Archiv für November 2009

Belgen en Sinterklaas…..

Freitag, 20. November 2009

Na de aankomst van de Sint was het zondag tijd om weer heerlijk te genieten van een dagje samen met een aantal Belgische vrienden. We hadden om 11.00 uur afgesproken bij de P&R Westraven. Voor 4 euro je auto stallen en met de tram de stad in zonder verdere kosten. Echt een goede formule voor een dagje uit.

Het was heerlijk aan het regenen toen we bij Westraven aankwamen, maar volgens buienrader zou het rond 12.00 uur droog zijn in Utrecht. Dus oke.. we hadden toch nog een stop te maken, dus dat moest goed gaan komen. Na een warm welkom, gingen we door de richting in de droge tram. Aangekomen op Utrecht CS weer door de regen richting de Stationshal. Even zoeken.. en ja hoor..daar is ie dan Starbucks!!! In de rij en daarna heerlijk genieten van al het lekkers, en even heerlijk bijkomen.
starbucks1 starbucks2
Na al het lekkers was het tijd om op pad te gaan, we gingen door een stukje van Hoog Catharijne (wat nog erg rustig was rond deze tijd) en dan richting het Vreeburg, om vervolgens een kleine route door de stad te gaan maken. Gelukkig was het ondertussen 12.00 uur geweest, en dus.. droog!!! Lang leve buienradar.
tuintje domdomrijtje
We maakte een mooi wandelingetje door de stad waarbij we ook nog wat Space Invaders konden spotten, en kwamen via o.a. de Domkerk bij he Catharijne Convent. Daar was een tentoonstelling over en met Sinterklaas.
We hebben ons prima vermaakt met het zoeken naar pepernoten, stickers en natuurlijk op alle mogelijke manieren op de foto. Wie nu de echte Sint was… het was soms moeilijk om vast te stellen..hihi…
We hadden weer veel plezier met z“n allen en dankzij de kinderspeurtocht werden er uiteindelijk ook nog fondantmuizen gescoord. Kay heeft zowel bij Piet als bij Sint op schoot gezeten en vond het allemaal wel prima, zolang hij maar pepernootjes kreeg die hij in zijn zakken kon stoppen..
ccpepernootjespieteven zitten
We waren erg blij dat er veel mensen waren om deze kleine man af en toe op sleeptouw te nemen, want echt even rustig zitten komt momenteel in het woordenboek van Kay niet voor.

Na dit bezoekje gingen we langs de grachten van Utrecht weer terug richting het station. Hier brachten we nog een bezoekje aan de Media Markt (ach ja.. een kinderhand is ook bij de Belgen dan snel gevuld ;-)). En daarna gingen we weer richting de tram. Ondertussen was de regen helaas ook weer terug, dus waren we blij dat we richting huis mochten. In de auto op weg naar huis viel Kay in slaap (hoe kan het ook bijna anders), dus die legde we bij thuiskomst maar even op de bank neer, zodat ik mijn handen vrij had om het avondeten klaar te maken. Merlijn kreeg van Phillipe & Dieter nog de nodige pixar/disney spullen (voor zijn spreekpunt), waaronder de map met dubbele kaarten, nu hadden wij er zelf ondertussen ook de nodige verzameld. En toen bleek dat er nog slechts 25 miste om het album compleet te maken. Deze zijn ondertussen door Dieter besteld!!

De tafel werd uitgeschoven en niet veel later (terwijl Kay ook weer bijgekomen was) konden we aan tafel.
Het eten beviel iedereen goed, want het was zelfs even stil aan tafel..hahaha.. een goed signaal. Toen alle borden schoon waren, werd het tijd voor het toetjesbuffet. Geheel in stijl hadden we pepernotenpudding, en appeltaartpudding (lekker Nederlands) en daarbij een Italiaanse (ach ja je moet wat) Zuccotto (zelf gemaakt).

Ook de toetjes gingen nog een heel eind op.. en met volle magen zaten we nog even heerlijk na te praten, terwijl Ruud Kay richting bedje bracht.

Yves had ons ondertussen ook nog voorzien van een aantal leuke films, dus voorlopig kunnen we ook daar weer even heerlijk mee vooruit.

We genoten nog van een heerlijk kopje koffie/thee met diverse lekkernijen om daarna de dag met een heel goed gevoel te kunnen afsluiten. De agenda werd ook nog even geraadpleegd zodat de eerstvolgende afspraak ook al weer gepland is voor het nieuwe jaar…Het afscheid nemen ging natuurlijk niet zo maar… allereerst werden Phillippe & Diete en Yves & Joke nog voorzien van een echte zak van Sinterklaas, met diverse kadootjes erin.. En dat was toch wel heel spannend. Helaas zonder gedicht omdat Merlijn niet helemaal lekker was, was dat er niet meer van gekomen….. maar het is ook nog geen 5 december.

Voorzien van deze mooie zak en een dag met gezellige en goede herinneringen gingen vervolgens onze vrienden weer richting Belgie.

Bedankt voor deze super dag!!

Meer fotos en nog een verslag zijn te vinden op de blog van Phillipe & Dieter.

Sinterklaas weer in het land

Samstag, 14. November 2009

Vandaag is Sinterklaas weer aangekomen in het land. Natuurlijk hebben we eerst op tv gekeken of het allemaal wel goed ging, en of de boot wel op tijd zou aankomen (deze keer in Schiedam). Toen we zagen dat dat allemaal goed verlopen was, zijn we richting de sluizen in Vreeswijk gegaan om te kijken of de Sint ook daar aan land zou gaan komen.
wachten aan de waterkant
En gelukkig, na even wachten ging de brug open en daar kwam de boot (dit keer natuurlijk geen pakjesboot 12), al aan met op het dek de Sint met een deel van zijn Pieten.
boot
Toen de Sint voorbij gevaren was gingen we snel verder richting het dorp, want daar zou de Sint van de boot afgaan en een rondje maken door het dorp. We zagen onderweg een wel hele gevaarlijke piet die in de brug aan het klimmen was.
klimmen
In het dorp zagen we ook dat de Sint kwam aanvaren en vervolgens aan land ging. Daar stapte hij in een koets en ging toen een rondje maken. Gevolgd natuurlijk door een hele optocht van Pieten.
aan landop het dakkoets
Op de school waren zelfs Pieten op het dak.. als ze er maar niet afvallen!!

En vanavond.. zijn natuurlijk de schoentjes gezet en hebben we liedjes gezongen. Nu maar hopen dat de pieten tijd hebben om langs te komen en niet van het dak af waaien?

Merlijn geinstalleerd als verkenner

Samstag, 14. November 2009

Op donderdag 5 november was het voor Merlijn een belangrijke dag. Hij werd geïnstalleerd als verkenner. Dit is de leeftijdsgroep bij Scouting van 11 tot 14/15 jaar.

Aan de start van dit seizoen was hij al overgevlogen, en was het best spannend of hij het leuk zou gaan vinden, bij allemaal jongens (terwijl hij tot nu toe altijd in een gemengde groep had gedraaid). Maar gelukkig heeft hij het goed naar zijn zin.. en dus was nu het moment daar om ook een echte verkenner te worden.

Zijn opkomst begon om 18.30 uur, en vanaf 19.45 uur waren de ouders en familie van harte welkom. Het bleek dat ze een aantal technieken moesten laten zien om te kijken of ze in de afgelopen weken ook echt iets geleerd hadden. Dus zo mocht Merlijn een aantal knopen maken.
knoop route kompas
Een route intekenen op het bord, en mocht een kompas een richting schieten. Gelukkig deed hij dit allemaal goed.
12
Daarna volgde de overgang nog in een kleine versie (omdat er maar liefst 12 jongens werden geïnstalleerd moest er een beetje geïmproviseerd worden). Na een kleine touwroute (die vooraf al door Kay was getest) was hij dan echt bij de verkenners en kon hij geïnstalleerd worden.
schommel belofte
Hij mocht zijn nieuwe uniform (nu heet dit Scoutfit) aantrekken en legde de belofte af. Daarna krijg hij alle insignes opgespeld en zo werd hij een echte verkenner.

Natuurlijk even met oma op de foto, die voor de gelegenheid ook in uniform aanwezig was.
omamerlijn
Goed gedaan Merlijn!! Hopelijk ga je heel veel plezier bij de verkenners beleven.