Archiv für April 2010

Dolfijn in het Dolfinarium maar met sneeuw????

Dienstag, 27. April 2010

Afgelopen zondag zijn we op pad geweest met de twee gezelligste Belgen die we kennen, onze geliefde Phillipe & Dieter. Dit keer stond het Dolfinarium op de planning, en met spanning werd er natuurlijk weer afgeteld naar deze Dolfijne dag.

Om ongeveer 10.30 uur waren we bij de kassa, het zonnetje scheen volop, dus onze dag kon niet meer stuk. Na dankzij Dieter nog wat korting op de entree, hup naar binnen en daar stond Wally klaar. Tja, daar willen we natuurlijk wel een groepsfoto mee! Aan het einde van de dag zouden we deze nog wel bekijken.
wally
Daarna begon ons rondje Dolfinarium, kijken wanneer er welke show is en wat willen zien. Er zijn veel speelplaatsen in het Dolfinarium, dus onze jongste jongens hebben zich best vermaak, en moesten af en toe ergens vandaag geplukt worden. We gingen als eerste voor de presentatie van bij de bruinvisbaai, een voorstellen van 15 minuten met bruinvissen.. daar gebeurde niet zo veel, dus de aandacht van Kay verslapte al snel en dus gingen we snel kijken waar de herrie vandaan kwam, en die kwam van de overkant bij de stoere stellerstek. Dus snel oversteken en genieten van een mooi schouwspel met zeeleeuwen die gevoerd werden en af en toe een plons namen.
groot he
Toen wilde we graag genieten van de droomwens, dus gingen we naar het Dolfijndomijn, en genoten van een mooie show met Tinkerbell (oh nee.. ze had een ander naam, maar vloog wel door de lucht), en veel mooie sprongen van dolfijnen. Echt een aanrader deze show. Hoewel Tinkerkbel, oh nee, het was de dromenfee en Nachtmerrie, toch wel erg apart waren.
rog
Vervolgens ging ons rondje verder naar het roggenrif, daar werd ook net gevoerd, dus leuk om even te kijken, in de verte was de speeltuin op het strand al zichtbaar.. dus tja.. dat werd natuurlijk de volgende halte. Er werd ook genoten van een broodje, want het was ondertussen al lunchtijd geworden. Kay was flink aan het klimmen en klauteren en viel uiteindelijk ook een keer flink naar beneden. Dieter zijn geduld werd flink beproefd maar uiteindelijk na enige tijd kwam hij terug met een flinke buit van wel 2 broodjes braadworst (het had ongeveer 20 tot 25 minuten geduurd). Gelukkig waren ze goed warm, en smaakte ze ook nog prima.
zandhapper
Na deze tussenstop, wat met dit weer helemaal geen ramp is, gingen we verder op weg naar de dolfijnendelta. Daar konden we weer genieten van flink wat spring en duikwerk, en samen met de kano blijft dat toch een mooi gezicht.
dolfijnenshow
Niet lang daarna begon de walrussenshow, dus die namen we vanaf de zeekant ook nog even mee. Zo hadden we ook al een heel groot gedeelte van het park ondertussen gehad. Er was nog 1 show die we niet wilde missen en dat was de zotte zeeleeuwen show, een komische act over piraten en een schat.
zottezeeleeuwen
Dus we gingen voor de show van 15.00 uur, de laatste voorstelling van vandaag. Deze was erg leuk, en Kay zag heel geboeid te kijken, terwijl ook wij met z““““n allen genoten van het schouwspel. Schip ahoy Maatje!!!
Gelukkig kwam het uiteindelijk allemaal goed, en zat Piet Piraat (oh nee.. weer verkeerde park) in de gevangenis.

Na deze show kwam we tot de conclusie dat we eigenlijk alleen de zeehonden nog niet in actie hadden gezien, dus met wat tussenstops langs speelplaatsen gingen we op weg naar de zeehonden. Ook daar konden we zien hoe goed getraind ze zijn.. even bellen, en het eten kan geserveerd worden. Zodra er op de emmer getikt werd als teken dat deze leeg was, verdwenen ze ook gelijk weer.. Echt leuk om te zien.

Daarna waren we eigenlijk wel een beetje klaar met alles wat we wilde zien, de temperatuur was ondertussen ook wat gedaald, en de zon verdween af en toe.
bbq
We besloten dan ook om richting Nieuwegein te vertrekken waar we heerlijk genoten van de BBQ met sneeuweffect (vallende blaadjes van de japanse kers o.i.d.). Nog voor we goed en wel konden beginnen kwamen de overburen melden dat er een auto tegen onze auto aangerold was.. een zwarte mercedes. Oeps… de chauffeur van deze auto (namen zullen we niet noemen ;-)) was helaas vergeten de auto in zijn versnelling te zetten (tja dat krijg je bij een automaat). Gelukkig geen schade, en na dit intermezzo, lieten we ons de BBQ allemaal gelukkig goed smaken. We hielden het nog even droog…maar tegen 19.30 uur begonnen toch echt de spetters te vallen, dus lieten we met z““““n allen zien dat een BBQ ook zo weer opgeruimd is. Alles werd in de keuken geschoven en niet veel later terwijl Kay richting bed werd gebracht, Merlijn op zoek ging naar de toetjes, werd alles ook nog even snel in de koelkast en de vaatwasser gestopt, en daarna genoten we nog van een heerlijk ijsje.

Ter afsluiting nog een heerlijk kopje appel kaneel thee en toen was de dag toch echt weer ten einde.

Hoe onze vrienden de dag beleefd hebben kunnen jullie lezen op hun blog..

Meer fotos volgen nog op onze website, later deze maand!

Burgers Zoo

Freitag, 23. April 2010

Gelukkig gaan de werk weken hard, dus kunnen we snel weer genieten van een weekend. Zo ook afgelopen zondag. We hadden afgesproken om met onze scoutingvriendenclub lekker naar Burgers Zoo te gaan, en de weersvoorspellingen zagen er goed uit!!
bb
En dus gingen we op pad richting Arnhem. We waren wat vroeger dus gingen vast naar binnen, want het beloofde een drukke dag te worden als we alle rijen bij de kassa´s zagen. Het was ook Dolfje Weerwolfje fanclubdag en dat was duidelijk te zien aan alle t-shirts en knuffels die mee het park in gingen.
pinguinsschommel
We besloten lekker te beginnen met de pinguins en gingen zo verder langs de olifanten en Kay wilde erg graag op weg naar de leeuwen. Dus liepen we de route verder en stopte bij het Park Restaurant om daar op de rest te wachten. Dus konden Merlijn & Kay even lekker spelen in de speeltuin. Toen we allemaal compleet waren genoten we eerst even van een bakkie drinken alvorens we op pad gingen langs nog veel meer dieren.
water
Zo kwamen we ook langs het nieuw aangelegde Rimba, bezochten we de dessert en de ocean, waar we natuurlijk op zoek gingen naar Nemo en Dory. Die we gelukkig allebei hebben gezien.
gezellig
desertschildpad?
Het weer was prima en het was leuk om met z““n allen door het park te lopen en te genieten van alle mooie dieren die we gezien hebben. In de Bush maakte we nog even een tussenstop om van een lekker ijsje of iets fris te genieten, terwijl we de giraffen konden bekijken. De zon scheen volop, dus het was ook volop genieten. Daarna gingen we via de diverse avonturenroutes verder door de bush, langs watervallen en mooie bloemen.
bush restaurantbsuh
We sloten af waar we begonnen waren, maar niet nadat we ook de mangrove nog even gezien hadden, bij het restaurant met de speeltuin (Avonturenland), waar de kinderen zich nog even naar hartelust konden uitleven. Er was gelukkig voor ieder wat wils, dus niemand hoefde zich te vervelen, en wij genoten ondertussen nog even van iets te drinken.

Aan het einde van deze gezellige dag gingen we weer richting huis. Kay viel onderweg natuurlijk in slaap en die hebben we ook zo in bedje gelegd!

Op naar het volgende dolfijnen weekend!!

Kkkkkkkoud…. in Kkkkkkalkar….

Montag, 12. April 2010

De dag begon zo mooi, strakke blauwe lucht… geen wolkje te bekennen. Maar ja, dat was om 7.30 uur… tegen 9.30 uur vertrokken wij uit Nieuwegein en hoe verder we reden hoe meer wolkjes we zagen komen. De buitentemperatuur bleef ook maar op 8 graden steken.. Oh je.. wat moest dat gaan worden vandaag.

Rond 10.45 uur waren we in Kalkar waar we vandaag gezellig met Frank & Ellen en hun kinderen Joep & Cees een dagje zouden gaan doorbrengen. Al bij het uitstappen uit de auto bleek dat het toch wel erg fris was buiten. Het park ligt ook nog aan het water, en de wind vanaf het water maakte de boel extra koud. Jeetje.. het lijkt wel winter!! Nou ja.. een ding scheelt, het zou wel niet druk worden vandaag.
kernie
Na iets meer dan een kwartiertje was ons gezelschap compleet en gingen we het park in (na eerst even over en weer met iedereen kennis gemaakt te hebben). Natuurlijk begonnen we in het deel voor de kleintjes onder ons, want Joep en Cees zijn 4 en 3. Zo was de treintje de eerste attractie en niet veel later volgde de beestjes om in rond te vliegen. Vervolgens ging Ruud met Merlijn naar de BTM van Kalkar (hoezo Disneyverslaafd) en gingen wij op zoek naar een warm bakkie drinken. In Kalkar werken ze met een all in concept, dus tja.. ook al is het koud. De kinderen willen toch een softijsje zelf tappen.

Dus wij aan de koffie/thee en de kids aan het ijs, Kay vond het tappen leuk, maar ijs…brrr.. toch wel erg koud, maar Ellen had een bak met aardbeien.. en ja.. dat lust Kay natuurlijk wel.
draaimolen
Vervolgens volgde er een aantal rondjes in de draaimolen en werd er gespeeld in het overdekte gedeelte van het park. Ook de frietjes werden ondertussen getest, want tja.. het is in ieder geval warm.
autootjes
Zo ging het een beetje de hele dag door, we deden wat attracties, maar genoten tussen door zelfs van een wc-bezoek (want ook daar was het lekker warm). Merlijn ging met Frank samen voor het record van 20 rondjes in de Kalkar BTM en toen was het helemaal gedaan met de enige warme die zij nog in hun lichaam hadden.
springkussen
We hadden erg veel plezier met elkaar, maar helaas was het toch wel erg koud. Bij de springkussens gingen de meeste jassen van de kinderen dan toch wel uit, want daar wordt je wel warm van, maar ook toen waren de weergoden ons niet helemaal gunstig gestemd, want er kwamen druppels naar beneden.
warmte
Kortom.. tegen een uurtje of half vier werd het tijd om echt op te warmen en gingen we nog maar een chocolademelk halen en zochten het zaaltje op waar op nostalgische muziek (calimero, comedy capers etc. etc.) door de kinderen wat gedanst en gespeeld kon worden met ballonnen en iedereen weer een beetje gevoel in zijn botten kon krijgen.

Tegen 16.30 uur hielden Frank, Ellen en de kids het voor gezien, warm worden in de auto werd hun volgende halte. Merlijn wilde nog wel even terug naar de springkussens, dus na een warm afscheid gingen we uit elkaar. Onderweg naar de springkussens toch nog maar even patatjes halen om warm te blijven, maar jeetje wat was het koud. Dus uiteindelijk werd het toch nog een ritje in de autootjes voor Kay, terwijl Merlijn zijn bakje met frietjes nog maar eens bijvulde. Toen moest Merlijn zijn reistablet nog innemen en ging op zoek naar wat drinken. Kay maakte van de gelegenheid gebruik om nog snel een rondje te maken in de trein en in de jungleauto““““s en toen was het ook voor ons echt gedaan. Op naar de auto, airco op 23 graden en richting huis.

Kay was binnen 5 minuten vertrokken en ook Merlijn deed een dutje onderweg. De reis verliep verder voorspoedig en thuis gekomen namen we nog iets warms te drinken en was het al snel weer bedtijd voor iedereen.

Het was een zeer geslaagd, maar zeer koud dagje. De volgende keer zoeken we toch zeker eerst de zon op.. of we gaan iets binnen doen. Maar 1 ding staat vast, er komt zeker nog een volgende keer voor dit reisgezelschap.

Ellen, Frank, Joep & Cees enorm bedankt voor jullie gezelligheid, succes met de verbouwing en we kijken al uit naar de inwijding van jullie verbouwde huisje.