had het ontbijt vast en Kay kon niet wachten tot de pakjes opgemaakt gingen worden. Van Kay kreeg ik een mooie ketting met een groot hart er aan, Merlijn had een mooie armband gemaakt. Echt allebei geweldig!!
sieradenontbijt
Vervolgens lekker naar beneden voor de rest van het ontbijt. Hier stond van Lego het woord “ Mama“ op tafel en was er een echt familieportretje gemaakt met legopoppetje die op de foto gingen met Eeyore. Ook hier kreeg ik nog 2 kado s. Een grill waar je ook paninis mee kunt maken en een puzzel van Disney die ik nog niet had (jeetje nu staan er nog wel heel veel om te maken). Voor de tuin hadden we ook al lampen gekocht voor moederdag, maar daar geniet ik dus al iedere avond van.
grillpuzzel
Na het middagslaapje van Kay vertrokken we richting centrum om wat mee te maken van de Giro. Na heel lang wachten en af en toe een auto of een motor, kwam de karavaan langs….helaas die stelde ook niet zo veel voor.
karavaan1karavaan2
Daarna was het best nog even wachten maar toen kwam de auto met de melding kop van de tour. Vervolgens kwam de kopploeg langs en enige tijd later de rest van de renners. Met ongeveer een kwartiertje tijd was het hele circus voorbij en ging iedereen weer rustig richting huis.
kopploegachtervolging
Het was leuk om een keertje mee te maken en de sfeer te proeven, en daarna thuis op de buis nog even de finish in Utrecht te bekijken.