Archiv für Juni 2009

Vaderdag

Dienstag, 23. Juni 2009

Zondag was het weer zo ver. Vaderdag in Nederland! Tja.. en wat moet je dan he… dus hup bedje uit, ontbijtje maken en samen met de kids naar manlief toe (tegen een uurtje of 9.15 uur) die natuurlijk nog als een roosje ligt te slapen….

Kay had een echt pennebakje gemaakt, altijd handig voor een postbode 😉 en Merlijn een geluksfoto.. ach ja ze worden steeds vindingrijker bij de lagere school. Maar goed, het blijft toch altijd leuk die freubels van kinderen.
Na even gezellig de kado“s te hebben uitgepakt, gezorgd dat papa ook echt naar beneden gaat voor de rest van het ontbijtje. Dus even heerlijk met z“n allen gegeten en daar lagen nog 2 pakjes voor vadertje klaar. Een spelletje van Spiderwick en een kaartspel van Narnia…en daarna begint de rustige zondag.

Kay tussen de middag lekker naar bedje toe, dus tijd om de spelen nader te bestuderen. We speelde een potje Spiderwick en het is wel een aardig spel, iedere keer als je denkt dat het bijna afgelopen is kan het zo maar weer anders lopen. Daarna is Kay al weer wakker en besluiten we om nog maar even een kijkje te gaan nemen bij het Zomerfestival van Kasteel De Haar (het weer is immers best goed). Dus we rijden naar Haarzuilens en daar is het enorm druk, maar ja het is gratis en we willen toch even eruit.
Kasteel De Haarridderspelen
Op het terrein bij het kasteel staan allerlei kraampjes en kunnen de kinderen van alles doen (van mini ridderspelen, tot kleurplaten kleuren). Ook zijn er diverse optredens van artiesten en luisteren en dansen we een tijdje bij de liedjes van Dirk Scheele. Tegen 16.00 uur loopt alles op zijn einde en begint ook de regen flink naar beneden te vallen. Dus.. in de regen weer terug richting auto en tegen 16.30 uur rijden we weer weg van het Kasteel. Ondertussen is het al weer bijna droog.
liedjesbankje
We besluiten om de dag af te sluiten met een italiaanse hapje, dus gaan we naar de Pizzeria in het oude dorp. De 2 mannetjes slachten samen een kinderpizza hawaii, Ruud heeft een pizza La Fontera met echt van alles en nog wat er op, en ik neem een pizza tutti frutti. Het is erg druk in het restaurant en Kay is het al eigenlijk snel zat, dus toen iedereen klaar was met zijn pizza besloten we om lekker op de hoek bij Luigi ijssalon een ijsje te halen als toetje. Altijd lekker!!

Daarna wandelen we terug naar huis en is het bedje tijd voor Kay, daarna Merlijn naar bed en voor je het weet was het ook voor ons weer de hoogste tijd om afscheid te nemen van het weekend.

Happy Birthday to me!

Mittwoch, 17. Juni 2009

Donderdag 11 juni werd ik al weer 39 jaar, dit werd in een aantal etappes gevierd.

Op de dag zelf volstonden we met een koekje bij de koffie op het werk, een taartje bij de thee thuis en een hapje eten bij Jack““s Grillhouse. Daarna nog even een ijsje bij Luigi, en bij thuiskomst stonden Harry & Thea voor de deur voor een bezoekje. Dat werd dus een gezellig avondje.

Zaterdag hadden we afgesproken om met een paar mensen (Gonnie, Antoinette en mijn moeder) te BBQ-en om vervolgens mijn moeder bij de kinderen achter te laten en naar de film Bernini Mysterie te vertrekken. Ruud moest gewoon nog werken, en Kay bleek ondertussen te zijn aangevallen door de waterpokken. Dus rond 16.30 uur werd een start gemaakt om alles klaar te zetten, BBQ in stellen, vlees en vis beschikbaar (wat ook al deels door Ruud was gemarineerd) en vanaf 17.00 uur kon men binnen vallen.
oma en Antoinette
Na wat te drinken en een ontvangst via de garage door Merlijn gingen we om 18.15 uur aan de slag op de BBQ. Het was super weer, niet te koud en dus genoten we heerlijk van al het lekkers dat beschikbaar was.
bbq
afruimen
Toen alle maagjes gevuld waren werd het tijd om af te ruimen en daarna nog even een heerlijk ijsje toe te eten. Na een bakje koffie/thee werd het toch echt tijd om te vertrekken want om 21.15 uur begon de film. Dus om 21.00 gingen we de deur uit en niet veel later zaten we in de bios. De film was echt geweldig en riep herinneringen aan het boek op. We hebben er met z““n allen van genoten. Na elven was het afgelopen en gingen we weer terug naar huis, daar konden we mijn moeder ook weer aflossen en kwam er al weer een einde aan een gezellige verjaardagsdag.

walibi
Maar dan nog de zondag… we hadden al enige tijd terug afgesproken om deze dag met Phillipe en Dieter naar Walibi Belgie te gaan. De voorspellingen waren gedurende de week prima geweest, dus vol goede moed, met blote benen en zonnebrand in de aanslag gingen we op pad. Maar… het begon al gelijk te druppelen toen we tegen 9.00 uur in de auto stapte. Niet veel later kwam het echt met bakken uit de hemel. Toch maar even nagevraagd of het in Belgie dan in ieder geval droog was… maar helaas ook daar kwamen het uit de hemel zetten!! Na 1 uur en 45 minuten kwamen we op de bestemming aan, en leek het of de lucht een beetje droger werd… maar helaas.. het leek.. want het zou nog lang regenen die dag. Wij laten echter de pret natuurlijk niet hierdoor bederven, dus we gingen gezellig gelijk na een warm weerzien met onze Belgische vrienden op de foto met een van de figuren van Walibi.
bollie en billie
We begonnen ons rondje park en zagen al snel een attractie van Bollie en Billie, dat riep toch wel wat nostalgie op bij mij, en we gingen dan ook gelijk een rondje met de autootjes rijden. Kay stuurde er flink op los, en Dieter overleefde de rit achter in de auto bij Merlijn en mij. Daarna werden er diverse attracties gedaan (in wisselende samenstellingen), zo zijn er mensen die genoten hebben van Sponge Bob 4D, de Challenge of Tutankhamon, Calamity Mine en de Octopus en ik ben er vast nog een paar vergeten. Natuurlijik werd er ook genoten van een heerlijk broodje als lunch. Gezellig gezeten onder een parasol (maar deze keer helaas niet om ons te beschermen voor de zon). Terwijl Phillipe & Dieter samen met Ruud genoten van de Weerwolf, bracht Kay diverse rondjes samen met Merlijn en mij door in de Grote Carroussel. Het was ondertussen tegen 15.30 uur geworden en ook de zon kwam toch nog even bij ons gluren. En dat was heel erg prettig, zo konden we nog even heerlijk opdrogen.
caroussel
We vertrokken voor het laatste stukje van het park richting het kinderland en daar konden Merlijn & Kay zich nog even heerlijk uitleven. Auto““s, busjes, treintjes, klimrekken, glijbanen.. genoeg te beleven. En.. heerlijke bankjes in de zon om echt even bij te tanken.
ballonvaart
Daar sloten we de middag af, op weg naar de uitgang werd bedacht om toch nog even te genieten van de waterbaan, maar helaas.. deze was al gesloten. Maar goed, dan hebben we nog een reden om een keertje terug te gaan.

Toen het park was gesloten waren wij weer onderweg richting Nederland, we hadden afgesproken om een tussenstop te maken in Merksem voor een traditioneel bezoek aan de Frituur, en na een lekkere hap met onder andere een kaaskroket reden we tegen 19.45 uur dan toch weer richting huis. Een uurtje later waren we thuis, de kids naar bed en niet veel later ook ik, want het was een heerlijke dag geweest maar morgen moest er weer gewerkt worden!!
frituur
Ik kijk dus terug op een heerlijke verjaardagstijd en hopelijk komen er nog veel van dit soort weekendjes. De planning voor het najaar is met onze Belgische vrienden in ieder geval al weer gemaakt!!

Op de site van Phillipe & Dieter zijn een aantal fotos geplaatst. In de komende periode zullen er ook meer fotos op onze eigen site te vinden zijn.

Duitsland op bezoek!

Montag, 8. Juni 2009

Het was al weer enige tijd geleden dat we Sander & Danielle hadden gezien. Zij waren de afgelopen week in Nederland en ook wij werden met een bezoekje vereerd. Gezellig een bakkie koffie doen, koekje erbij.. kadootjes uitgewisseld (voor ons een aanvulling op de chocolade voorraad, en voor hun wat aankleding voor het balkon en de badkamer). Kortom.. een heel gezellig weerzien.
Op de bank
Terwijl Kay genoot van zijn middagslaapje, genoten wij eerst van een lunch en daarna een we gezellige ballon tik wedstrijdje, waarbij de rode ballon toch wel heel snel het loodje legde. Merlijn liet zien wat hij tijdens de bonteavond (vandaag op school) zou gaan doen en wilde graag ook aan Sander en Danielle zijn spreekbeurt van de powerranger tonen. Kortom.. de tijd werd even flink ingehaald.

Toen Kay weer wakker werd, was het toch echt tijd om even een ander ritueel in ere te herstellen.. dus gingen we met de jassen aan op weg naar de ijssalon Luigi. We werden getrakteerd op de heerlijkste smaken, appeltaart, coffeebreak, de cake van oma en Kay had heerlijk blauw smurfenijs (en was op het moment dat zijn ijsje op was.. zelf net een kleine smurf).
ijsje eten
Daarna was het helaas al weer tijd om afscheid te nemen, Sander en Danielle moesten weer uitchecken in het hotel en hadden een dinerafspraak.. Helaas… de dag was eigenlijk weer veel te kort.

We hopen elkaar snel weer te treffen, en zullen zeker proberen een keertje in de buurt van hun een huisje te boeken om zo wat dagen gezellig samen te kunnen doorbrengen.

Nogmaals.. bedankt voor de gezelligheid en tot snel!!