Archiv für Januar 2010

Nieuw jaar, Merlijn 12 jaar, examen, schoolkeuze..

Freitag, 29. Januar 2010

Zo, he is al weer even terug dat er hier een blogje te lezen was, maar de maand gaat dan ook zo hard.
Op zaterdag 2 januari hielden we met onze vriendenclub van oud scout leden ons jaarlijkse dobbelavond, en dat was weer een groot succes. Het blijft altijd spannend welke kadootjes je aan het einde van de avond mee naar huis neemt. Maar het is toch ieder jaar weer leuk! Dit jaar had ik een badkamersetje bij elkaar kunnen sprokkelen, bekertje, tandenborstelhouder en zeeppompje. Goed gedaan toch!!
vriendenclub
Op zondag 3 januari gingen de neefjes en nichtjes samen naar de film, Alvin & the Chipmunk 2. ““s avonds was het filmavondje voor de vrouwen (Annette, Monique en ik) gingen naar Er komt een vrouw bij de dokter. Een heftige maar mooie film. Ondanks dat Monique vergeten was de keukenrollen mee te nemen, hebben we het gelukkig droog kunnen houden.

Op 4 januari hadden we een gesprek op school over de schoolkeuze van Merlijn. Op basis van toetsen die al gemaakt waren en een advies van de juf, wisten we nu dat Merlijn Havo/Atheneum kan gaan doen, dus kunnen we met hem samen op zoek naar een goede school. Hiervoor zijn er in de afgelopen weken door hem 4 scholen bezocht en door ons als ouders 2. Vanavond sluiten we de reeks af met nog 1 bezoekje aan de open avond van het Oosterlicht College. Hier wil Merlijn ook heel graag heen, en dan natuurlijk de Expressieklas. Dus waarschijnlijk dat we dat ook gaan doen, hij zal wel een motiveringsgesprek krijgen, dus we zijn benieuwd.

16 januari hebben we nog gezellig met Harry & Thea spelletjesavond gehouden, en Agricola gespeeld. Een leuk spel waar ook weer heel veel mogelijkheden inzitten.
agricola

Op 19 januari werd Merlijn al weer 12 jaar!! Dat is toch echt een hele stap hoor! Op zijn verjaardag zelf lag het kado op de tafel bij het ontbijt op hem te wachten.. helemaal blij.. een laptop die hij zo graag wil!! Natuurlijk moet hij zelf wat bijbetalen, maar dat is ondertussen ook allemaal al geregeld. ““s middags dronken we een kopje thee met appeltaart met Oma, die vervolgens ook gezellig bleef eten (stoofpeertjes, Merlijn zijn favoriet).

Zijn kinderfeestje vierde hij op de vrijdag de 22e. Nadat ze met 8 kinderen hier heerlijk patatjes hadden gegeten werden ze naar Merwestein gebracht. Hier konden ze genieten van het discozwemmen. Ruud heeft ondertussen heerlijk een bezoekje kunnen lezen.. Je hebt ook werkelijk geen kind meer aan ze….
eten
kay eet mee
Zaterdag de 23e nog een keer feest.. dit keer met de familie en vrienden. Ook dat was erg gezellig, iedereen genoot weer heerlijk van de eigen gebakken taarten en ook ““s avonds van een broodje met knakworst, kroket of frikandel.

Tussendoor heb ik mij voorbereid op het PRINCE2 examen, dit heb ik op 23e januari gedaan, en of ik geslaagd ben… daar zal ik nog wel even op moeten wachten. Maar goed, zodra de uitslag er is zal ik het ook hier melden.

Zoals gezegd vanavond nog de laatste open avond en dan kan de inschrijving voor de school de deur uit. De maand januari is dan ook al weer zo goed als voorbij.. en hopelijk de sneeuw en het koude weer ook… Hoewel het natuurlijk wel mooie plaatjes oplevert.
sneeuw1sneeuw2

Volgende week graag iedereen duimen voor Merlijn want dan heeft hij 3 dagen de cito toets (2, 3 en 4 februari).. en daarna… beginnen ze met het voorbereiden van de musical. Dus voor we het weten.. is de basisschool voor Merlijn achter de rug!