Archiv für Dezember 2009

Vreeswijk bij kaarslicht, Dickensfestijn en sneeuw!!

Dienstag, 22. Dezember 2009

Zo de hoogste tijd voor een update van de weblog. De kerstperiode is volop aangebroken, en in Vreeswijk is er dan ook altijd Vreeswijk bij Kaarslicht. Ook dit jaar hebben we daar natuurlijk een bezoekje aan gebracht, voor de massa uit. Het leverde weer hele mooie plaatjes op, die ik helaas maar beperkt kan vastleggen met het fototoestel.
sfeerlichtjes
Zo was er onderweg iemand die manden aan het vlechten was, en een pottenbakker was ook al actief. De koortjes stonden er nog niet, maar we kwamen wel de mannen met de midwinterhoorns tegen, en die hebben we later ook nog wel even gehoord.
We sloten de avond af met een lekkere verse oliebol.

Op zaterdag 19 december hebben we samen met een groep (oud scouting) vrienden een bezoekje gebracht aan het Dickensfestijn! Het was wel heel erg koud (ongeveer -9) en dat was ook flink afzien, met name voor de tenen. Maar het was zeker de moeite waard, en wat ons betreft ook zeker voor herhaling vatbaar (maar dan net iets minder koud). Dit Dickensfestijn in Deventer is erg sfeervol en enorm goed van opzet.
ingang
Omdat wij al wat later in de middag waren, hadden we niet te maken met een wachttijd en konden gelijk gaan wandelen door de sfeervolle straatjes met vele Dickensmensen en koortjes.
koortje
Daarnaast was er ook veel ruimte voor improvisatie, zo heeft Ruud een buggy tegen rolstoelrace gehouden op aangeven van een agent die er liep, erg grappig. Ook waren er diverse punten voor je op de foto kon, in Dickensstijl natuurlijk:
fotoshoot1fotoshoot2
Na een tijdje zijn we echt op zoek gegaan naar een plekje om op te warmen, met warme chocolademelk, gluwein en warme oliebollen (we hadden al koude op, kwamen ook net uit het vet, maar buiten waren ze koud voor je een hap genomen had). In dit gezellige eethuisje/ontmoetingsplekje hebben we vervolgens ook nog een mime voorstelling gezien, dat was erg leuk in de werfkelder.
Daarna gingen we met de pendelbus terug naar de auto“s om vervolgens naar Urs te gaan voor een lekkere boerenkoolstampot.boerenkool We hebben met z“n allen heerlijk gegeten en na de thee/koffie zijn wij weer richting huis gegaan, want Kay had rode wangetjes van de kou buiten, maar ook van de slaap. Onderweg viel hij natuurlijk al in slaap.
We hebben genoten van middagje op stap, en zullen het Dickensfestijn zeker nog eens bezoeken.

En dan.. sneeuw!! Wauw, zoveel sneeuw hebben we toch echt heel lang niet gezien (en misschien nog wel niet eens eerder bewust meegemaakt). Op zondagmiddag toen de ergste sneeuwstormen voorbij waren, zijn we er even met het fototoestel en de slee op uitgetrokken om te genieten van het pak sneeuw dat er lag.
sfeerfoto1sfeerfoto2. Natuurlijk werd er ook even flink met de slee van de helling afgegleden. Hoewel Kay de eerste keer van de slee afschoot en vol in de sneeuw lag, is hij toch even later weer samen met Merlijn of met Ruud van de helling gegaan, en dat ging prima! Het kon hem niet hard genoeg gaan.
sleetje rijdensfeerfoto3

Meer fotos zullen we binnenkort op onze website plaatsen (www.motorbeer.nl).

En voor nu: Iedereen hele fijne feestdagen en een super gezond 2010.
Voor onze kerstwens kijk op:

Kijkdag De Kom, en boompje plaatsen

Montag, 14. Dezember 2009

Afgelopen zaterdag was het kijkdag in De Kom, dus mochten we bij Merlijn tijdens zijn musicalles meekijken. Voor de gelegenheid had ik Dewi (een nichtje van Merlijn) meegenomen, en konden we zien hoe Merlijn les kreeg in alle 3 de disciplines, allereerst dans, daarna zang en als laatste toneel. Het was erg leuk om te zien. Ik heb wat gefilmd, en zal proberen dat van de week online te gaan zetten (en dat hier nog even te melden).
dansles
Op zondag was het dan tijd om de kerstboom neer te zetten. Terwijl Kay even lekker genoot van een middagslaapje, gingen we hard aan de slag. Boom in elkaar, lichtsnoeren erin, kralen en slingers en daarna alle disneykerstballen die we hebben. Dit jaar hebben we de pluchefiguren er maar onder gezet, zodat Kay daar rustig mee kan spelen. En de niet breekbare ballen zitten ook onder in de boom. Toen Kay weer uit zijn bedje kwam, was de boom klaar en klonk er een groot MOOI toen hij de trap af was gekomen.
kerstboomballeneifeltoren
Dus nu heerlijk genieten van de boom, kaarsjes en op naar de feestdagen.

Sinterklaas

Mittwoch, 9. Dezember 2009

Sinds de Sint weer aangekomen is in het land, mag er op vrijdag en zaterdagavond een schoentje worden gezet. De eerst ochtend was Merlijn heel verbaasd en vroeg Jarig?? Maar wat meer richting 5 december had hij het al helemaal door. Zwarte Pietjes gaven pepernoten, dus daar moet je snel bijwezen en vooral ook met een broek met grote zakken, die je lekker vol kan stoppen. En Sinterklaas die zorgt er voor dat er iets in je schoentje ligt.

Op 4 december had Merlijn Sinterklaasviering op school en ging hij als Zwarte Pietje Merlijn naar school. Kay vond het allemaal prima en schrok gelukkig niet van een zwarte broer.
merlijnpiet
Samen gingen we kijken bij de Sint en zijn pieten op de school van Merlijn, waar de Keukenpiet verliefd was en door Sinterklaas in het echt verbonden werd met Smulpiet (in een hele mooie jurk). Vooral het liedjes zingen, dansen en natuurlijk even van de glijbaan op school was toch wel heel erg leuk.
smulpiet
Zaterdag 5 december hebben we het ook nog gevierd met Peter & Annette en de kids, er waren weer hele grote surprises gemaakt, die allemaal waren voorzien van mooie gedichten.
zwartepietspeldisneykasteeltot
Zo hadden we een racefiets voor de spelletjesliefhebber, een echt disneykasteel, de tower of terror, een speelstuk van Catan, een springkast, een mooie lippenstift en een kleine tastkast.
racefietstastkastlippenstift
Natuurlijk werden de surprises niet zo maar opengemaakt, maar dit ging middels het zwarte pieten spel, waarbij er ook luisteropdrachten waren, er soms iemand als een paard door de kamer ging, of er met pepernoten werd gegooid.

Al met al was het een zeer geslaagde avond. De filmpjes volgen op een later moment.
toolbox
Zondag stond er nog 1 keer iets bij de schoenen, dit keer een zak met kadootjes… Voor Kay een eigen Handy Mandy Toolbox, hier was het echt heel blij mee en nog een leuke Mickey tshirt. Voor mij een pyama, een disneypuzzel en een nieuwe elektrische tandenborstel. Merlijn kreeg nog een agenda en een sing a long disney cd en voor Ruud was er onder andere een dvd.

En daarmee nog 1 keer Dank u Sinterklaasje… en tot volgend jaar!!