Archiv für Februar 2009

Helaas geen Disney Live!

Sonntag, 22. Februar 2009

Gisteren zouden we naar Disney Live! Magic show gaan, maar helaas was Merlijn ziek. Al om voor 7.00 uur kwam er geroep uit zijn kamertje en had hij overgegeven. Dus boel verwisseld door Ruud en toch maar weer even lekker proberen te slapen. Rond 7.45 uur was hij weer wakker en ging naar beneden. Daar voorzichtig wat eten, maar hij had enorme buikpijn en krampen. Wezz zou ook met ons meegaan, en de kaarten lagen hier al klaar voor vertrek.

Na ongeveer 2 uur was er dan eindelijk een stukje beschuit in en een kopje thee. Tussen de middag dus toch ook meer een beschuitje.. maar helaas.. daar ging hij weer richting wc en alles kwam eruit.

Dus een ritje richting Den Haag en dan een show van 1,5 uur was niet echt een optie. In overleg met Wezz via MSN en telefoon en bellen met het World Forum Theater en uiteindelijk bleek dat Wezz toegang kon krijgen met onze adresgegevens en de reserveringscode. Wezz heeft uiteindelijk zijn moeder en zusje meegenomen, zodat er toch nog 3 van de 5 kaarten gebruikt werden en hij niet alleen hoefde te gaan.

Ondertussen is Merlijn gelukkig al weer een stuk beter en zit weer lekker op de bank te spelen met zijn DS. Dus morgen weer gewoon naar school!!

Bezoekje Disney

Sonntag, 22. Februar 2009

Na toch wel weer een lange tijd van aftellen was het dan eindelijk weer zover. Op zondag de 15e vertrokken we naar het ontbijt richting Disneyland Resort Paris. Tegen 13.30 uur kwamen we aan bij ons hotel residome val d europe
Bij het inchecken kreeg Ruud door dat we een upgrade kregen, omdat de geplande kamer nog niet beschikbaar was.. nou.. ik kan je vertellen.. toen we vetrokken, waren we er nog steeds niet uit wat de upgrade was. Maar goed, de kamer was verder prima, een ouderslaapkamer met 2 persoonsbed die je met een schuifwand kunt afsluiten en dan een woonkamer met open keukentje met daarin een 2 persoonsbedbank en een 1 persoonsbedbank, prima geregeld dus. Wat wel veranderd was was het feit dat je nu 10 euro per nacht voor het parkeren betaald (de vorige keer was dit nog 5 euro… maar goed, buiten het complex is er echt geen ruimte dus veel keuze heb je niet).

Nadat alles een plekje had gekregen gingen we hup naar het park. Daar gingen we richting de studios om even een kijkje te nemen bij een enthousiaste Mickey Mouse in Animaquie. Dat blijft ook een erg leuke show, en toen hij eenmaal begon kon Kay er ook van genieten (maar stil zitten omdat het zo gaat beginnen…tja dat is niet Kay zijn ding). Daarna naar het gewone park om even een stukje parade mee te pakken en even Joost te begroeten. Samen met Joost besloten we om bij Chuck Wagon (Hotel Cheyenne) te gaan eten. Het was weer een heerlijke maaltijd, waarbij we ook kennismaakte met Kim (collega van Joost). Dus na een gezellige maaltijd werd het toch tijd om weer eens richting hotel te gaan.
Kay geniet van het eten in Chuck Wagon
Maandagochtend hadden we afgesproken om 09.15 uur om een vrouwwissel te doen in de buurt van New Port Bay. Daar stapte ik bij Wilco (de man van Nicole) in de auto zodat Nicole op mijn plekje kon zitten en we konden zorgen dat ook zij geen parkeerkosten hadden en bij Hotel New York konden parkeren. Dat ging dus allemaal gesmeerd. We gingen met hun richting het park en zorgde ervoor dat ze via een actiefolder voor 10 euro p.p. de beide parken in konden. Zodra we binnen waren gingen we een groene kaart halen voor Harvey waardoor we heel veel wachttijden konden uitsparen en iedereen volop kon genieten.

We deden de nodige attracties en tijdens de lunch in Fuento d Or kregen we een telefoontje van Aaron dat hij in het park was. Hij ging die middag al weer met de trein terug naar huis, dus we besloten om even samen met Aaron op stap te gaan en Nicole met haar gezin ging ook even haar eigen gang.
aaron en merlijn autopia

Merlijn ging samen met Aaron in Autopia en ze gingen samen nog even op zoek naar een aantal wetenswaardigheden van het park. Daarna was het al weer tijd om afscheid van Aaron te nemen. Maar die zien we ook in mei wel weer terug als hij weer aan de slag is bij de Tower of Terror. Niet veel later kregen we bericht dat Wezz aangekomen was in het park, en dus gingen we even met hem op pad. Een tijdje later besloten we om ook met Nicole en haar gezin te gaan Buzzen en daarna wilde we toch nog wel even graag de parade kijken.
parade
Na de parade zijn we lekker bij BBQ Cookout een hapje gaan eten. Daar bleek dat Joost mij had geprobeerd te bereiken, maar doordag we lekker aan het eten waren had ik mijn telefoon niet meer gehoord.. oeps… sorry sorry sorry.. Hoop dat ik het ondertussen voldoende goed gemaakt heb met je..Daarna vonden we het wel weer tijd om het park te verlaten en hebben we Wezz bij zijn hotel afgezet. Merlijn ging nog even mee naar zijn kamer kijken, en Kay ging al vast in bad. Ook Merlijn ging later nog even in bad en daarna vertrokken we allemaal weer richting dromenland.
Kay in bad

De dinsdag was al weer snel aangebroken en na het ophalen van Wezz en de vrouwenwissel gingen we vandaag richting de studios. De kaartjes werden weer gekocht (wat een superactie toch) en we besloten om allereerst maar eens crush te gaan doen en daarna volgde nog veel attracties, zoals de Tower of Terror en de Studio Tram Tours. Na een lunch bij Backlot (Wezz was ondertussen na een uitstapje naar het gewone park ook weer van de partij) waar genoten werd van de heerlijke broodjes werd het na wat heen en weer gewandel tijd voor Stitch Live!. Kay sliep dus Nicole ging samen met haar gezin en Merlijn een bezoekje brengen aan Stitch. Dat was weer een succes. Daarna werden er nog wat attracties gedaan en vervolgens was er afgesproken bij de parade waar Joost zich ook zou melden en ook Jouri (de heren wilde hun boodschapjes uit Nederland toch wel graag in ontvangst nemen) hihi. Nicole en haar gezin gingen eten bij hotel Cheyenne en wij besloten om met de heren richting Val d Europe te vertrekken en daar wat te eten. Wezz ging nog even zelf het park in om te kijken of hij nog wat characters kon spotten.
eten bij mac

Na een gezellige maaltijd bij de Mac waarbij Jouri probeerde Kay Jouri te laten zeggen.. maar het antwoord steevast bleef Appel…. brachten we de heren naar huis en leverde de boodschappen netjes thuis af (het lijkt de Albert wel..hahaha). Merlijn ging nog even in de kamer van Joost gluren en daarna was het ook voor ons weer tijd om richting hotel te gaan en lekker te gaan slapen. Jeetje wat gaan de dagen toch hard.

En zo werd het al weer woensdag. Vandaag weer Wezz meegenomen en vrouwenhandel gedaan en hup naar het gewone park. De laatste dag alweer voor Nicole en haar gezin in Disney. Eigenlijk hadden wij ons voorgekomen om niet het hele dag in het park te blijven en nog wat te gaan winkel, maar ja.. het weer was redelijk en iedereen had het naar zijn zin dus waarom zou je dan weggaan uit Disney?? In de middag ging Merlijn lekker mee met Nicole en haar gezin richting de studios waar nog even een rijtje met Crush gedaan werd en ze gingen genieten van de Motor Action show (toch wel erg koud). Ruud en ik bleven in het gewone park, zodat Kay wat kon slapen in de wagen en we hadden nog even een gezellig bakkie samen met Jouri bij Victorias (ja zelfs Jouri heeft vandaag nog iets geleerd). Die middag keken we met een speciale blik naar Scar in de parade.. erg indrukwekkend, als je eenmaal iets meer weet van hoe het allemaal werkt.
scar

Na de parade ging Nicole met haar gezin op pad naar de village om te eten (we hebben King Ludwig aangeraden, maar of ze dat gedaan hebben, weet ik niet). Wij besloten om in het park op zoek te gaan naar een hapje, en na veel zoektochten werd het uiteindelijk het huis van Pinoccio, wat zo ongeveer nog het enigste was dat open was. Daarna ging Wezz even zijn eigen weg en gingen wij nog naar het carrousel om met Kay een rondje te paard te gaan… we zouden daarna Candlebration kijken, omdat dat nu op het kasteel gehouden werd (toch wel apart om mee te maken). Dus dat deden we en daarna was het natuurlijk tijd dat het park zijn deuren ging sluiten en was het ook voor ons de hoogste tijd om af te taaien.

En na de woensdag, kwam dan toch al weer snel de donderdag. Vandaag de laatste dag voor Wezz, dus met zijn koffer en al richting het park. Het werd heerlijk weer vandaag en we genoten nog even volop van het zonnetje. Zowel het gewone park als de studio werd bezocht en ook Mickey had weer enthousiast publiek!! In de pauze van Jouri werd er nog even gecrushed (jeetje hoeveel kinderen heten er eigenlijk Harvey??) en daarna gingen we nog richting de Tram Tours. Kay was in slaap gevallen en dat wilde ik graag zo houden, dus ik ging niet mee, maar ging heerlijk op een bankje in de zon zitten (oh je.. wat een straf). Even later zag ik de auto van Cruella de Vil aankomen, en dus hup even een berichtje naar Wezz.
auto cruella
Jouri voegde zich bij me, want ze konden niet gelijk mee en hij moest natuurlijk wel weer op tijd terug zijn op het werk en wilde het niet gokken. Dus genoten we even heerlijk samen van het zonnetje op het bankje. Een tijdje later kwam dus ook Wezz erbij die even heerlijk fotos van Cruella had gemaakt. Daarna was het helaas al weer tijd om afscheid van Jouri te nemen want hij moest aan het werk, en de vrijdag wisten we nog niet hoe het zou gaan lopen. Toen Ruud en Merlijn weer terug waren uit de Tram Tour besloten we om even een warme chocolade melk te halen bij En Coulisse en daarna gingen we rustig aan richting uitgang. Wezz ging nog even naar het park (hij had een trein rond half zeven naar huis) en wij besloten nog even naar Val d Europe te gaan voor wat boodschappen. Uiteindelijk besloten we om even zelf te koken deze avond (en dat beviel eigenlijk heel goed) en na een lekker bad van de mannetjes was het dan toch echt weer slaapjestijd, voor de laatste nacht.

En dan.. ja dan.. is het al weer vrijdag en komt er weer een einde aan alle Disneyactiviteiten van deze week. Het zag er niet echt lekker uit buiten en dus was de twijfel groot wat we zouden doen. Sander en Danielle zouden vanuit Duitsland naar Disney komen, en die hadden we lang niet gezien dus eigenlijk wilde we wel even wachten. Na wat heen en weer gesms bleek dat ze er rond 10.30 zouden zijn, dus besloten we om nog even naar het park te gaan. Niet heel veel later begon het echt te regenen en terwijl Ruud en Merlijn nog even gingen Buzzen, keek ik met Kay nog even naar wat tekenfilmpjes in Videopolis. Daarna kwam er al snel een berichtje dat ze waren aangekomen en gingen we richting Hotel New York, daar was het een warm weerzien en werd er even lekker bijgekletst en wat fotos gemaakt.
newyork
Iedereen ging even achter Kay aan, want tja.. die blijft niet gezellig zitten voor een kletspraatje en nadat de plafondplaat bijna naar beneden kwam, werd het toch echt tijd om naar huis te vertrekken. Merlijn ging samen met zijn gekregen Mickey en Minnie Mouse in HSM kleren op weg naar de auto, en Kay had er ook weer een Mickey knuffel bij. Nogmaals dank hiervoor Sander & Daan. We werden door ze begeleidt naar de auto, zodat we ook nog even hun auto konden bekijken en natuurlijk de bijzondere nummerplaat. Rond 12.40 uur reden we dan uiteindelijk weer weg uit Disney en gingen we op weg naar huis.

Onderweg hebben we een tussenstop gemaakt in Lille, waar we nog even de Disneystore bezochten (jeetje ze hebben daar zo maar Roe in diverse soorten en maten) en met een grote tas vol en een klein rondje rond het plein ging de weg na een klein uurtje verder richting huis. In de buurt van Antwerpen nog een flinke file, maar uiteindelijk waren we om 19.15 uur dan toch eindelijk weer thuis.
lille
We hebben enorm veel plezier en heel veel gezelligheid gehad deze dagen en kijken er zeker nog heel lang op terug. Iedereen die er aan heeft bijgedragen (Aaron, Wezz, Jouri, Joost, Nicole, Wilco,Harvey & Franklin, Sander & Daan) enorm bedankt!!!!

Meer fotos zijn te vinden op onze website www.motorbeer.nl

Tederheid op vrijdag de 13e

Samstag, 14. Februar 2009

Gisteren was het vrijdag de 13e, een dag waarop er van alles fout zou kunnen gaan. Maar zo heb ik de dag niet ervaren. Heerlijk genieten van een dagje thuis (hoewel mijn mobiel wel veel gegaan is, en ook de zakelijke mail nog de nodige aandacht vroeg). Maar ““““s middags was het optreden van Merlijn op school. De maandsluiting zoals ze dat noemen. Dit keer in het teken van een aantal tv programma““““s. Zo kwam Wie ben ik voorbij, maar ook De Nieuwe Uri Geller en zelfs Shownieuws.

Merlijn was natuurlijk volop aan het genieten van het optreden met de klas, maar ook Kay genoot volop, heerlijk meeklappen als er geklapt werd en tussendoor lekker bij Papa op schoot drinken uit zijn beker.

merlijn op het toneel
Kay en Ruud kijken naar Merlijn

Tja.. en als moeder voel je dan toch een stukje tederheid op vrijdag de 13e.

Kay was de hele dag al erg moe (hij had de dag ervoor op het kinderdagverblijf gewoon niet geslapen) en dus was hij ook flink chagerijnig. Maar goed..door met hem af en toe lekker te spelen en de show van Merlijn ging het allemaal best goed. Merlijn ging ook nog een stukje met hem wandelen in de buggy en toen was Kay natuurlijk weer helemaal het mannetje. Om 18.15 uur gingen we onze vrijdagse ritueel uitvoeren, ik word afgezet bij de supermarkt, Ruud brengt Merlijn naar scouting en daarna voegt Ruud met Kay zich bij de supermarkt (meestal ben ik dan al, net als deze keer, bij de kassa aangeland). Dus daarna naar huis en tegen 19.00 uur was het toch echt wel tijd voor Kay om af te breken. Dus werd er een lekker flesje gemaakt, nog even bij papa op schoot wat drinken en daarna naar boven.

Kay

Na het tandenpoetsen (een ritueel dat je bij Kay niet mag vergeten want dan begint hij vanzelf met zijn vingertje zijn tandjes te poetsen en je richting de badkamer te bewegen) zing ik dan altijd wat liedjes en leg hem gelijk in bed. Ondertussen weet Kay toch wel erg goed wanneer ik klaar ben.. want de laatste noten waren nog niet gezongen, of Kay nam zijn tutje uit zijn mondje, tijd voor een kusje en een stralende glimlach. Daarna snel de tut weer terug, muziek boven het bed aan en..Welterusten lief mannetje… 2e keer tederheid op vrijdag de 13e!! Wat wil een moeder nog meer.