Archiv für die Kategorie „scouting“

Sinterklaasperiode 2012

Samstag, 8. Dezember 2012

Zo de Sint is nog maar net vertrokken en Nederland is gehuld onder en witte deken. Maar eerst kijken we nog even terug naar deze Sinterklaasperiode.

Het begon natuurlijk op zaterdag 17 november met de intocht van de Sint. Eerst op tv kijken hoe hij aankwam met de kleine boot (omdat de stoomboot kapot in Spanje was achtergebleven), en vervolgens hup richting het oude dorp om hem in het echt te zien. Het was weer lekker druk, maar we hadden een goed plekje langs het water en na wat wachten kwamen ze dan toch langs gevaren!! Daarna zijn we eerst maar even de pietenspelletjes gaan doen (pepernoten sjoelen, pakjes over het dak brengen etc.), en daarna op zoek naar de pieten voor pepernootjes!! De Sint bleek dit keer te voet te zijn, nadat zijn schimmel er blijkbaar niet zo blij mee was, en dus maar weer naar huis was gegaan ;-)). Gelukkig werden er af en toe wat pepernootjes gescoord, en daarna met een zakje oliebollen terug naar huis.
aankomstsintspelletjespietje pepernoot
Vervolgens mocht er ieder weekend een schoentje gezet worden, en hoorde we regelmatig op de gekste tijden (bijv. 3 uur ’s nachts) iemand sinterklaasliedjes zingen. En als dan de schoentjes weer gevuld waren, was het natuurlijk feest!

Op zaterdag 24 november had Kay pietengym bij de scouting, en mocht hij als pietje gaan. Oke, aankleden maar, en hup dan ook maar wat zwart op het gezicht… hoewel…eerst een heel klein beetje, maar gaandeweg mocht het steeds meer worden en uiteindelijk was het toch een heuse piet (maar de pruik niet hoor… dat zit niet lekker hihi). Moe maar voldaan kwam hij uiteindelijk weer terug van de pietengym, en niet zomaar…. hij werd door Sinterklaas samen met 2 pieten thuis gebracht, wauw… dat is toch wel heel bijzonder. En ook handig, want het zakje met strooigoed was weer helemaal gevuld ;-)).
klaarvoorpietengym
Tussendoor hadden we nog het kijkzwemmen in badje 2 en de verjaardag van Ruud op 1 dag… wat een gezelligheid allemaal. En ook de rommelpieten kwamen weer langs op school en maakte van de klas een puinhoop. Op vrijdag 30 november was het schoentje in de klas ook nog gevuld met een speeltje en een lekkere mandarijn!
rommelpietenrommelpiet2kijkzwemmen
Op zaterdag 1 december kwam de Sint op bezoek bij scouting, en mocht Kay nog een keertje als pietje op stap. Deze keer maar niet zwart, want stel je voor dat de Sint dan niet zou zien dat hij Kay was;-)). Dus daar ging de witte piet en genoot van de komst van Sint met zijn rare pieten. De ene gooide de pepernoten achterste voren en de ander heette domme piet…tja… het zullen je pieten maar wezen. Merlijn was deze dag ook op stap, maar dan zelf als zwarte piet op huisbezoek voor de scouting. Hij heeft het erg goed naar zijn zin gehad, en wil volgend jaar graag weer.
bijnaklaar
En dan wordt het uiteindelijk 5 december! Sinterklaasfeest! Dus als witte pietje naar school, daar staat alles al klaar voor het grote feest. Tegen 8.50 uur komt de Sint met zijn pieten aan, deze keer zit er een piet op de tractor en daar achter op de aanhanger zit Sint bovenop de strobalen. Geweldig weer om te zien! Vanuit school lekker naar huis…zou het daar ook nog feest zijn?? Eerst maar eens een geknutseld schoentje ophalen bij de C1000, en ook daar zak natuurlijk weer een zakje pepernoten in met een xgogo… het blijft maar feest. Toen we thuiskwamen stond er op eens een zak met kadootjes in de garage… he…hoe kan dat nou weer. Blijkbaar was er een pietje langsgeweest, die wat voor ons had achter gelaten.
schoolkoortjeopdetractorfeest
Het stoombootspel op tafel, en als je netjes met je pietje een pakje uit het ruim naar boven hebt gebracht, mag je een pakje pakken. Wauw… de Sint weet zo maar dat Kay toch wel heel graag de lego brandweerauto wilde, en dat Ruud een spel leuk vindt, Merlijn wil genieten van een dvd van Lady Gaga en dat Ria geniet van een disneypuzzel. Wat heeft de Sint dat toch allemaal goed gedaan!! Als alle pakjes zijn uitgepakt, en die voor Oma apart is gelegd, kan er even gebouwd/gespeeld worden en daarna genieten we van een heerlijke gourmet om deze Sinterklaasperiode af te sluiten.
stoombootspelgourmet
Ondertussen is het buiten wit, klinken er al weer volop kerstliedjes… en maken we ons op voor het volgende feest!!

Vriendenweekend

Dienstag, 6. November 2012

Voor het weekend van 3 en 4 november stond ons vriendenweekendje gepland. Dit keer betekende dit dat we zaterdag aan het einde van de dag zouden verzamelen in een gebouw in Apeldoorn. Zaterdagochtend ging Ruud al vroeg op herhalingscursus van scouting, en vervolgens Merlijn naar musicalklas en Kay naar scouting. Daarna was het dus al weer bijna tijd om te vertrekken naar Apeldoorn.

Alle kadootjes, spelletjes en slaapspullen ingepakt en hup daar gaan we dan. We komen tegen 16.45 uur aan in een mooie bosrijke omgeving. Hier is een gebouwtje waar we deze dagen zullen verblijven. Als iedereen binnen is kunnen we al snel aan tafel, met lekkere warme hartige taarten en lasagna. Als iedereen zijn buikje heeft gevuld gaan we richting de gezelligheidsruimte waar de kids al snel een spelletje gaan spelen. Iedereen zit lekker te kletsen en geniet van de koffie/thee met lekkers.
gebouweetzaalspelletjes
Na een tijdje gaan we beginnen met het beroemde 2,50 kadootjesspel, en dus schuiven de kadootjes van rechts naar links en verschuiven mensen ook weer van plek. Iedere keer toch weer een verassing wat voor kadootjes er deze keer beschikbaar zijn. En er zijn weer veel leuke dingen bij zoals een grote zak pepernoten, een wensballon, lekkere geurtjes voor in bad etc. etc. Tegen 21.30 uur lassen we een korte plaspauze in, en wordt er wat lekkers op tafel gezet. Daarna gaat de strijd verwoed verder en niet veel later is het tijd om de wekker te zetten. En dan? om 22.45 uur loopt de wekker af en is iedereen weer blij met de kadootjes die hij/zij op dat moment heeft gescoord.

Natuurlijk wordt er nog lang nagepraat en tegen 00.45 uur verlaten Nico en Getine met de kids het huisje en rijden terug naar huis, de rest gaat rond 1.30/2.00 uur ook richting bed en snel daarna is het hele huisje in diepe rust.

De volgende dag is Kay rond 7.30 uur wakker maar blijft nog lekker even bij Merlijn op de kamer. Tegen 8.00 uur ga ik er zelf uit, denk de tafel vast en begin met beperkte voorbereidingen voor het ontbijt. Daarna komt iedereen achter elkaar naar beneden geslopen en tegen 9.30 uur gaan we aan tafel. Daarna is het helaas al weer tijd om op te ruimen en in te pakken.
uitzichtuithethuisje
Rond 12.00 uur verlaten we het huisje, en helaas zijn er al weer een aantal mensen vertrokken, maar met de mensen die er nog zijn gaan we onderweg naar een kleine cacheroute. Deze is in het bos en we genieten van de prachtige herfstkleuren en klimmen soms een berg op en af, komen langs een natuurbegraafplaats en even later struinen we door de heide. Na een tocht van een kleine 4 km wordt de cache snel gevonden, en gaan we terug naar de auto?s. Daar genieten we nog even van een kopje koffie om vervolgens weer richting huis te rijden. Onderweg scoren we snel nog even een cache, en hoe verder we naar Utrecht rijden hoe harder het begint te regenen.
cacheroutenatuurstruinendoordeheide
Nog een tussenstop in Utrecht, om bij mijn moeder een bedombouw uit elkaar te halen en naar beneden te brengen terwijl Merlijn vast met zijn neus in de boeken zit. En dan.. naar huis. Thuis is iedereen best wel moe, we eten nog wat en deze avond ligt iedereen redelijk op tijd in zijn/haar bedje.

Bedankt voor weer een topweekend, en wat gaan ze toch altijd snel voorbij.

Nu maar weer aftellen naar het volgende weekend, waar we op zondag al weer een meet met onze Belgische vriendjes hebben staan.

Dansvoorstelling Merlijn 25 oktober /Installatie Kay 27 oktober

Freitag, 2. November 2012

Op 25 oktober had Merlijn op school een workshop, hier kregen ze in 3 uur les over het klassieke stuk Romeo en Julia en hoe dit vertaald kan worden naar een dansvoorstelling. Dit was in samenspraak met het Scapino ballet.
’s avonds gingen Dewi en ik kijken bij de uitvoering. Het blijft toch bijzonder wat ze in een paar uur kunnen bereiken.
Meer fotomateriaal staat op de website www.motorbeer.nl.
dansen
Op zaterdag 27 oktober was het de buurt aan Kay om geinstalleerd te worden als bever bij de scouting. ’s Ochtends werd er eerst nog een cache gescoord waar lang op gepuzzeld was, maar het was de moeite waard. Daarna met oma samen naar het fort voor de installatie. Kay is nu een trotse bever!! Ook hiervan meer fotomateriaal op de site.
kay