Archiv für Mai 2009

Sleepbootdagen, BBQ

Montag, 25. Mai 2009

We hebben een aantal vrije dagen achter de rug, hoewel de samenstelling van de mensen die vrij waren nog al per dag verschillend was. Op donderdag waren we dus gezellig allemaal thuis. We hebben niet veel bijzonders gedaan, iedereen was wel blij met een dagje uitpuffen.

Op vrijdag, na de boodschappen in huis gehaald te hebben, besloten we om even naar de sleepbootdagen in Vianen te gaan. Merlijn had er niet veel zin in, maar het was wel leuk om even te kijken. Daarna maar even bij de Makro een hapje gegeten en wat boodschappen gedaan (paar broeken gekocht en HSM3 voor Merlijn).
sleepbootdagen vianen

Zaterdag had Merlijn esta weekendkamp, Ruud eerst nog werken vanaf 5.15 tot 9.15 uur en daarna snel Merlijn weggebracht en de kinderen naar hun bestemming in Haarzuilens (kasteel de Haar gebracht). Vervolgens dus een zaterdag zonder Merlijn, altijd vreemd en als Kay dan slaapt heel rustig in huis ;-). Om er toch nog even uit te gaan, in de middag even op de fiets naar de kinderboerderij. Paardje.. riep Kay bij ieder dier, of het nou een koe of een schaap was, voor Kay was het paardje. Daarna nog even een zwembadje voor Kay want alle warmte die voorspelt wordt vraagt om toch wat afkoeling voor de kleine man.
varkentje rijdenhoogzwangere koe
Zondag kon Merlijn om 12.00 uur weer opgehaald worden, hij was wel redelijk moe te noemen en lag dus verder een beetje op de bank te hangen. Kay na zijn middagslaapje lekker laten spelen met het water onder de parasol en die vond alles best. Zelfs de buurvrouw was jaloers op zijn zwembadje. Met het hele gezin nog maar even een stukje gaan lopen richting het oude dorp. De besloten om de vrije dagen af te sluiten met een BBQ want het was nu heerlijk weer buiten.
bbq
Vandaag is het gewone leven weer begonnen. Merlijn had gelijk verkeersexamen en is geslaagd, en vanavond hebben de heren de eerste etappe van de 10 km avondvierdaagse ook al weer versleten…. dus genoeg activiteiten ook voor deze week.

Merlijn speelt Dodger

Montag, 18. Mai 2009

Opgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover, na weer een heel jaar intensief oefenen, en vooral de laatste weken veel extra repetities en uiteindelijk de generale… stond Merlijn dan weer op het toneel. Dit keer in de productie Oliver. Hij had hierin de rol van Dodger, een van de schoffies in dienst van meneer Fagan.

Het was echt een genot om naar te kijken. Merlijn had een redelijk grote rol en deed het met heel veel plezier. Het zingen ging goed, maar ook het dansen en acteren was echt heel leuk om naar te kijken. Het was deze keer ook een leuke musical die goed werd opgevoerd door beide musicalklassen samen. Echt een compliment voor het team van De Kom en natuurlijk ook voor alle kids.

Na het optreden was er eigenlijk maar 1 wens bij Merlijn: Mag ik nog een keer deze musical doen!!! (nou dat zegt toch genoeg zou ik zo zeggen).
oliver en dodgerschoffies
De fotos zijn gemaakt van videobeelden, dus niet zo scherp, maar goed in een donkere theaterzaal gaat fotos maken altijd wat moeilijker.

Wij hebben er van genoten en ook Merlijn heeft er van genoten. Het was erg leuk om samen met Oma, Ilse & Marco en Gonnie te genieten van ons ventje op de planken! Ga zo door.. en we kunnen eigenlijk al niet meer wachten tot volgend jaar!!!!
finale

En dan hier de filmpjes die op You Tube staan!!

Ma-de-liefste

Montag, 11. Mai 2009

Dat was de tekst die op een mooi schilderij stond dat Merlijn had gemaakt voor moederdag. Zelfs Kay had al wat geknutseld, een papierenbloem was helemaal mooi ingekleurd en voorzien van glitters, daarbij een memoblokje om samen een boodschappenlijstje te kunnen maken. Zo.. dan ontbreekt het je toch aan niets meer op moederdag!

Op vrijdag had ik al bloemen uit mogen kiezen tijdens het boodschappen doen, dus daar had ik al 2 dagen plezier van!!

Natuurlijk kreeg ik ook een heerlijk ontbijtje op bed en daarna nog een paar kleine kadootjes, een paar doosjes met chocoladetruffel, een dvd met wat Mickeyfilmpjes (lievelingen) en 2 lampjes voor in de tuin (op zonne energie) en nog een mooie pooh uit Disney!! Dus mijn moederdag kon al niet meer stuk.

Verder de ochtend lekker rustig doorgebracht en met z““n allen naar de oude Mickeyfilmpjes gekeken. Kay heerlijk naar bedje gebracht voor zijn middagdutje en daarna vertrokken richting Oma. Haar natuurlijk ook voorzien van een paar kadootjes waarbij Kay wel hielp met uitpakken en lekker genoten van het mooie weer in de tuin. De kinderen hadden het ook goed naar hun zin.
oma moederdag

Rond 17.00 uur weer naar huis, want Merlijn ging vandaag koken. Dus hij ging snel in de keuken aan de slag (en het viel een beetje tegen wat er allemaal moest gebeuren). Ruud heeft hem af en toe geholpen, maar Merlijn heeft veel zelf gedaan.
merlijn kookt
Tegen 18.00 uur konden we aan tafel, met een voor- hoofd- en nagerecht. Merlijn wilde heel graag buiten eten, dus daar hebben we het voor- en hoofdgerecht gedaan en toen toch echt vanwege de kou binnen maar genoten van het toetje.
aan tafel
merlijn geniet van het eten
Het menu:
voorgerecht: sla met 2 kleuren paprika en komkommer en een heerlijk mediteraanse dressing
hoofdgerecht: gehakt cordonblue, rosti rondjes, sperziebonen en doperwten/worteltjes
nagerecht: heerlijke karamelpudding met witte chocoladesaus, slagroom en aardbeien
mmmmmmmmmmmmmm