Archiv für März 2009

Shoppen & Lammetjes

Dienstag, 31. März 2009

Zaterdag was een dagje om even te shoppen, het werd een ingewikkeld maar doeltreffend schema.

Mijn broer kwam zijn jongste Rick brengen zodat hij zelf even naar Utrecht kon voor een bezoekje aan het gemeente archief. Ik moest ook naar Utrecht voor mijn halfjaarlijkse lensencontrole, dus dat werd mooi gecombineerd. Indy brachten we ook nog even weg naar De Salwega, en toen de auto geparkeerd bij de Springweg. En dit alles tussen 09.30 en 10.15 uur… Dit betekende dat ik wel wat vroeg in Utrecht was, maar gelukkig was er Prijzencircus bij V&D, dus kon ik me daar even uitleven. De eerste crocs voor Kay gekocht, en nog een paar leuke Disneyprint t-shirts, en ze hadden Winnie de Pooh pyama““““s.. ja die kun je natuurlijk niet laten liggen.

Dus toen toch nog in een snelle gang richting Lens voor controle, en daarna even snel de H&M bezocht en hup terug naar de parkeergarage, Indy ophalen bij de scouting en weer terug naar Nieuwegein (het was ondertussen bijna 12.30 uur). Daarna Rick weer mee naar Houten en keerde de rust even terug.

Echter om 14.00 uur gingen het jeugdODM van start, dus Merlijn ging samen met 2 jongens en 1 meisje uit zijn klas richting zolder voor een heus heldenavontuur.
In de tussentijd kon Kay natuurlijk even zijn nieuwe schoentjes uitproberen in de tuin….
Kay crocs
Rond 17.00 uur maar eens even kijken, en gelukkig waren ze allemaal nog in leven. Tegen 17.30 uur gingen ze allemaal naar huis, tijd voor de patatjes en toen was het toch al snel weer slaapjestijd voor Kay. Daarna kijken we met de rest natuurlijk naar de avonturen van Merlijn op Zapp en toen was het ook voor Merlijn de hoogste tijd om zijn bedje op te zoeken.

Want.. dit weekend ging de klok een uurtje vooruit, dus werd het echte begin van de lente ingeluidt.

Echter was daar zondag niet zo veel van te merken. In de ochtend een lekker zonnetje, maar daarna begon het met het gespetter… dat beloofde niet veel goeds voor ons jaarlijkse uitje naar de kinderboerderij.

Maar goed… om 14.00 uur vertrokken we richting Maarssen en nadat we eerst de jarige Gonnie hadden gefeliciteerd en voorzien hadden van de DVD met Pixar short movies was het tijd voor thee met… dit jaar heerlijke slagroomsoesjes met aarbeienvulling als nieuwigheidje. Het was weer heel bijzonder!!
lepeltje thee
Gelukkig was het gespetter afgelopen, dus gingen we toch vol goede moed richting de kinderboerderij, dit keer die van Maarssen-dorp. Leuk om eens een andere kinderboerderij te bezoeken. Het was er vol met kleine lammetjes, maar natuurlijk ook geitjes (hoewel we daar niet echt jonkies konden vinden), kippen/hanen en in de wei een koe. Dit kon Kay natuurlijk gelijk roepen KOE…. erg leuk (maar ik geloof alleen dat alle dieren koe waren voor Kay vandaag, maar dat terzijde).
lammetje
Kay had veel aandacht voor de speeltuin, en wilde graag de schommel uitproberen, dat kan.. maar het afstappen ging niet helemaal goed..dus plons.. belandde hij met zijn billen in de plas. En ach hoe reageert dan onze Kay Ohoh… Hij staat gelukkig weer gelijk op en gaat druk op zoek naar auto““““s om op te klimmen en alles uitproberen.
Kay
Na een tijdje gingen we nog even naar de speeltuin aan het begin van het pad, deze was iets meer op grotere gericht, dus daar werd nog even volop gebruik van gemaakt door ook de categorie 16+.
klimrek
Toen was het tijd om Kay te voorzien van een droge broek, Gonnie weer naar huis te brengen, en zelf ook weer terug te rijden naar Nieuwegein.

Meer foto““s volgen later deze week op de website.

Skeelers, Bolt & Zingen

Montag, 23. März 2009

Het was het weekendje wel. Zaterdag hebben we natuurlijk eerst heerlijk genoten van het mooie weer. Merlijn ging eerst naar de musicalklas, maar daarna gingen we met een broodje met vis in de tuin. De schommelbank is dan toch echt heel lekker hoor, als je niet oppast val je zo in slaap daar in het zonnetje. Kay geniet volop buiten dus was weer erg druk met wat blokjes, zijn loopvliegtuig van Pooh en dobbelstenen (jeetje groene dobbelsteen in groen gras..ohoh.. waar is die nou gebleven). Tevens heeft Kay ook lang gestudeerd op zijn „Statue of Liberty houding“, met een van de tuinlampen in zijn hand hoog in de lucht (helaas lukte het niet om dit op foto vast te leggen). Aan het einde van de middag, je moet immers wat als de zon uit de tuin is verdwenen, gingen we nog even naar de Makro. Daar zag ik Skeelers staan, en Merlijn wilde deze heel graag kopen van zijn verjaardagscentjes, dus even gebeld.. en hup daar gingen de skeelers mee samen met natuurlijk de nodige beschermers. Na thuiskomst ging Merlijn gelijk de boel uitproberen en een rondje rijden (met vallen en opstaan).

Op zondag was het weer helaas een stuk minder dus veel in de tuin doen zat er niet in. In de ochtend wilde Merlijn na het ontbijt gelijk weer met zijn skeelers oppad, dus geen probleem ga maar weer een rondje rijden. Weer een aantal blauwe plekken en met het zweet op zijn voorhoofd kwam hij weer thuis. Ruud had deze zondag een ODM club op zolder, dus daar werd weer volop gespeeld met monsters en helden.

Ik had geregeld dat Merlijn in de middag met Mandy naar Bolt zou gaan, hij wilde heel graag en het kwam er anders toch niet van. Dus rond 13.00 uur dropte ik Merlijn bij Mandy af bij de bios en daar gingen ze samen lachen, gieren, brullen om de hamster.
Rhino

Thuis even de catering verzorgen voor de hongerige helden en tegen 16.00 uur kwamen Mandy en Merlijn weer thuis (met de tram). Na het uitpakken van een verjaardagskadootje werd er gespeeld en natuurlijk even geskeelerd en tegen 18.00 uur was het etenstijd, lekker stokbroodjes met van alles en nog wat.
Kay Sing itMandy & Merlijn Sing it
Voor dat Mandy naar huis mocht moest er nog even gezongen worden met de Sing It, dus tja.. de disneyliedjes vlogen en voorbij. Daarna bracht ik Mandy nog even terug naar Bussum en zo kwam er ook weer een einde aan de zondag.

Beetje voorjaar??

Sonntag, 15. März 2009

Het weekend is al bijna weer voorbij. De afgelopen dagen zag het er af en toe buiten toch een beetje uit alsof het nu echt voorjaar gaat worden.

Hoewel we hier in huis weinig activiteiten hebben is Ruud gisteren en vandaag aan de slag geweest bij mijn moeder om de huiskamer en de gang weer een nieuwe look te geven. Dit doet hij samen met mijn broer Nico. De afgelopen weken zijn we hier erg druk mee geweest, maar het einde is in zicht.

Dus heb ik de mannen hier voor me zelf, hihi. Gisteren had Merlijn zijn musicalklas en was ook Rick hier op bezoek (de jongste van Nico), er werd volop gespeeld op de playstation maar ook met de lego. De heren hadden het prima naar hun zin. Kay drentelt overal rustig tussen door en is af en toe uren zoet met bakjes met lepeltje en maar roeren en husselen… erg leuk om te zien. Tegenwoordig komt hij naar je toe en pakt je handje als hij iets uit de keuken wil (in het begin begon hij echt aan je te trekken en je van je stoel te duwen, maar dat vond ik toch minder prettig, dus gelukkig begrijpt hij nu dat hij gewoon mijn handje kan pakken). Heel schattig om te zien overigens. Vandaag is Kay overigens lang bezig geweest met een zakje met dobbelstenen (Ruud was ODM aan het voorbereiden). Dus tja.. speelgoed…. ik geloof er steeds minder in.

Omdat het zonnetje scheen heb ik toch af en toe even mijn neusje naar buiten gestoken, en trof zaterdagochtend dit mooie crocusje met nog wat dauwdruppels aan.
voorjaar

Vandaag hebben we ook nog even een rondje door het oude dorp gelopen en een ijsje gehaald bij Luigi gehaald. Eigenlijk was het nog wel een beetje koud, maar goed.. je moet ook zelf een beetje voorjaarsgevoel creeren toch??

In de afgelopen week heb ik ook nieuwe fotos opgehangen in ons trappengat, via een leverancier had ik leuke stickers gekregen van de Fairies waar je fotos in kan plaatsen, en zo is het trappengat nu voorzien van een nieuwe fotoserie.

Op de foto is het wat moeilijk te zien, maar in werkelijkheid ziet het er wel leuk uit.
trappengat1
trappengat2

Ben benieuwd wat de komende week ons weer gaat brengen….