Archiv für März 2010

Lente?!

Freitag, 19. März 2010

De afgelopen dagen leek het opeens lente… zo kwamen de bloemetjes in een rap tempo omhoog in de tuin, heerlijk gewoon.
bloemetje1bloemetje2
Op woensdag de 17e ging Luigi open, en was het 2 bolletjes halen, 1 betalen. Tja, daar moesten we natuurlijk wel even gebruik van maken. Dus Merlijn ging op zijn skeelers achter de buggy om een toetje te halen.. en het was weer heerlijk. Nu maar hopen dat we er snel weer van kunnen genieten in een heerlijk zonnetje (want die is momenteel weer ver te zoeken).
kayijsruudmerlijnijs

Technopolis, Nemo op zijn Belgisch

Mittwoch, 17. März 2010

Gelukkig hadden we aan het einde van het vorige jaar al de tripjes ingepland met onze belgische vrienden Phillipe & Dieter, zo stond afgelopen zondag dus ook al lang op de planning.

Wat het doel van het tripje ging worden bleef nog even spannend tot het laatste moment, want tja.. wat hadden we weergoden voor ons in petto. Toen wij rond 10.30 uur bij hun aankwamen, hadden we al wat regen gehad onderweg en was de lucht erg grijs.. dus besloten we om feest te vieren bij Technolopis (zij bestaan dit jaar 10 jaar). Dus na een lekker kopje thee, en een zak vol gogo““““s voor Merlijn (en zijn laatste plaatjes voor zijn pixar boek), gingen we op weg naar Mechelen. Dit was gelukkig niet zo ver rijden en al snel vonden we de parkeerplaatst, het zag er druk uit.. maar gelukkig viel dat binnen erg mee. Maar voor we naar binnen konden, moesten we wel eerst even laten zien dat die mannen gemakkelijk een auto kunnen optillen. Dus na entreekaartjes gekocht te hebben, gingen we ons storten in allerlei proefjes.
entree

De boogbrug met standaard is ons helaas niet gelukt, maar andere proefjes gingen wonderwel goed. We hebben er ook veel van geleerd, zoals…dat een computer kan zien of er een vrouw of een man op de weegschaal staat (hij Phillipe), en dat een spijkerbed helemaal nog niet zo slecht ligt.

Verder weten we nu ook dat het erg belangrijk wordt dat Merlijn eerst autorijles neemt alvorens in een auto te stappen, want anders gaat hij niet ver komen zijn we bang. Kay was vooral onder de indruk van het water en van de luchtballon die hij zelf omhoog kon laten gaan.

In het gedeelte speciaal voor kinderen van 4 tot 8 (waarbij Merlijn eerst riep.. daar hoeven we niet heen), hebben we ons enorm vermaakt met het bakken van pizza““““s, maken van geld, winkelen bij de carrefour, bouwen van een iglo en wat al niet meer zij.
bobdebouwers
grote handen en voetentandenpoetsen
iglo
Het was echt een super bestemming, en toen de Technopolis om 17.00 uur haar deuren gingen sluiten, moesten ze toch echt moeite doen om ons weg te krijgen.
eetsmakelijkeetsmakelijk2
Hierna reden we richting een Wokrestaurant in Wijnegem. Het was er echt super genieten van het eten, helaas kan Kay momenteel heel moeilijk blijven zitten, maar ja.. iedere keer liep er iemand anders achter hem aan en tegen 19.45 uur schrokken we eigenlijk dat het al zo laat was, dus na een warm afscheid vertrokken we dan weer richting Nederland.
bloem

Rond 21.15 uur waren we weer tijd en lagen de kinderen op bed, ook wij waren redelijk uitgeblust van dit gezellige dagje, gelukkig hoeven we nu niet zo lang te wachten op de volgende trip…want in april staat het Dolfinarium al weer op de planning! Op deze manier is het erg leuk weekend vieren hoor!!

Uitslag Cito en High Tea

Sonntag, 7. März 2010

Zo ook maart is weer gestart, en gelukkig schijnt nu ook af en toe het zonnetje. Woensdag kreeg Merlijn de uitslag van het Cito mee, hij had een score van 536, een gemiddelde score, iets lager dan de Havo. Maar hij gaat gewoon voor de Havo/VWO Expressieklas volgend jaar. We zullen zien.
high tea
Vandaag was het tijd voor High tea in Westbroek. Samen met Nico & Getine, Harry & Thea, Urs & Roy en alle kids waren er lekkere hapjes gemaakt.
De tafel stond inderdaad vol met van alles en nog wat, en dus werd er volop genoten. Ook werden er regelmatig nieuwe potten thee aangerukt, met allerlei verschillende smaken. Het was echt een heerlijk middagje genieten.
ds
De kinderen vermaakte zich ook prima, deels buiten op de trampoline, en deels met de DS op de bank.
Na het eten van al het lekkers werd er ook nog even gespeeld op de piano, en Kay genoot mee terwijl hij bij Nico op schoot zat.
piano
zitten haardvuur
Daarna was er nog wat tijd om bij het haardvuur weer op te warmen, om vervolgens weer naar huis te vertrekken, waarbij het al gauw weer bedtijd was voor onze mannen.

Het was een gezellig middagje met erg veel lekkere hapjes en soorten thee. Zeker voor herhaling vatbaar.