Archiv für April 2009

Grommen, tetteren en brommen!

Montag, 27. April 2009

Zondag was het dan eindelijk tijd voor ons dagje beestjeskijken! Dit keer was de keuze samen met Phillipe & Dieter gevallen op Safaripark Beekse Bergen.

We hadden om 10.30 uur afgesproken, maar prompt reden we om 10.15 uur achter elkaar de parkeerplaats op.. wat een timing zeg!! Het was weer een gezellig weerzien, en na het kopen van de toegangskaartjes ging het al snel richting ingang. Daar werden we uitgenodigd voor een groepsfoto, altijd leuk. Toen ik vroeg of ze die dan ook even met mijn toestel wilde maken.. was het antwoord.. Nee helaas, daar kunnen we niet aan beginnen, u kunt de foto straks hier bekijken.. Nou oke dan maar, er kwamen vast nog foto momenten genoeg vandaag!!

We besloten om eerst te beginnen met een deel van de wandelsafari, en al snel kwamen langs diverse apen, lege kooien en beesten waar nog weinig leven in zat (blijkbaar was zondag uitslaapdag bij de beesten). Maar dat mocht voor ons de pret natuurlijk niet drukken…

Al snel kwamen we ook de eerste speeltuin tegen en niet veel later genoten we van het uitzicht op de olifanten, die bezig waren met een uitgebreid zand- en modderbad.
olifanten bekijken.

We bezoeken een Afrikaans dorp met tromgeroffel, jonge gietjes die de vingers van Kay proberen op te eten en een speeltuin met leuke beesten om mee op de foto te gaan (zie onze website)

Daarna vervolgen wij onze weg, en komen we ook langs de gorilla““““s, met natuurlijk de bekende zilverrug. Maar eerst nog even onze eigen gorilla““““s scoren natuurlijk.
aapjesp&daapjesschagen

Ook komen we langs een groep giraffen en leeuwen die heerlijk aan het eten zijn (hoewel het soms wat moeilijk weg te krijgen valt). Tegen de helft van de wandelroute waren we bij het Kongo restaurant aangekomen en was het de hoogste tijd voor een hapje van het een of het ander. Dus gingen we even rustig lunchen.

Vervolgens besloten we om het wandelen even te staken en met de safaribus op pad te gaan, voor een zeer warm tripje o.a. langs de giraffenwasstraat (het zou je auto maar wezen).
busje komt zo

Na de bustocht gingen we voor de 2e helft van de wandelsafari, zodat we bijna alle dieren gezien zouden hebben en konden eindigen bij de bootsafari. Snel na de start van dit deel viel Kay in slaap en werd er even gestreden om te kijken wie er het snelst het parcours kon afleggen. Merlijn won het zelfs van Dieter!! We kwamen langs veel mooie dieren zoals Zebra““““s, Gnoe““““s maar ook de marabu en een hele berg karpers. Je kon er bijna over het water lopen, zoveel waren het er.
karpers

Daarna waren we vlak bij de bootsafarihalte aangekomen en kwam ik spontaan mijn nichtje met haar gezin tegen, zij wonen vlakbij dus gingen nog snel even een paar uurtjes naar de dierentuin. Kay schrok wakker van de enthousiaste begroeting. Dus even bijgepraat en vervolgens in de rij voor de bootsafari. Want die mocht natuurlijk vandaag niet ontbreken. We hadden de laatste boot naar de hoofdingang. Merlijn wilde graag nog even spelen, dus vermaakte we ons nog even bij de hoofdingang met wat foto““““s maken. Onze ingangsfoto stond al niet meer op het bord, maar Dieter heeft hem toch nog weten te scoren!! Heel goed geregeld! Omdat de landrover nu vrij was, hielden we daar nog maar even onze eigen fotosessie.

We besloten de dag af te sluiten met een bezoekje aan het wokrestaurant dat bij de ingang van het park stond aangekondigd. Een zeer goede keuze! Dus op naar het Wok Garden dat we binnen 10 minuten hadden bereikt (dankzij Tommy).

Daar genoten we van een heerlijke maaltijd, deels met stokjes:
wokken met stokken

En tegen 19.45 uur was het dan toch echt tijd geworden om weer afscheid te nemen. Het was een hele gezellige dag die we heel graag snel weer overdoen, met een heerlijk stel vrienden!!

Zoals gezegd, meer foto““““s op onze website, en een selectie is vast ook te vinden op de website van Phillipe & Dieter.

En… weer in het gips!

Mittwoch, 22. April 2009

Maandag en dinsdag had Ruud al gezien dat Kay zijn linkerbeentje niet echt gebruikte na de valpartij van zondag… vandaag was het mijn dag met de kleine man, en ook mij viel het direct op. Hij stapt met rechts en schuift links bij.

Dus dan maar eens bellen met de huisarts, helaas die is op vakantie dus dat schiet niet op. Dan toch maar bellen met Spoedeisende Hulp en vragen om advies. Die hadden zo iets van kom maar langs dan kijken we het gewoon opnieuw na. En dus gingen we vanmiddag weer naar het ziekenhuis, en tja.. de conclusie.. weer het zelfde scheurtje.. maar ja als hij er niet op staat heeft hij er last van dus… maar weer in het gips.

Deze keer laten we het zitten tot we terug zijn uit Parijs, en hopen dat het dan voldoende hersteld is.. pffff.. het ging ook allemaal zo lekker snel…

Kalkar

Dienstag, 21. April 2009

Nadat Kay woensdag uit het gips gekomen was, duurde het tot vrijdag voor hij voorzichtig, maar met veel gelach.. weer een paar stapjes ging zetten. Zaterdag werd het al beter.. en zondag had hij de smaak weer goed te pakken.. tot dat… maar dat lezen jullie hieronder in het verslagje over Kalkar, Kernies Wunderland.

Zondag was het de dag dat we met onze vriendenclub van oud scoutleden op pad zouden gaan. Harry & Thea waren helaas niet van de partij, maar met de rest (Nico & Getine met de kids, en Urs met haar kids) hadden we afgesproken om naar Kalkar te gaan.

De weersvoorspellingen waren prima, dus tegen 10.45 uur stonden we daar allemaal voor de kassa. Het was erg rustig in het park, en de kids konden zich heerlijk uitleven. Als eerste zochten we een plekje met tafeltjes en stoeltjes, daar konden de kinderen ons altijd vinden. De kids vertrokken al snel om de boel te verkennen en wij om de eerste gratis bakkie koffie/thee/choco van die dag te scoren.
bakkie doen
Na niet al te lange tijd, hadden de kinderen hun eerste gratis softijsje gescoord.. en zo verliep de dag heerlijk rustig. De kinderen genoten volop van alle attracties en tegen de lunchtijd werden ook de gratis patatjes geprobeerd en de gratis frisdrank en het park steeg met iedere traktatie natuurlijk nog verder bij de kinderen in de ranglijst.

Er zijn veel attracties en sommige waren natuurlijk aantrekkelijker dan andere, ondertussen werd er wisselend door iedereen een rondje gelopen en met de kinderen wat attracties gedaan en wat later besloten we om alles op te pakken en maar eens te gaan kijken bij de zweefmolen midden boven op de oude kernreactor. Daarna gingen we naar het achterste gedeelte. Hier was ook nog een kleine speeltuin in het zand, en daar werd ook even heerlijk gespeeld, terwijl een deel nog een keer in het piratenschip ging en de volwassenen een kijkje namen bij de tentoonstelling over de kernreactor.
zweefmolen
met Kernie op de foto
Kay begon de dag met heel aarzelend stappen maar werd steeds fanatieker omdat ook hij natuurlijk overal in wilde. Dus aan het handje lopen ging heel goed en ook los werd er weer aardig gestapt… het spelen in het zand was natuurlijk erg leuk. Alleen op eens viel hij en sinds dien heeft hij toch weer veel been aan zijn beentje… we hebben het idee dat hij het toch of te zwaar belast heeft of toch door zijn enkel is gegaan. Dus vandaag maar weer met steunkous aan een beetje voorzichtig stappen..
Kay in de speeltuin
Maar goed… na het spelen in de speeltuin gingen we kijken bij de dragstars en bij de karts, en quads. Dit zijn de onderdelen waar apart voor betaald moet worden. Kay hing ondertussen op mijn schouder en was natuurlijk ook erg moe (de hele dag nog niet geslapen en het was al tegen 14.30 uur). Na lang aarzelen werd er door de kinderen gekart (samen met Nico en Ruud) en daar genoten ze enorm van.
ruud en merlijn karten
Vervolgens gingen we naar het gedeelte boven op een gebouw, ook hier was het weer gezellig en leuk, en daar zagen ze het doolhof dat beneden was. Dus ook het doolhof werd bezocht en vervolgens gingen we richting de wildwaterbaan. Die hadden we voor het laatst bewaard…
patatjes eten
Het begon al tegen 17.00 uur te lopen.. en een groot gedeelte van de kraampjes met koffie/thee/fris/patat was ondertussen gesloten, maar gelukkig niet allemaal. Dus de kinderen gingen eerst nog een rondje of … in de achtbaan terwijl wij nog genoten van een bakje vers gebakken patatjes en iets te drinken. Daarna de kinderen opgetrommeld om ook nog wat te eten en daarna in de wildwaterbaan te gaan.

Ruud en Getine gingen ook en ja hoor.. ze kwamen er nat uit. Ook Renske, Maaike, Tim en Niels waren behoorlijk nat. Gelukkig was het niet koud dus na deze douche gingen we richting de auto““s (nadat de kinderen stiekem nog een 2e keer gegaan waren). Dus toen het park gesloten was (18.00 uur) stonden we bij de autos namen afscheid en gingen weer op huis aan.

Het was een zeer geslaagde dag!!

Meer fotomateriaal op onze website