Archiv für Januar 2009

Een weekend vol

Sonntag, 25. Januar 2009

Zo het weekend is weer bijna achter de rug, maar het was best een vol weekend.
Het begon vrijdagavond al met voor Merlijn nog 1 keer trakteren bij de Scouting, na de opkomst weer lekker naar huis en na nog een stukje kijken van de X factor was het dan toch echt bedtijd voor hem.

Op zaterdag moest Ruud gewoon werken, dus de ochtend verliep redelijk rustig. Rond 10.15 uur belde Ruud op dat hij zou zorgen dat hij met de auto van de zaak om 11.15 uur voor de deur stond zodat hij Merlijn naar musicalklas kon brengen, en Kay gewoon zijn slaapje kon doen. Dus tegen 10.30 rolde Kay zijn bedje weer in en om 11.10 stapte Merlijn in de postauto en gingen ze naar de Kom.

Tegen 12.45 uur kwam Oma er in, want zij zou een tijdje oppassen omdat Ruud en ik naar een intake gesprek moesten voor het dyslexie onderzoek van Merlijn. Dus even snel zorgen dat ik vast gegeten had en Kay ook voorzien was van een broodje (want die was natuurlijk al weer wakker) en heb zorgen dat ik om 13.00 uur weer bij de Kom stond om Merlijn op te halen.

Die kwam vertellen dat hij de rol van Dodger had gekregen in de musical Oliver die ze aan het instuderen zijn maar dat hij helaas nog geen script had.
dodger

Thuis gekomen zorgde Oma verder voor Merlijn en gingen Ruud en ik even aan de wandel. Na een korte wandeling kwamen we bij de dame die ons een intake gesprek zou afnemen. Zij vroeg ons natuurlijk van alles over Merlijn zijn ontwikkeling en waar zijn knelpunten liggen en kon ons na het uur vertellen dat zij dyslexie niet kon uitsluiten, maar dat de onderzoeken van Merlijn hierin helderheid zouden moeten geven, want het klonk ook niet overtuigend als dyslexie. Alle afspraken werden gemaakt en tegen 14.45 uur waren we weer thuis. De garagedeur van de buurman stond open, dus gelijk even gevraagd en gekeken hoe zijn garagedeur eruit ziet, want die van ons is nu echt kapot en moet dus nodig vervangen worden (zucht!!).

Na een babbeltje nog een kopje thee met Oma drinken en toen ging Oma weer naar huis. Na een tijdje ook Kay nog maar even te slapen gelegd en vervolgens gingen de mannen even verder bouwen aan de legoauto die Merlijn voor zijn verjaardag heeft gekregen. Hij schiet op, maar is zeker nog niet af.

In de mail kwam ondertussen de melding binnen dat Rene voor zijn bliksembezoek aan Nederland bij ons zou eten zaterdagavond, dus tegen 18.00 uur ging de frituurpan vast aan in afwachting van hem. Iets over zessen kwam hij binnen en gingen de frietjes even later in de pan om samen met de krokketjes, frikandelletjes en kaassoufles daarna heerlijk verorberd te worden.
Rene  en Kay
Vervolgens kon er even gespeeld worden en was het al snel weer bedtijd voor Kay. Merlijn wilde nog hider in de house kijken en tegen 21.00 uur was het ook voor hem tijd om zijn bedje op te zoeken.

Rene genoot ondertussen van de bank en de tv en vond het allemaal prima. We keken nog een stukje van „De waarheid“ en vervolgens Roadhouse van Patrick Swayze.. een leuke film. Tegen 22.30 uur besloot Rene om zijn hotel te gaan opzoeken in Utrecht en niet al te veel later besloot ik mijn warme bedje op te zoeken.

Vandaag was het voor Ruud spelletjesdag. Tegen 8.00 uur was het voor Kay toch echt wel mooi geweest in bed en wilde hij er echt uit. Ruud stond met hem op en een klein uurtje later volgde ik ook. Niet al te veel later genoten we van de verse croissantjes uit de oven en tegen 10.30 uur was het tijd voor Ruud om op de fiets naar Rigobert te gaan om spelletjes te spelen.

Merlijn had met Dewi afgesproken om samen naar de film HSM3 te gaan, tegen 13.15 uur (jeetje wat duurt wachten toch lang…) stonden Anita en Dewi voor de deur en werd het tweetal afgedropt bij de bioscoop. Na de film kwamen die twee met de tram terug naar huis. De film was erg leuk geweest en natuurlijk moest er nog even nagenoten worden door mee te zingen met de Sing It en High School Musical.
sing it
Merlijn en Dewi vermaakte zich prima, en Kay tussen de slaapjes door ook. Veel tekenen op papier (kras kras) en veel lachen als je hem rond swingt of hem gaat pakken….

Tegen 17.30 uur kwam Ruud weer thuis en werd het tijd om aan het avondeten te denken. Om 18.00 uur gingen we aan tafel en Dewi at gezellig mee. De stokbroodjes, soep, en bladerdeeghapjes gingen er goed in en tegen 19.30 uur was het tijd om Dewi weer naar huis te brengen. Ruud bracht Kay naar bed en tegen 20.30 uur waren we weer terug en ging ook Merlijn naar bed… vervolgens konden wij nog even op de bank nagenieten van het weekend.. en zeggen ook wij straks welterusten en is het weekend helaas al weer voorbij.

Wild Cats in the house!!

Mittwoch, 21. Januar 2009

Maandag was het dan echt zo ver, na al een leuk verjaardagsfeestje op zaterdag was Merlijn nu echt jarig!!

En dat moest natuurlijk gevierd worden met een feestje met een aantal vriendjes/vriendinnetjes uit de klas. Merlijn had dit jaar gekozen als thema voor „High School Musical“, dus het moest een zwingend feestje gaan worden. Op school heeft hij op microfoons getrakteerd zodat iedereen al vast in de stemming kon komen.

Tegen 16.00 uur kwamen ze allemaal binnen, gekleed in de kleuren wit/rood en zelfs 1 meisje had pompoenen bij zich. Na het zingen en een kleine traktatie was het tijd voor de kadootjes. Gelijk dus even tijd om de kennis rondom HSM te testen. Wie de vraag goed had mocht zijn kadootje aan Merlijn geven…. dat viel voor sommige nog niet mee, maar uiteindelijk had iedereen zijn envelopje kunnen overhandigen.
taartje

Daarna was het tijd om te kijken in hoeverre „Breaking free“ goed was ingestudeerd (ze hadden de tekst van te voren gekregen). De tv en playstation gingen aan en via de Sing it werd er in koppels meegezongen. Het werd inderdaad een zwingende boel die zowel op video als op foto werd vastgelegd.
zingen break it free

Goed, de kelen gesmeerd dan weer tijd voor iets anders, op East High krijgen ze les in scheikunde, dus hadden we een aantal simpele proefjes bedacht die ze in 2-tallen konden gaan uitvoeren en nog een paar puzzeltjes. Iedereen deed enthousiast mee en keek vol verwondering ook papier aan een ballon blijft plakken, rozijnen dansen in een glaasje sprite en hoe je bijvoorbeeld op eens een gat in je hand lijkt te hebben….
proefje

Na de proefjes werd het tijd voor een basketbalwedstrijd. Ruud had zelf een bordspel uitgedacht waarmee je een basketbalwedstrijd kon spelen. Vol enthousiasme werd het gespeeld en werd het eerste doelpunt gescoord (na eerst een misser!). Helaas toen was het al weer tijd om te eten (hoewel ze graag nog meer punten hadden willen scoren). Dus tafel leeg, borden op tafel en lekker genieten van frites en een kroket, frikandel of kaassoufle.

De tijd begon al weer op zijn einde te lopen, maar we wilde nog 1 ding doen… het maken van de mooie hoeden die je altijd ziet bij slagingsfeestjes in Amerika. Ruud had al een en ander voorbereidt, dus met wat geknutsel kon iedereen aan de slag met zijn hoed. Tegen 19.00 uur kwamen de ouders al binnen en die konden vervolgens nog mooi even helpen met het leggen van de laatste hand aan de mooie hoeden. Uiteindelijk tegen 19.15 uur konden we de „klasse foto“ maken en ging iedereen voorzien van een diploma en hoed weer richting huis.

schools out

Kortom.. het was een zeer geslaagde feestje!!

Meer foto““s op onze website www.motorbeer.nl

Merlijn bijna 11!!

Sonntag, 18. Januar 2009

Zo gisteren was het alvast feest voor Merlijn!
Hoewel hij maandag pas jarig is, hebben we het toch gisteren vast gevierd met familie en vrienden.

Toen Merlijn uit bed kwam waren we druk bezig met het ophangen van de slingers en vlaggetjes. Zo veel mogelijk in de kleuren van High School Musical (maar bij ons dan nog een beetje gemengd met blauw hihi).

Maar goed de ochtend was niet anders dan andere zaterdagochtenden. Eten, aankleden en daarna wel iets eerder dan normaal richting City Plaza. Merlijn heeft geholpen om de taarten uit te kiezen, en het werden een appeltaart, een appelkruimelvlaai en een slagroom/mokkataart. Heerlijk hoor die Hema taarten. Daarna ging Merlijn richting musicalklas en ging ik richting de supermarkt voor de laatste boodschappen…pffff… het leek wel of ze het weggaven. Wat een enorme drukte daar!!

Daarna snel naar huis, boodschappen opruimen, koelkasten ombouwen (lang leve de 2e koelkast op zolder), wasje wisselen en toen was het al weer tijd om Merlijn op te halen. Met Merlijn als eerste bij de voordeur was de afspraak dat hij bij terugkomst zijn kado mocht openen. Hup jas in de gang, verdorie moet ie van mama ook nog zijn schoenen uit.. maar dan…eindelijk.. hij mag het grote pak openmaken. Samen met Kay scheuren ze het papier er af.. en daar is ie dan… de lego technic auto.

legoauto

Wauw… wat is ie groot, en wat kan er veel mee. Nou dat wordt zondag volop bouwen natuurlijk.
Na nog even wat gegeten te hebben begon het wachten op de visite.. We besloten toch maar aan de taart te gaan en we hadden hierbij een lotusbloem die je aanstak en die begon te zingen. Echt heel erg leuk (zal proberen nog een filmpje te plaatsen).

Rond 15.00 uur kwamen de eerste gasten en al snel stroomde het vol, het werd een gezellige drukte met heel nichtjes en neefjes. Merlijn had geld gevraagd zodat hij nog een mooie legodoos kon kopen, dus dat wordt nog spannend wat het gaat worden.

Van de Familie uit Houten krijg hij nog een mooie stitch pin (limited editon) uit Florida en nog een lanyard met 2 mooie pins van het Magical Year.

De kinderen gingen naar de taart en limo gezellig boven spelen en beneden was het ook erg gezellig met iedereen. Tegen 17.45 uur was er voor iedereen nog een broodje met knakworst, kaas of worst en mini saucijzenbroodjes en tegen 19.00 uur ging iedereen weer naar huis.

Merlijn heeft het erg naar zijn zin gehad (hoewel het voor zijn idee natuurlijk allemaal veel te kort was), en kan nu al niet wachten tot het feestje voor de klas morgen op zijn echte verjaardag!!!

WILD CATS!!!