Archiv für die Kategorie „geocaching“

We verschalken de Kamers van Galecop!

Montag, 12. November 2012

Al weer ruim een week geleden kwam er een reeks geocaches online in Galecop. De genaamd de kamers van Galecop:?.., natuurlijk vol goede moed gingen wij hier even voor zitten, want deze klus zouden we snel klaren. Maar niets bleek minder waar, we snapte helemaal niets van de opgave.

Maar.. we houden een troef, Ruud had de locatie van 1 van de caches al ontdekt alvorens de caches online waren gekomen, dus hup, dan maar in de auto en daarheen rijden, wie weet nog een plekje in de top 3?? Helaas.. we kwamen op plekje 4 terecht, maar goed.. we wisten nu de coordinaten van deze cache, dus hopelijk konden we hiermee ook de puzzel kraken.

Nou er werd van alles gekraakt kan ik je vertellen, maar de puzzel lukte maar niet.

Nu wilde het voordeel dat we voor zondag jl. een afspraak hadden staan met onze Belgische (cache)vriendjes, dus werd het hoogtijd om hulptroepen in te schakelen. En ook daar werden de hersenen gekraakt, maar uiteindelijk kwam op donderdagavond het verlossende bericht.. EUREKA!! Oke, nou dan moet het ons toch ook lukken. Dus vrijdag en zaterdag werden er nieuwe pogingen ondernomen.. maar helaas zonder resultaat.

Dus zondagochtend was het bericht op Facebook ook helemaal terecht ?SOS Phildie is onderweg?. Toen ze aankwamen ging de deur dan ook open met een luide SOS noodsignaal, en gelukkig stapte de vriendjes vol frisse moed naar binnen. Maar.. daar lag eerst nog een andere uitdaging in de weg ;-), dit keer in de vorm van een disneypuzzel. Deze was ik uit frustratie over de cache zaterdagochtend begonnen, en dus hebben we deze eerst even met elkaar afgemaakt. Want ook daar deinsde onze vrienden niet voor terug.
puzzel
Dit ging natuurlijk wel gepaard met appeltaart en slagroom met een lekker kopje thee. Nadat de puzzel was opgelost werd het raadsel rondom de kamers van Galecop ook opgelost. Ooh? tja? we waren op de goede weg, maar hadden niet ver genoeg doorgerekend en geteld.. balen.. maar waar!! En dus reuze blij dat het einde in zicht was. Ruud wilde er eerst zelf nog eentje uitpuzzelen om zeker te zijn dat hij het ook echt begreep, terwijl ik ondertussen de coordinaten vast invoerde in de app. Toen Ruud had gezien hoe het echt moest? gingen we op stap. Kay nam broodjes mee voor de eendjes/hertjes en daar gingen we in de cachemobiel op weg naar Galecop. Het zonnetje was gezellig aanwezig en het was ook echt niet koud.
galecop http://motorbeer.nl/cgi-data/weblog_basic/uploads/2012/11/img_0424-300×225.jpg
En zo maakte we een rondje door Galecop waar we een flink aantal kamers bezochtte, ook namen we nog wat andere caches mee onderweg, oa. de vliegende Toby. Echt een super cache, waarmee het hokje opengaat door een 9 volt batterij, echt goed gemaakt!!! En dus volop genieten. De eendjes werden gevoerd, de ezel toegesproken en veel gelachen natuurlijk.
voeren9planken
Rond 15.00 uur weer terug richting huis, helaas nog niet alle caches gehad, maar hoogtijd voor de high tea, dus alles klaar gezet en lekker genieten jammie? wat een heerlijkheden allemaal.
high tea
Daarna tijd om lekker te kletsen en vervolgens om de opkomende slaap tegen te gaan (van de frisse buitenlucht), maar een spelletje opzoeken, terwijl ik de spullen van de high tea opruimde en de voorbereidingen deed voor de pizza die nog in de planning stond.

Rond 18.30 uur nog genoten van de heerlijkste pizza?s a la Merlijn en na nog wat te drinken tegen 20.15 uur weer afscheid genomen van onze vriendjes? echt hoor. .die dagen zijn gewoon veel te kort!!

Maar we tellen weer af naar 16 december voor onze volgende meet en greet.. deze keer met Disney on ice!!

Vriendenweekend

Dienstag, 6. November 2012

Voor het weekend van 3 en 4 november stond ons vriendenweekendje gepland. Dit keer betekende dit dat we zaterdag aan het einde van de dag zouden verzamelen in een gebouw in Apeldoorn. Zaterdagochtend ging Ruud al vroeg op herhalingscursus van scouting, en vervolgens Merlijn naar musicalklas en Kay naar scouting. Daarna was het dus al weer bijna tijd om te vertrekken naar Apeldoorn.

Alle kadootjes, spelletjes en slaapspullen ingepakt en hup daar gaan we dan. We komen tegen 16.45 uur aan in een mooie bosrijke omgeving. Hier is een gebouwtje waar we deze dagen zullen verblijven. Als iedereen binnen is kunnen we al snel aan tafel, met lekkere warme hartige taarten en lasagna. Als iedereen zijn buikje heeft gevuld gaan we richting de gezelligheidsruimte waar de kids al snel een spelletje gaan spelen. Iedereen zit lekker te kletsen en geniet van de koffie/thee met lekkers.
gebouweetzaalspelletjes
Na een tijdje gaan we beginnen met het beroemde 2,50 kadootjesspel, en dus schuiven de kadootjes van rechts naar links en verschuiven mensen ook weer van plek. Iedere keer toch weer een verassing wat voor kadootjes er deze keer beschikbaar zijn. En er zijn weer veel leuke dingen bij zoals een grote zak pepernoten, een wensballon, lekkere geurtjes voor in bad etc. etc. Tegen 21.30 uur lassen we een korte plaspauze in, en wordt er wat lekkers op tafel gezet. Daarna gaat de strijd verwoed verder en niet veel later is het tijd om de wekker te zetten. En dan? om 22.45 uur loopt de wekker af en is iedereen weer blij met de kadootjes die hij/zij op dat moment heeft gescoord.

Natuurlijk wordt er nog lang nagepraat en tegen 00.45 uur verlaten Nico en Getine met de kids het huisje en rijden terug naar huis, de rest gaat rond 1.30/2.00 uur ook richting bed en snel daarna is het hele huisje in diepe rust.

De volgende dag is Kay rond 7.30 uur wakker maar blijft nog lekker even bij Merlijn op de kamer. Tegen 8.00 uur ga ik er zelf uit, denk de tafel vast en begin met beperkte voorbereidingen voor het ontbijt. Daarna komt iedereen achter elkaar naar beneden geslopen en tegen 9.30 uur gaan we aan tafel. Daarna is het helaas al weer tijd om op te ruimen en in te pakken.
uitzichtuithethuisje
Rond 12.00 uur verlaten we het huisje, en helaas zijn er al weer een aantal mensen vertrokken, maar met de mensen die er nog zijn gaan we onderweg naar een kleine cacheroute. Deze is in het bos en we genieten van de prachtige herfstkleuren en klimmen soms een berg op en af, komen langs een natuurbegraafplaats en even later struinen we door de heide. Na een tocht van een kleine 4 km wordt de cache snel gevonden, en gaan we terug naar de auto?s. Daar genieten we nog even van een kopje koffie om vervolgens weer richting huis te rijden. Onderweg scoren we snel nog even een cache, en hoe verder we naar Utrecht rijden hoe harder het begint te regenen.
cacheroutenatuurstruinendoordeheide
Nog een tussenstop in Utrecht, om bij mijn moeder een bedombouw uit elkaar te halen en naar beneden te brengen terwijl Merlijn vast met zijn neus in de boeken zit. En dan.. naar huis. Thuis is iedereen best wel moe, we eten nog wat en deze avond ligt iedereen redelijk op tijd in zijn/haar bedje.

Bedankt voor weer een topweekend, en wat gaan ze toch altijd snel voorbij.

Nu maar weer aftellen naar het volgende weekend, waar we op zondag al weer een meet met onze Belgische vriendjes hebben staan.

Cachend door Nederland

Donnerstag, 1. November 2012

In het weekend van 6-7 oktober was er weer genoeg cache gezelligheid gepland. Zo hadden de bevers opkomst in het panbos, en tja… dan heb je even tijd die je moet overbruggen en wat doe je dan.. we zoeken een paar caches op in de buurt. Er ligt gelukkig nog genoeg ;-)). Dus zo konden we er weer een paar op onze naam bijschrijven in deze mooie bosrijke omgeving.
beverscache cache2
Merlijn was dit weekend met de explorers (scouting) op kamp en zou zondag weer thuiskomen rond 13.00 uur. Maar we hadden ook gepland met Philippe en Dieter, dus was de oplossing snel gevonden. We hadden een leuke multi in Oudewater opgezocht, en zouden deze in de ochtend wel even klaren, om vervolgens ’s middags in de buurt van Nieuwegein een paar nieuwe smilies op de kaart te plaatsen.

Dus verzamelde we op de parkeerplaats van Oudewater, werden de fietsen afgeladen en begonnen we aan ons tochtje door Oudewater voor de multi over Herman de Man, een bekende schrijver. Veel leuke plekjes werden bezocht en natuurlijk mocht een bezoekje aan de Heksenwaag niet ontbreken. Na hier op zolder druk gezocht te hebben naar verborgen vragen, bekeken te hebben hoe het nu eigenlijk allemaal is ontstaan rondom de heksen en zelf ook gewogen en te licht bevonden te zijn, bleek onze tijd ook al bijna om. Dus snel het antwoord uitgepuzzeld en op naar het coordinaat.. .maar.. euh… we missen een cijfer… hoe kan dit nu?? Dus hadden we diverse mogelijkheden. Maar helaas.. de logica ontbrak voor ons gevoel. Dus Ruud ging met Kay onderweg naar Nieuwegein om Merlijn op te halen bij scouting. En wij puzzelde nog wat verder.. maar uiteindelijk gaven we het ook op. Blijkbaar hebben we ergens iets goed over het hoofd gezien of verkeerd gerekend??
oudewateroudewater2spelenbankjewegen
Dus dan maar terug naar huis, hier wat gelunched en vervolgens ons nogmaals over de puzzels gebogen… grrr…. hoe irritant…de halve dag op pad en geen cache gescoord. Maar goed, we kwamen er niet goed uit en dus uiteindelijk maar besloten om het 2e doel van deze dag (Team Phildie helpen aan de 800ste cache) te voltooien. Dus hup in de auto en een paar locaties in Nieuwegein bezocht.

Bij de verzorgingsplaatst langs de A2 kwamen we nog een ander cacheteam tegen en daar maakte Ruud even een babbeltje mee.. en ja hoor.. Herman de Man.. die cache kende ze wel, en inderdaad er ontbrak een cijfer, maar ze hadden het juiste coordinaat wel voor ons. Oke, dat nemen we dan wel mee… maar gerust zijn we er niet op. We moeten er echt nog eens voor terug.
verzorgingsplaats
Ook bij een nano cache der wijzen boven de weg kwamen we nog een medecacher tegen.. tja.. die hoeft nu niet meer te zoeken, behalve dan naar een plekje op de logrol om haar naam te noteren want die was redelijk vol.
vrevia
Nummer 800 werd gescoord, en dus missie volbracht!!
kakelkip
Om 18.00 uur hadden we gereserveerd bij de Kakelkip in Houten, een all you can eat concept maar dan met lekkere kipgerechten, van kippensoep tot ijsjes toe. Hoewel niet alles even in de smaak viel hebben we toch heerlijk gegeten, en kon Kay zich prima vermaken bij o.a. de tractor. Al snel was het weer ruim 19.30 uur, en dus de hoogste tijd om te gaan. Nog even gezellig thuis een kopje thee, en daarna vertrokken onze vriendjes weer naar Merksem.

De dag was weer veel te snel voorbij, maar niet zonder plezier!! Op naar volgende week voor een Halloween meet in Disneyland Parijs!