Archiv für September 2009

Drievliet en 17 jaar!!

Mittwoch, 23. September 2009

Afgelopen zondag was het mooi weer, en tja, wat kun je dan beter doen dan er nog lekker even een dagje op uittrekken. Mede omdat het op de 21e onze trouwdag was besloten we om deze zondag naar Drievliet te vertrekken.
ingang
Eindelijk zouden we Wezz aan het werk zien, en kon Jack Skellington ook naar de rechtmatige eigenaar, en stopte het gezin van halloweendeuntjes onder mijn bed ;-)).

Dus rond 11.30 uur kwamen we aan bij Drievliet, het was voor Merlijn niet de eerste keer, maar voor ons wel, dus we waren toch enigszins verbaasd over de locatie van dit park. Na de entreekaartjes gekocht te hebben werden we van harte welkom geheten door 2 clowns en liepen we over het toegangspad langs allerlei attracties. Ruud wilde gelijk de waterglijbaan uitproberen, en ja hoor… hij was nat aan het einde!! Merlijn kende deze al en ging er dus niet in!
waterglijbaan
De attracties in de stijl van astronauten lieten we links liggen.
tractor
Daarna kwamen we langs tractoren en dat was natuurlijk leuk voor Kay, dus heb Merlijn, Ruud & Kay in een tractor met allerlei schapen op het dak. Gelukkig bleven de schapen wel rustig liggen, hoewel het wel een geblaattt werd boven op de wagen of was het nou in de wagen??? Ondertussen had Merlijn Wezz gespot bij de Twistrix.. dus ging hij gelijk even bij hem op bezoek samen met Ruud. Een rondje in de ronddraaiende uilen dus. Kay genoot ondertussen van een rondje in de kakelcarrousel.. erg gezellig al die dierengeluiden.

Daarna kwamen we langs de theekopjes (oh nee.. theeleuten) maar daar had niemand trek in. Merlijn wilde wel graag van de matjesglijbaan, dus heb naar boven met die handel de hooizolder op. Ook Kay ging mee en tja.. ze konden er eigenlijk geen genoeg van krijgen. Maar er was nog meer te zien, dus gingen we verder naar achteren.
hooizolder
We kwamen langs de Formule X en natuurlijk wilde Ruud die wel even proberen. Hij vond hem echt super. Toen door naar de treinbaan en richting mini-BTM (of te wel de dynamite express). Kay en ik gingen gelijk een rondje op de joly jumper!! Hiha…. Vervolgens nog een rondje spookslot en toen was het bijna tijd dat Wezz pauze zou hebben, dus gingen we terug naar de twis en de hooizolder en bezochten gelijk nog even de zingende stal.
spin
Wezz haalde snel zijn lunchpakketje op en samen met Merlijn deed hij de spin, terwijl Kay in de carrousel ging en de lachgrot bezocht. Daarna nog even samen in het spookslot. Ruud had ondertussen waterballonen gekocht voor waterwars, maar helaas was de pauze al weer voorbij. Dus Wezz weer aan het werk, en de heren aan het watergevecht. Kay liep er heerlijk tussendoor en gooide alle restjes van de balonnen in de put.. opgeruimd staat netjes..

Daarna gingen we eerst zelf ook even wat eten. Merlijn wilde graag naar de Cinemagic dus ging met Ruud samen in de rij. Kay en ik nog een rondje in de treinbaan en zo ging de tijd voorbij. Vervolgens gingen we richting het parktheater waar de clowns figuren aan het maken waren van ballonnen, dus scoorde Merlijn een hondje voor Kay. Daarna gingen we richting het zeebonkenhonk en kom er even lekker geklommen en gegleden worden.
glijbaan
We vermaakte ons dus prima, en het weer was heerlijk dus tja.. wat wil je dan nog weer. Omdat we afgesproken hadden om Wezz naar huis te brengen (samen met Jack) genoten we nog even heerlijk van wat te drinken en ging het om hoog en om laag op de hooizolder. Merlijn ging ondertussen nog een aantal rondjes bij Wezz in de twis en zo kwam er dan toch een einde aan deze mooie dag..
wezz aan het werktwis
We brachten Wezz naar huis en omdat Kay in slaap gevallen was gingen we ook gelijk weer richting Nieuwegein. Kay was ondertussen weer wakker dus besloten we maar even voor een snelle hap langs de Mac te gaan om vervolgens weer lekker thuis te komen en de kids naar bed te kunnen.

Maandag was het dan nog echt onze trouwdag en dit hebben we gevierd door tussen de bedrijven door (werken en ouderavond op school), toch nog even lekker te eten bij de griek om de hoek!! Zo.. de teller staat op 17 jaar.. dus op naar de 25!!

Meer foto“s van Drievliet staan binnenkort op onze website www.motorbeer.nl.

Eet smakelijk!!

Sonntag, 13. September 2009

Gisteren stond er weer eens iets heel anders op het programma. Merlijn zou samen met Harry gaan koken. Merlijn wilde wel eens weten hoe dat nou is om een hele uitgebreide maaltijd te koken, dus maakte we een tijdje terug deze afspraak. Vrijdagavond werd het menu tussen de 2 heren besproken, en werden de boodschappen gedaan. Zaterdag om 11.45 uur werd de sous-chef afgeleverd en konden ze aan de gang.
De Chef en zijn sous-chef
Natuurlijk mochten wij niets van te voren weten, dus het werd heel spannend wat er allemaal voor lekkers gemaakt was. Tegen 17.30 uur kwamen we aan en rond 18.00 uur gingen we aan tafel (Ruud had al een lekker drankje als eerste voorafje gekregen, maar ik was de BOB en drink zo ie zo niet zo vaak). Het eerste en tweede gerecht waren 2 amuses geserveerd in mooie glaasjes.
Nummer 1 was een warme amuse van bouillon met champignons afgeblust in cognac en met een lente-uitje. Het was echt heerlijk. Het 2e was een koude amuse met tomatentapenade, hammousse en doperwtenmouse. Een mooi kleurrijk geheel, dat ook nog lekker smaakte ook.
amusescarpaccio
Daarna gingen we door voor het voorgerecht, een carpaccio, met kappertjes, olijven en pijnboompitjes. Ook dit zag er mooi uit en smaakte heerlijk. Kay genoot ondertussen van zijn Mickeypasta. Daarna tijd om Kay op bed te leggen, dus even een pauze ingelast, waarbij de heren natuurlijk weer aan de slag gingen in de keuken.

Toen Kay sliep was het tijd voor het volgende gerecht (jawel nr. 4) een taartje van kerrierijst, met ananas en kipstukjes en rozijntjes. Dit vond Merlijn zo lekker dat hij snel nog wat ging halen… En toen werden de voorbereidingen getroffen voor het hoofdgerecht. Het begon gelijk heerlijk te ruiken in de keuken. Het hoofdgerecht was struisvogelbiefstuk met bramensaus, heerlijk gekruide aardappeltjes en harricoverts in spek gewikkeld. Daarbij was een mengsel van hazelnoten, cocos en bruine basterd geserveerd. Het was echt heerlijk en een plaatje om te zien.
kerrierijsttaartjevolgende gang klaarmakenhoofdgerecht
Jeetje.. en dan weer even pauze want natuurlijk volgde er ook nog een nagerecht (nr. 6) en Merlijn had al de hele tijd aangegeven dat dat toch echt het allerlekerste was, hoewel het wel veel voorbereidingstijd had gevraagd. Dus nadat nog de slagroom was geklopt en de borden waren opgemaakt en geserveerd door Merlijn konden we dan aan het heerlijke toetje beginnen. Er volgde nog wat discussie over welke wijn hierbij geschonken moest worden en uiteindelijk werd er nog een keer gewisseld van wijn, maar genoten we dus van een heerlijk toetje met zelf gemaakte soesen, gevuld met vruchtenslagroom (met aardbeien en frambozen), waarbij ook nog aarbeien en frambozen werden geserveerd en een heerlijk saus van ook dezelfde vruchten maakte het plaatje compleet.
soesdessertwijn
Het was heerlijk, maar wel heel machtig…. en toen ook deze gang was verorberd, sloten we af met koffie/thee met likeur en bonbons.

Onze buikjes waren helemaal vol, en Merlijn was ondertussen enorm moe (het was ook al 22.30 uur), dus haalde we Kay uit zijn bedje en gingen we met de auto weer naar huis. We rolden allemaal moe maar heel erg voldaan ons bedje in en genieten nog na van de heerlijke smaken die gemaakt waren door onze chef en sous-chef.

Harry bedankt!!!

Familieweekend en overvliegen

Freitag, 11. September 2009

Het afgelopen weekend was een heel druk weekend. Op vrijdagavond was ons familieweekend al begonnen, maar omdat we wisten dat het een druk weekend ging worden besloten we om zaterdagochtend aan te sluiten.
Dus zaterdag bijtijds uit de veren, en met alle spulletjes in de auto richting De Moer (in de buurt van de Efteling). Na nog geen 45 min. rijden kwamen we aan bij het huis waar we het weekend met de familie Van Buuren/Schagen zouden doorbrengen. Snel alle spulletjes in de kamer, en bedden opgemaakt want de organisatie stond al in de startblokken om te beginnen.

En zo begonnen we dit weekend met levend stratego. Het thema was „schoenen“, dus natuurlijk maakte we kennis met de gelaarsde kat en de autoschoen… Na een potje levend stratego was er nog tijd voor een snel spelletje. Hierbij ging iedereen de gang op en werden we een voor een binnen geroepen.. spannend toch altijd hoor. Het was een simpel spel waarbij je goed moest luisteren, je moest op een kratje gaan zitten, je schoenen uittrekken en er overheen stappen…. Tja, natuurlijk moest je over je schoenen stappen, maar ongeveer de helft van het gezelschap stapte vrolijk over het kratje. Daarna was het al weer tijd om te lunchen, want we moesten om 13.00 uur ergens zijn voor een rondleiding.
museummuseum2
Dit was in het schoenen- en ledermuseum, en de beste man deed erg zijn best om veel verhalen te vertellen. De kinderen hebben nog even wat aandacht geschonken aan het doeboekje, maar na een goed uur tussen de schoenen hield het toch voor iedereen een beetje op. Dus gingen we weer terug naar het huisje voor het volgende onderdeel. Dit werd een competitie in schoenhockey. Erg leuk bedacht met een bezemstok en daaraan een schoen. Natuurlijk was de strijd weer fel en was iedereen helemaal gesloopt na een wedstrijdje. Maar de sfeer was goed en na enige tijd waren de winnaars bekend.
schoenhockeyeten
Daarna was het al snel weer tijd voor het avondeten, waarvoor we weer richting Loon op Zand reden, en na het eten (wat heerlijk was en goed verzorgd daar in de Halve Zolenstraat) werden er nog de nodige spelletjes gespeeld. Waarbij je soms klant was die iets moest halen bij de schoenmaker (zonder dat je bepaalde woorden mocht zeggen) en soms moest je door middel van het opsteken van je schoen vragen beantwoorden of jij of je partner iets leuker/lekkerder etc. vonden. Al snel liep het in de kleine uurtjes en tegen 01.15 uur hield ik het voor gezien.
schoenmakerspel
Om 6.00 uur was Kay al weer klaar wakker en klaar voor actie, maar zo gaat dat natuurlijk niet. Dus nog even bij mij in bed, maar tegen 6.45 was het toch echt over en gingen we naar de ontbijtruimte. Daar konden we wat makkerlijker rondlopen en rennen. Rond 7.15 uur was Merlijn ook wakker en had Kay dus al weer iemand om mee te spelen. Om 9.00 uur was afgesproken om te ontbijten. Dus de tafel werd gedekt, broodjes afgebakken en rond 9.15 uur zat iedereen aan tafel.

Rond 10.00 uur begonnen we aan een blok met allerlei opdrachten, ze waren er foto““s waarbij je moest raden uit welk landen de schoenen kwamen (je had ze in het museum kunnen zien). Er was een grote schoenen sudoku en van iedereen stond er een schoen en moest je raden van wie welke schoen was. Helaas moesten wij echt om 12.00 uur weg om op tijd te zijn voor het overvliegen van Merlijn. Dus reden we weg terwijl iedereen nog druk bezig was.

Terug in Nieuwegein, snel Merlijn zijn uniform aangetrokken en schone kleren ingeladen en door richting de Jan van Hoof, om Merlijn af te leveren. Rond 15.00 uur waren we zelf ook welkom. Dus in de tussentijd genoten we even van een uurtje in ons bed, zodat we weer net op tijd waren om het overvliegen mee te maken.
loopbandnat
Merlijn moest samen met de andere Esta““s (en andere overvliegers van andere speltakken) een parcours afleggen waarin ze rondjes om pionnetjes moesten lopen, met de skipybal een stukje overbruggen, onder een zeil door, door een soort van waterbak heen en vervolgens via de glijbaan van zeil (waarbij de andere leden allemaal natte sponsjes gooien) naar beneden om zo bij je nieuwe speltak aan te komen. Gelukkig was het weer goed, dus nat worden was niet zo erg. Na nog even afscheid genomen te hebben van de estaleiding, gingen we ond 16.15 uur weer naar huis, waarna Merlijn onder de douche ging en we verder alle spullen gingen opruimen om vervolgens op tijd te genieten van een stokbroodje. Die avond ging iedereen vroeg naar bed en was het weekend dus al weer voorbij.
nog even met de estaleiding op de foto

Meer fotomateriaal vindt je op: familieweekend of overvliegen.