Archiv für August 2009

Aapjes kijken!!

Mittwoch, 26. August 2009

Eindelijk was het dan zo ver, na 2 eerdere pogingen (de eerste keer alleen maar regen in de voorspelling (en het was ook zo) en de 2e keer veel te benauwd…) was 3 keer nu echt scheepsrecht. Op zondag 23 augustus hadden we om 10.30 uur bij de kassa van de Apenheul afgesproken met Paul & Desiree. We gingen gezellig een dagje aapjes kijken!!!
Groepsfoto
Na het kopen van toegangskaartjes en een uitrijkaartje was het na de ingang tijd voor een groepsfoto.
waarschuwingsborden
Vervolgens liepen we door naar de Apenheul en kwamen de nodige waarschuwingsborden tegen over hoe om te gaan met je spullen. Daarna hebben we heerlijk van alles bekeken in de apenheul, en inderdaad veel aapjes gezien. Er was een deel waarbij je door de bomen liep, en dat was ook erg leuk. Ook heel veel kleine aapjes en dat was erg schattig.
aapjeseigen aapjelief
Tussen door hebben we ook nog even heerlijk genoten van een lunch. Daarna hebben we onze weg vervolgd en kwamen we nog veel meer apen tegen zoals de Orang Oetangs en Ringstaartmaki.
lunchbreakfamilie aap
We hebben ons prima vermaakt (ook mede door de speeltuinen die je onderweg aantreft en de Gorilla Games die Merlijn heeft gedaan), en tegen sluitingstijd hebben we uiteindelijk het park verlaten. Op de weg naar de uitgang werd ook nog even de uitkijktoren beklommen en daarna besloten we om maar gelijk nog iets te eten, alvorens Paul & Desiree aan de thuisreis (van een kleine 3 uur) zouden gaan beginnen.

Het was een hele gezellige en aaprijke dag!!!

Meer foto staan op www.motorbeer.nl onder (zomervakantie) Augustus

Zomervakantie 2009 16 tot en met 19 augustus

Mittwoch, 26. August 2009

Zondag 16 augustus 2009
Vandaag hadden we „zwemmen met Aaron“ op het programma staan. Na het ontbijt en even rustig spelen op de camping vroeg Merlijn zich toch echt af of en wanneer Aaron kwam. Dus maar even een een sms-je verstuurt tegen 11.30 uur. Niet veel later bleek dat hij net wakker was. We spraken af hem na de lunch (rond 14.00 uur) op te halen. Kay had weinig trek in zijn middagslaapje dus sliep laat en was al weer op tijd wakker om Aaron mee te gaan halen. Dus dat deden we dan maar even met iedereen. Eerst nog even bij Joost langs, want de jaarkaart van Merlijn lag nog daar.
Aaron zwembad spelletje spelenpannenkoeken eten
Na een spelletje en wat drinken werd er gezwommen. Daarna nog een spelletje en vervolgens aten we pannenkoeken.

Na de afwas hebben we Aaron weer teruggebracht en zijn wij doorgegaan richting het park. Nog net op tijd voor de parade, daarna een paar attracties gedaan en vervolgens was het tijd voor fanti (Merlijn ging nog even met Joost, Bas en Arthur in BTM en PM).
Parade mickeyKnorretje in de parade
Na de fanti het vuurwerk. Kay was heel moe maar heeft beide toch volledig gezien. Na het vuurwerk brachten we Arthur en Joost naar huis en gingen wij ook snel naar de camping om te genieten van onze nachtrust.. al weer een dag voorbij.

Ria

Maandag 17 augustus 2009
We waren laat wakker en hebben ontbeten. Daarna gingen we naar Disney. Snel fastpassen halen voor TOT. We hebben bij Blockbusters wat gegeten (het piratendeel was nu ook open).
blockbuster hsmblockbuster pirates
En daarna hebben we tramtour gedaan en daarnaar TOT(Merlijn ging toch maar niet mee). Toen zijn we naar het andere park gegaan en hebben we gegeten bij Hakuna. Daarna nog in Phantom en op de foto bij Mickey, Minnie en Woody. Daarna zijn we naar de camping gegaan.
Met Minnie op de foto.

Merlijn

Dinsdag 18 augustus 2009
Vandaag was het de laatste dag dat we nog naar Disney kunnen. Morgen, woensdag, kan natuurlijk ook wel maar ik wil eigenlijk woensdag na het uitchecken naar huis rijden. Dus daarom vandaag nog even naar Disney. Fastpas voor TOT gehaald, zodat Merlijn het weer kan proberen. Toen we de fastpas gingen halen zagen we (of zij zagen ons) de vrouw van de slager en 1 van hun zonen. Die was geslaagd oor school en kreeg een reisje naar Disney. Later bleek dat het een reisje was vanuit de keurslagerij. Later op de dag hebben we Jouri ontmoet in zijn animaqiue kleding (zwart, hij was dus poppenspeler) en ook Desiree en Paul waren aanwezig.
Jouri en Merlijn
We hadden afgesproken bij TOT wederom weer geen TOT voor Merlijn, zelfs niet met Aaron als CM. Maar hij scoorde wel een soort van Fastpas om het nog eens te proberen.
In de ballonuitzichteten in Cheyenne
Daarna samen met Joost eerst een vluchtje gemaakt in de ballon en daarna toch wezen eten in Cheynne““““s Chuckwagon. Daarna nog even rondgewandeld en heeft Ria nog wat inkopen gedaan. Merlijn heeft van zijn eigen geld nog even betaald voor 5 minuten in een grote plastic bal rondrollen. Het werden er iets meer dan 15…Toen nog samen naar New York om naar huis te gaan. Bij Joost zijn oude huis even verf opgehaald, en deze naar zijn nieuwe huis gebracht. Daarna terug naar de camping voor de laatste nacht in onze vakantiewoning. Ik vond het een geslaagde vakantie.

Ruud

Woensdag 19 augustus 2009
Tja, vandaag was het dan echt het einde van ons verblijf in Crecy. De laatste spullen werden ingepakt en iets na 10 uur reden we bij de camping weg. Het einde van een geslaagde vakantie. Onderweg hebben we meerdere keren even gestopt voor een korte plas of benenstrek. Tegen 15.30 uur waren we weer thuis en hebben we de auto uitgeladen en al snel zat de eerste was weer in de machine. Helas dus echt het einde van een gezellige, zonnige en magische vakantie.

Ria

Veel meer fotomateriaal is te vinden op onze website www.motorbeer.nl, onder (zomervakantie) Augustus, met een verdere onderverdeling.

Zomervakantie 2009, 12 tot en met 15 augustus

Samstag, 22. August 2009

Woensdag 12 augustus
Samen met Kay broodjes in het dorp halen, was mijn portemonee leeg, dus eerst flappentappen, daarna gauw betalen en via een omweg terug naar de camping. Daar weer ontbeten en toen om 11.30 uur naar Provins, een stad met een historische binnenstad. Na ongeveer 3 kwartier kwamen we aan bij de parkeerplaats. Deze zit bij de VVV dus daar gelijk kaartjes gekocht om in de oude stad 4 dingen te bezoeken:
1. de grange aux dimes
2. cesar tower
3. het museum van provins
4. de ondergrondse gangen
provins1
De eerste drie zijn we in geweest. Nr. 1 was een uitleg over de bloeitijd van Provins, dat kwam omdat de graven van die tijd goed in de gaten hadden dat ze markten konden houden en als ze marktkooplieden eerlijk en met respect behandelde en ze ook een grote mate van veiligheid boden, kwamen deze kooplieden graag naar de markten die hier gehouden werden.
cesartoren
Nr. 2 Dit was een bijzonder gebouw voor die tijd, het was namelijk de enigste achthoekige toren op een vierkante basis. Verder had je op de hoogste trans een geweldig uitzicht over de omgeving. Samen met Kay hebben we in de gangtrappen nog voor spoken gespeeld…whoehoe…
kapitelkerk
Daarna de kapitelkerk bezichtigd, hier 2 kaarsen aangestoken. Ook was hier een bijzondere kruisgang te zien, deze bestond uit driehoekige schildjes met om en om tekst erop. Doorgelopen en dan naar nr. 3 bekeken. In dit museum waren allerlei verschillende collecties te zien van sleutels tot heiligenbeelden en van kunstwerken van plaatselijke beroemde kunstenaars tot een ton waarin ongewenste babys bij het klooster konden worden neergelegd.
Helaas bij nr. 4 bleek dat we alleen met een gids naar binnen konden, die vertrok weer om 15.30 en in het Frans, dus dan deden we niet. Het was ongeveer 14.45 uur. Dus dat duurde te lang en met Kay leek dat ons niet handig. En we hadden wel zin in een hapje van het een of ander. Dus op naar de Mac Drive, maar die was dus nergens te vinden (de bordjes hielden opeen op..). Toen maar de snelste weg terug naar de cesartoren. Deze was dus wel erg steil. Gelukkig toch nog wat te eten gevonden, daarna weer terug naar de camping. Daar gegeten en Kay lekker naar bedje toe. Met Laura, Julia en Merlijn nog een paar rondjes Munchkin gedaan en toen was het weer bedtijd.
Ruud

Donderdag 13 augustus
Vandaag hadden we de wekker gezet, we wilde graag een keertje gebruik maken van de magical hours. Om 8.00 uur reden we weg, en haalde Joost op. Daarna gingen we dus op weg naar het park. Het was al best druk om 8.30 uur. We gingen eerst naar Dumbo, daarna gingen Merlijn & Joost naar de theekopjes en de rest maakte een rondje in de carroussel.
paardje rijden
Joost en Ruud gingen daarna een rondje Space Mountain doen. Daarna werden er wat fastpassen gescoord en ging Ruud samen met Kay een rondje Buzzen. Samen met Joost en Merlijn keken we onder het genot van een kop koffie en een koekje naar „Goedemorgen Mainstreet“, een erg vrolijk showtje.
koekje
Ook Ruud genoot daarna van een bakkie en Kay van de aardbeien (van het vlaaitje). Na dat het showtje terug was gegaan richting de poort, was het tijd voor Buzz. De heren gingen daarna snel naar BTM en ik ging met Kay nog een rondje Buzzen. Vervolgens in de rij bij de Keelboats (voor ons voor de 1e keer). Merlijn had niet zo veel zin, dus die liep met Joost nog even een rondje, waarna Joost Merlijn op het bankje parkeerde en ging werken. Na het rondje varen gingen we spelen bij Pochahontas en daarna bezochten we Goofys Summerkamp. Toen volgde er wat shoppen en vervolgens richting de studios. Jouri kwam even gedag zeggen en samen met fam. Roumer volgde een foto bij Buzz, daarna liepen we richting TOT. lightspeed
Er waren 2 kaartjes beschikbaar.. wie o wie…. uiteindelijk werden het Ruud en Judith. Ondertussen keken Kay en ik samen met Jouri naar HSM, helaas moest Jouri daarna weer aan het werk. Kay was erg onder de indruk van de auto van Armagadon, en wilde iedere keer weer kijken en op de foto.
auto
Vervolgens kwam Star & Cars voorbij en wilde Kay Mickey kijken natuurlijk. Merlijn ging met de fam. Roumer ondertussen nog een keertje naar Stitch Live. Daarna hebben we gegeten in Studio 1 en toen terug naar de camping.. en na een kopje thee was het bedjestijd!
Ria

Vrijdag 14 augustus
Toen we wakker waren gingen papa en mama (met Kay) boodschappen doen, ik bleef thuis, toen mama en papa met Kay weg waren kwamen Laura, Julia en Eva om te dsen. Toen papa, mama en Kay weer terug waren bleven we dsen en daarna was het tijd dat de meiden weg gingen. Daarna gingen ook wij richting Disney. We gingen naar BTM om fastpassen te halen. En ook gingen we fastpassen halen voor Buzz en Space. Maar ik zag Stitch dance time en ik gin er heen en mama ging fastpassen halen.
toeters
Na Stitch gingen we eerst door het labyrint, waarbij Kay de toeters wel heel leuk vond. Daarna gingen we Aaron opzoeken en fam. Roumen bij BTM, daarna gingen we uit elkaar. Afscheid voor de fam. Roumen (zij moesten morgen helaas weer naar huis, maar de auto was gelukkig gemaakt). We gingen eten bij BBQ Cookout, en kwamen Jouri onderweg tegen die samen met een Nederlands vriendinnetje in het park was, we gaven hem een aantal fastpassen zodat ze wat attracties konden doen.
btm
Na het eten hebben we nog even naar Mickeys Magical Party gekeken en gebruikte een aantal van de fastpassen voor BTM en Buzz….en daarna zijn we naar de camping terug gegaan.
Merlijn

Zaterdag 15 augustus
Vandaag vertrok de fam. Roumer weer naar Nederland. We hadden ze graag uitgezwaaid, maar of wij waren te laat wakker of zij waren snel vertrokken, maar van dat uitzwaaien kwam dus niets. Dan maar een SMS-je er tegenaan. Het antwoord kwam al snel terug, ze hadden de tijd samen erg leuk gevonden en wenste ons nog veel plezier en een goede terugreis. Toen Merlijn naar Joost gebracht, die ging verhuizen. Dus hebben we allemaal iets te dragen gepakt en liepen naar Joost zijn nieuwe stek. Even rond gekeken op beide huisjes en daarna Merlijn bij Joost achter gelaten. We gingen samen met Kay terug, eerst nog wat boodschappen doen en daarna naar de camping. Kay op bed gelegd. Toen deze wakker was zijn we ook naar Disney gegaan, waar we in de village even genoten van een frappucino bij Starbucks. starbucks
Via het SMS verkeer vernamen we dat Merlijn ons pas rond 17.00 uur weer wilden zien dus hebben we met Kay IASW gedaan en een rondje met de echte stoomtrein, vanaf Woodys roundup een volledig rondje.
treintje
Na nog wat gewandel en het oppikken van Merlijn en Joost gingen we terug naar de camping. Daar gebakken aardappels, cordon blues en appelmoes gegeten. Daarna was het al weer bedtijd voor Kay en toen Merlijn en daarna voor ons.
Ruud