Archiv für Juli 2009

Rene op bezoek

Donnerstag, 23. Juli 2009

Zaterdag hebben we Merlijn weer opgehaald van het zomerkamp, en Oma ging gezellig mee zodat ik niet het hele eind naar Assen heen en weer alleen hoefde te rijden.

Zondag had Ruud ODM en zat dus met een aantal mensen op zolder te spelen. Rene was het weekend in Nederland (tijdens zijn reis van India, via Nederland, naar Engeland, Ierland en dan weer terug zijn huis in Californie en dat in goed 1,5 week…). Hij kwam gezellig “s middags bij ons langs om wat bij te praten en even heerlijk te ontspannen en niets te hoeven doen.
Op de bank playstation
Samen met Merlijn ging hij op de Playstation racen in New York & Londen. Natuurlijk waren er ook nog een aantal pakjes die mee moesten richting Amerika. Dus toen werd het even proppen om al het lekkers en leuks weer in de koffer er bij te krijgen. Tegen 16.15 uur vertrok Rene (nadat hij terug moest komen omdat zijn fototoestel nog op de bank lag) richting Schiphol, waar hij om 18.00 uur weer richting Londen ging vliegen.

Het was leuk om hem weer even te zien… want wanneer de volgende keer is weten we natuurlijk nooit.

Merlijn is nu logeren in Bussum bij Tante Manz… en Kay vind dat toch maar raar. Nog even volhouden en dan kunnen we ook heerlijk gaan genieten van een welverdiende vakantie, al zeg ik het zelf.

Kay 2 jaar, Merlijn op zomerkamp

Montag, 13. Juli 2009

Hiep Hiep Hoera!!!

Kay werd op 9 juli al weer 2 jaar. Wat gaat de tijd toch snel. Het is ondertussen al een echt mannetje geworden, die vrolijk rondstapt en veel te vertellen heeft. Op donderdagmorgen was er even snel een kadootje van broer Merlijn en daarna gingen we vlug op pad naar het kinderdagverblijf. Daar kreeg hij gelijk zijn muts en liet ik een tas met traktaties achter (Kay vlindertjes met bellenblaas).
Vlindertjes
Rond 16.30 uur gingen we met het hele gezin Kay ophalen en was het thuis tijd voor nog een paar leuke verassingen. Zo hadden we voor Kay een glijbaan op de kop getikt, en kreeg hij ook nog een hele doos met legoduplo om lekker mee te bouwen. Om 17.30 uur hadden we afgesproken met Ruud (oud collega van mij) om een hapje te gaan eten bij Jacks Grillhouse. Dat was natuurlijk weer erg gezellig en we sloten het af met een heerlijk ijsje bij Luigi. Zo kwam het verjaardagsfeestje weer ten einde voor deze dag.
uitpakkenglijbaanruud
Vervolgens hadden we zaterdag wat familie uitgenodigd om ook samen met Kay nog even het feestje voort te zetten. Kay kreeg diverse Bumba dvd“s en wat kleertjes en was natuurlijk weer helemaal de koning te rijk. We aten met iedereen gezellig eerst lekker van het zelfgemaakte gebak en aan het einde van de middag patatjes. Zo werd ook de zaterdag een gezellige dag.
antoinettebuiten
Op zondag was het eerst tijd om Merlijn weg te brengen naar zomerkamp. Dit jaar zitten ze in Assen, dat is niet om de hoek.. maar na goed 1,5 uur rijden kwamen we in de regen aan bij het gebouw in het bos. Het zag er allemaal gezellig uit. En na een gezamelijke lunch vertrokken we rond 13.30 uur weer richting Nieuwegein. Even naar huis om alle kadootjes te verzamelen en hup door naar de familie Saltzherr in Houten. Daar vierde we de verjaardag van Kay, Rick, Nico en de trouwdag van Nico & Anita met een bbq. Natuurlijk begonnen we met het uitpakken van de kadootjes en het leek wel Sinterklaas met al die verjaardagen. Het was ondertussen droog geworden, dus we hebben heerlijk buiten kunnen eten. Andy was ook gezellig van de partij.
assensinterklaas?
En zo…. kwam er weer een einde aan deze feestweek. Merlijn is nu heerlijk op kamp, Kay geniet van de rust om even alleen thuis te zijn en niets te hoeven delen met Merlijn ;-), en wij.. kijken al weer uit naar het weekend dat we het gezin weer compleet hebben.

Bijna vakantie!!

Sonntag, 5. Juli 2009

De vakantie is al weer bijna aangebroken. In de afgelopen week zwommen Merlijn & Ruud nog samen de zwemvierdaagse en haalde een nieuwe medaille binnen. Woensdag was de laatste zangles en sloten ze af met een ijsje eten. Op woensdag was er nog een BBQ van de klas en donderdag was een nieuw start.. Merlijn ging kijken bij de verkenners, en vond het gelukkig erg leuk… Vrijdag was de laatste esta opkomst voor het zomerkamp (en daarbij werden ze op de film gezet voor een DVD over 100 jaar scouting). Op zaterdag had Merlijn nog een verjaardagsfeestje waarbij het Ice Age 3 bezocht en vandaag hadden we een gezellige dag met onze scoutingvrienden.

Omdat iedereen het de afgelopen periode wel erg druk had gehad besloten we om nergens heen te gaan en gewoon bij Nico & Getine af te spreken. Daar staat een trampoline in de tuin, samen met een zwembad dus voor de kinderen vertier genoeg.
trampolinelunch
Wij genoten van een kopje thee/koffie met appeltaart/boterkoek alvast ter gelegenheid van Kay zijn verjaardag en hadden genoeg te bespreken. Na gezamelijk een broodje gegeten te hebben met een soepje en daarna nog gesnoept te hebben van een ijsje.. kwam er tegen 16.00 uur toch echt een einde aan ons bezoekje. Het was een gezellige dag zonder veel poespas, en de kinderen hebben zich heerlijk vermaakt..

Dus.. laat de zomervakantie maar beginnen. Merlijn heeft nog 1 week school, en daarna gaat hij op zomerkamp. Daarna nog 2 weken even doorploeteren voor ons en dan mogen ook wij gaan genieten van de vakantie.