Archiv für Oktober 2009

Happy Happy Halloween!!

Samstag, 24. Oktober 2009

Zo na lang wachten, was het dan eindelijk zo ver. Op zaterdag 17 oktober vertrokken we richting Disney voor de Happy Halloween. De verhalen waren wisselend, maar we moeten het natuurlijk eerst met eigen ogen zien.
halloween
We vertrokken rond 8.45 uur, en 2,5 uur later waren we al bij Antwerpen…pffff… dat schoot dus lekker op. Heel veel file en ongelukken onderweg. Maar goed, daarna ging het allemaal prima en tegen 14.30 uur waren we bij het hotel. Dit keer Magic Circus vlakbij het park. Heerlijk om weer eens een ander hotel uit te proberen, en ik kan je zeggen het is ons goed bevallen.
hotelmc
Na het inchecken en alle spullen een plekje geven vertrokken we natuurlijk richting het park. Daar gingen we direct even richting Halloweenland natuurlijk om de sfeer te proeven. We hadden even contact met Jouri en Joost en niet heel veel later zagen we Jouri weer even terug in het park. Jeetje.. wat vliegt de tijd.. het lijkt opeens nog gisteren toen we er hartje zomer stonden… Maar goed, dus even gezellig bijpraten en de show bij BBQ Cookout kijken (een van de weinige echte halloweenshows deze keer). We besloten gelijk maar wat fotosessies te houden, want anders is de ervaring dat we dat dus weer vrolijk vergeten. Daarna ging Jouri weer naar huis en spraken we af elkaar de komende dagen nog wel even te treffen. We besloten om te gaan eten bij Hakuna Matata en daarna nog de Mickeys Magical Party time te kijken met de halloweenfiguren.
jourikay
Vervolgens hadden we met Joost afgesproken die ondertussen klaar was met zijn werk. Hij liet weten in Fuenta del Oro te zitten eten samen met de papa en mama van een andere Kay, dus daar gingen we even naar toe om kennis te maken en Joost even te zien. Vervolgens liepen we een stukje samen op, en gingen daarna ieder zijn eigen weg en wij niet al te laat terug richting het hotel.
kayhotel
Op zondag waren we redelijk vroeg wakker en gingen we na een uitgebreid ontbijt richting het park. We kwamen direct de Minnie Halloweentrein tegen, dus hebben we even naar de figuren gekeken.
minnietrein
Helaas was er geen stop, dus even later kwam de trein al weer terugrijden. We besloten om wat fp-en te gaan scoren. Zo gingen we richting Buzz, en Merlijn richting BTM. We spraken af om daarna bij IASW te kijken naar de characters die daar rond 11.00 uur naar buiten zouden komen. Ruud ging toch nog even achter Merlijn aan, omdat ik twijfelde of hij het nou goed begrepen had, en ik ging dus maar even met Kay in IASW. Het was heerlijk rustig, dus gelijk doorlopen en instappen maar. Kay wilde graag nog een keertje, dus toen Ruud terug kwam lopen ging hij ook nog een keer met Kay in het bootje varen. Het was tijd voor de characters, dus zag ik Mickey en Minnie in hun cars outfit langskomen, Perla en Suzzy, Goofy (cars), Daisy (cars) en Bert en Mary Poppins.
stitch
Ondertussen hadden we Merlijn niet meer terug gezien. Dus besloten we maar eens even te gaan kijken waar hij kon uithangen, dus liep ik een rondje richting het kasteel en City Hall (de plaats waar we elkaar zouden treffen als we elkaar kwijt waren). Helaas geen Merlijn. Ruud ging ondertussen richting Buzz. Maar ook daar geen Merlijn. Dan toch maar naar lost and found. Signalement afgegeven en ze zouden na een half uurtje ofzo gaan zoeken… Dus besloten we eerst nog maar een keer naar BTM te lopen.. en ja hoor.. daar stond Merlijn gewoon te wachten. Dus het nummer van lost & found gebeld, en hem nogmaals op zijn hart gedrukt dat hij wel moet luisteren als we iets afspreken en anders naar Cityhall moet gaan. Goed.. weer bekomen van de schrik. Was het tijd voor Buzz en BTM. Dus snel maar in de attracties gestapt. Daarna kwamen er characters bij Phantom Manor, dus gingen we snel die kant uit, deden een rondje PM en scoorde de nodige characters. Kay was vooral helemaal weg van de pompom zoals hij ze noemt (en bedoelt natuurlijk de pompoen mannen en vrouwen). Dus ook met een pompommeisje op de foto. Echt heel leuk en schattig.
pompommeisjeheks
Toen zagen we de heks rijden, en Merlijn vond haar echt helemaal geweldig. Dus na veel pogingen kon hij eindelijk met haar op de foto (please was hier het magische woord) hihi.. Het was ruim tijd voor de lunch, dus besloten we bij Last Chance (in opgeknapte versie) ons geluk te beproeven. Het was prima te doen, en in het zonnetje kon je makkelijk zonder jas zitten. Heerlijk dus… We besloten om naar Woodys Roundup te gaan om te zorgen dat we daar een beetje vooraan in de rij stonden, zodat we ook daar met Mickey en Minnie in Halloweenkleding op de foto konden. En na niet al te lang wachten, werden we rijkelijk beloond. We zagen Mickey en Minnie, maar ook Knabbel en Babbel, Woody & Jessie en Goofy. Dus dat was een goede score, en het fototoestel kon weer overuren maken. Toen we er uitliepen zagen we nog een keer Jack lopen, dus ook nog maar een keertje met hem op de foto. Ondertussen hadden we begrepen dat Jouri Ani deed, dus besloten we die show te gaan kijken. We zouden ook Yves & Joke nog even treffen, dus na de show met Jouri..heel snel weg om nog even hallo en tot ziens te kunnen zeggen tegen Yves & Joke, want voor hun zat het helaas al weer op. De ontmoeting was veel te kort… maar we spraken af dat als het allemaal ging lukken voor Yves we elkaar 15 november zouden gaan treffen in Utrecht!!!
mmp
Daarna besloten we nog een keer MMP te kijken. Ondertussen waren ook Nico & Anita met de kinderen aangekomen en gingen we gezellig samen eten bij Kolonel Hathi. Joost sloot zich daar bij ons aan, en na nog wat attracties gedaan te hebben gingen we rond 21.45 richting hotel. Natuurlijk eerst Joost nog even wegbrengen, maar dat was geen probleem.

We hadden afgesproken om maandag te beginnen in de studios, en dat we eerst fp-en zouden halen voor TOT. Merlijn wilde het toch wel heel graag proberen. Na het halen van de kaartjes, gingen we naar de Studio Tram Tour, en ondertussen kregen we een berichtje dat ook Nico & Anita met de kinderen in de studios waren aangeland. We spraken af om samen Playhouse Disney te doen, maar eerst nog even een bakkie warme chocolademelk. Joost sloot zich ook bij ons aan, maar helaas waren we door alle gezelligheid net te laat voor de Playhouse Disney show. Dus gingen we naar Cinema. We gingen dicht in de buurt van de acteur zitten en hadden veel voorpret. Hierna was het tijd voor TOT, en dus gingen ze die kant uit. Helaas… deze ronde ging het nog even niet lukken voor Merlijn, het hele verhaal was net iets te lang voor hem om te blijven zitten. Maar hij was wel een paar stappen verder want hij zat zelfs al in de lift met de gordel om.. Ondertussen probeerde ik met Rick en Kay alle mogelijke halloweenkostuums in het winkeltje uit.
hoedjes
Nou goed, volgende keer beter. Dus besloten we te gaan splitsen. Merlijn ging met Joost op stap en wij gingen met Kay eerst nog even gauw naar Playhouse Disney (na een schone luier) en toen even een stukje wandelen richting het andere park zodat Kay even kon slapen. Ook Nico & Anita met de kids gingen hun eigen gang en we zouden samen de parade gaan kijken. Daar hadden we ook met Joost en Merlijn weer afgesproken. Dus enige tijd later zagen we elkaar weer en konden we heerlijk genieten van de parade. Hoewel het maar een klein stukje Halloween is, is het toch wel weer leuk om de parade te zien. Na de parade ging ieder weer even zijn eigen gang en besloten we niet al te laat he park te verlaten zodat Merlijn nog even kon zwemmen in het hotel en Kay in bad kon. Toen we de Village inliepen, bleek er iets bij het imax theater in de brand te staan, dus daar hebben we nog even staan kijken.

Vervolgens haalde we bij de Snack & Play in de village ons avondeten, voor ieder iets wils…hotdog, kipnuggets, frietjes, broodje kebab.. het was er allemaal (helaas alleen geen panini meer). We aten het onderweg naar de auto, en in de auto even op. In het hotel ging ik met Kay aan de slag en verdwenen de mannen richting het zwembad. Tegen 22.00 uur lagen we allemaal weer heerlijk te slapen.

En toen was het al weer dinsdag.. jeetje wat gaan de dagen toch snel. Ook vandaag zou TOT nog weer geprobeerd worden, dus eerst daar maar even kaartjes voor halen. Vervolgens bleek dat Nico & Anita en kids fp-en hadden voor Buzz, dus snel doorlopen richting het andere park voor een rondje buzzen. Nou… dat werd een lang rondje, waarbij Ruud de maximale score kon halen, omdat we er gewoon stilstonden. Met pijn in de vingers van het schieten gingen we daarna weer richting de Studios voor een volgende poging TOT… Terwijl de meeste doorgingen richting de Tower ging Kay even op de foto met Minnie, en daarna gingen ook wij richting de Tower. Daar kwamen we Goofy nog tegen, dus ook daar werd een foto meegemaakt. En verder ging Kay samen met Rick onderweg naar de auto van Armegeddon, die blijft toch ook erg interessant. Na even wachten kwamen ze weer uit de lift….. en deze keer is het gelukt!! Merlijn heeft TOT gedaan.
tot
Jouri had even pauze dus was ook getuigen van het heugelijke feit toen Merlijn stralend naar buiten kwam. Zoals beloofd werd natuurlijk de foto gekocht!!! En hoewel Merlijn niet echt heel enthousiast is, heeft hij wel zo iets van die kan ik nog wel eens een keertje doen, maar het is zeker niet zijn favo attractie geworden. Daarna gingen we weer terug naar het andere park. Aaron zou ook nog even richting het park komen zodat we ook hem nog even konden voorzien van kruidnootjes en een chocoladeletter!! We gingen richting BBQ Cookout en Kay viel onderweg heerlijk in slaap, dus bleef hij met Ruud bij BBQ Cookout zitten, terwijl de rest doorwandelde richting de schilders voor een kleine verfraaiing in Halloweensfeer. Jack en Sally kwamen nog even langs om te spelen en daarna gingen we richting Pocahontas, om even heerlijk te spelen in de speeltuin.
aaron
Aaron trof ons daar en het was gezellig om even met hem bij te praten, en hij was verbaasd dat er zo ontzettend veel Nederlanders in het park waren. Na een tijdje spelen gingen we richting Parade om nog een keertje de stop van Jack en Sally te kunnen bekijken. Nico en Anita gingen nog even voor Indiana Jones, dus gingen zij hun eigen gang, maar we zouden weer samen gaan eten. Bij de parade zouden we ook Joost even ontmoeten. Hij had voor Merlijn en Kay allebei een Disney Highschool beer, met name als beloning voor Melrijn omdat hij in TOT was gegaan. Ook de familie Hagenaar en Jolanda met dochter waren ondertussen aangekomen, dus het werd een kleine minimeet.
jackensally
Wij vertrokken na het eerste deel van de parade na een snel afscheid richting Carroussel, want Kay had nog een ritje op de paardjes te goed. We draaide een paar rondjes en vervolgens gingen we met z´n allen in IASW, waarbij ook de beide beren konden meegenieten. We gingen deze avond eten bij Chuck Wagon, en het bleek op eens dat dit eigenlijk ook alleen nog maar met een reservering kon. Maar gelukkig mochten we toch doorlopen. Na het vullen van de buikjes gingen we richting de Village terug en namen bij Hotel New York afscheid van Nico, Anita en de kinderen, want de volgende dag was het al weer tijd om naar huis te vertrekken.

Woensdag was het buiten erg regenachtig, dus heel veel zin om het park in te gaan hadden we niet. Maar.. wat vervelender was, Ruud had enorme oorpijn. Hij wilde graag langs de huisarts omdat hij donderdag weer richting Essen zou vertrekken voor 2 dagen. Dus besloten we om alleen nog even te gaan shoppen en daarna snel te vertrekken richting huis. Helaas hebben we dus niemand meer gezien, dus dan maar even iedereen een smsje gestuurd. Al rond 11.15 uur vertrokken we richting Nieuwegein. Na wat wisselen en een break van een halfuurtje, waren we uiteindelijk rond 16.00 uur thuis. Ruud heeft toen gelijk met de plaatsvervangende huisarts gebeld en kon direct terecht, hij had vanuit Disney ook al contact gehad, dus het was al aangekondigd.

Hij kwam terug met een bergje medicijnen, maar geen constatering van oorontsteking. Dus met druppels kon hij de komende dagen toe.

En zo kwam er weer een einde aan fantastische dagen in Disney. De halloweensfeer viel ons wel wat tegen, en de speciale shows al helemaal dit jaar. Maar het was weer gezellig om er te zijn en iedereen te zien.. we weten nog niet wanneer de volgende keer gaat worden, maar waarschijnlijk zitten we dan al in 2010.

Er zijn natuurlijk veel meer fotos gemaakt, en een deel daarvan is terug te vinden op onze website www.motorbeer.nl .

Bijbloggen…

Mittwoch, 14. Oktober 2009

Even de hoogste tijd om bij te bloggen… (staat het al in de Van Dale??). Want het laatste bericht ging over 20 september en ondertussen is het al weer 14 oktober..

Op 24 september had ik nog een klantendag in Burgers Bush.. en dat blijft toch echt een leuke omgeving voor dit soort bijeenkomsten. Er was ook nog wat tijd om even rond te lopen in de dierentuin, dus heb ik nog een snel rondje gemaakt, vooral omdat het erg mooi weer was.
burgers bush1bb2bb3

Zaterdag de 26e hadden we gezellig Gonnie op bezoek, zodat we weer eens ouderwets patatjes met elkaar konden eten. Er was tijd om even heerlijk te spelen met iedereen en toen Kay op bed lag hebben we met z““n allen naar de K3 show gekeken, want tja.. dat wilde Merlijn natuurlijk niet missen.
gonie1gonie2
En zo kwam er een einde aan september. Op 3 oktober had ik een kookworkshop, maar helaas zijn heb ik daar geen foto““s van. Het was wel heel geslaagd met een echte italiaanse maaltijd als resultaat.

Maandag 5 oktober kwam Joost even langs, er verscheen een echte Eifeltoren van Lego in de kamer en hoewel Kay hem natuurlijk een paar keer heeft omgegooid, hebben we hem toch op de foto kunnen vastleggen.
eifeltoren
Op zondag 11 oktober is Merlijn heerlijk met een aantal mensen van het Cafe Mickey forum op pad geweest in de Efteling. Foto““s kun je hier bekijken… Hij heeft er enorm van genoten en wij hadden een gezellige middag met al onze oud scouting vrienden.
spelletjeolc

En dan staat nu de herfstvakantie weer voor de deur. We gaan er heerlijk van genieten. Eerst een aantal dagen Halloween vieren in Disney, en vervolgens gaan Ruud & Merlijn nog samen met Patrick & Rigobert naar de grootste spelletjes beurs in Essen.

Dus na ons bezoekje aan Disney zal ik weer een verslagje maken op deze blog, en zullen we zorgen dat de foto““s op de site ook weer bijgewerkt worden.