To blog or not to blog

12. Februar 2013

Deze blog heeft een tijdje stil gestaan… druk, geen zin… en tja… dan zijn we zo een paar maanden verder. Maar… het roept ook de vraag op.. to blog or not to blog.

De website heb ik weer bijgewerkt, dus daar zijn alle foto’s tot en met afgelopen zondag weer te zien.

Verder ben ik erg benieuwd wie er op deze blog gaat reageren, en of mensen mij gaan overhalen om toch weer te bloggen… of dat ik het gewoon ga laten voor wat het is, en probeer de website weer iedere maand bij te werken.. dus laat je horen: To blog or not to blog.. that is the question!!

Sinterklaasperiode 2012

8. Dezember 2012

Zo de Sint is nog maar net vertrokken en Nederland is gehuld onder en witte deken. Maar eerst kijken we nog even terug naar deze Sinterklaasperiode.

Het begon natuurlijk op zaterdag 17 november met de intocht van de Sint. Eerst op tv kijken hoe hij aankwam met de kleine boot (omdat de stoomboot kapot in Spanje was achtergebleven), en vervolgens hup richting het oude dorp om hem in het echt te zien. Het was weer lekker druk, maar we hadden een goed plekje langs het water en na wat wachten kwamen ze dan toch langs gevaren!! Daarna zijn we eerst maar even de pietenspelletjes gaan doen (pepernoten sjoelen, pakjes over het dak brengen etc.), en daarna op zoek naar de pieten voor pepernootjes!! De Sint bleek dit keer te voet te zijn, nadat zijn schimmel er blijkbaar niet zo blij mee was, en dus maar weer naar huis was gegaan ;-)). Gelukkig werden er af en toe wat pepernootjes gescoord, en daarna met een zakje oliebollen terug naar huis.
aankomstsintspelletjespietje pepernoot
Vervolgens mocht er ieder weekend een schoentje gezet worden, en hoorde we regelmatig op de gekste tijden (bijv. 3 uur ’s nachts) iemand sinterklaasliedjes zingen. En als dan de schoentjes weer gevuld waren, was het natuurlijk feest!

Op zaterdag 24 november had Kay pietengym bij de scouting, en mocht hij als pietje gaan. Oke, aankleden maar, en hup dan ook maar wat zwart op het gezicht… hoewel…eerst een heel klein beetje, maar gaandeweg mocht het steeds meer worden en uiteindelijk was het toch een heuse piet (maar de pruik niet hoor… dat zit niet lekker hihi). Moe maar voldaan kwam hij uiteindelijk weer terug van de pietengym, en niet zomaar…. hij werd door Sinterklaas samen met 2 pieten thuis gebracht, wauw… dat is toch wel heel bijzonder. En ook handig, want het zakje met strooigoed was weer helemaal gevuld ;-)).
klaarvoorpietengym
Tussendoor hadden we nog het kijkzwemmen in badje 2 en de verjaardag van Ruud op 1 dag… wat een gezelligheid allemaal. En ook de rommelpieten kwamen weer langs op school en maakte van de klas een puinhoop. Op vrijdag 30 november was het schoentje in de klas ook nog gevuld met een speeltje en een lekkere mandarijn!
rommelpietenrommelpiet2kijkzwemmen
Op zaterdag 1 december kwam de Sint op bezoek bij scouting, en mocht Kay nog een keertje als pietje op stap. Deze keer maar niet zwart, want stel je voor dat de Sint dan niet zou zien dat hij Kay was;-)). Dus daar ging de witte piet en genoot van de komst van Sint met zijn rare pieten. De ene gooide de pepernoten achterste voren en de ander heette domme piet…tja… het zullen je pieten maar wezen. Merlijn was deze dag ook op stap, maar dan zelf als zwarte piet op huisbezoek voor de scouting. Hij heeft het erg goed naar zijn zin gehad, en wil volgend jaar graag weer.
bijnaklaar
En dan wordt het uiteindelijk 5 december! Sinterklaasfeest! Dus als witte pietje naar school, daar staat alles al klaar voor het grote feest. Tegen 8.50 uur komt de Sint met zijn pieten aan, deze keer zit er een piet op de tractor en daar achter op de aanhanger zit Sint bovenop de strobalen. Geweldig weer om te zien! Vanuit school lekker naar huis…zou het daar ook nog feest zijn?? Eerst maar eens een geknutseld schoentje ophalen bij de C1000, en ook daar zak natuurlijk weer een zakje pepernoten in met een xgogo… het blijft maar feest. Toen we thuiskwamen stond er op eens een zak met kadootjes in de garage… he…hoe kan dat nou weer. Blijkbaar was er een pietje langsgeweest, die wat voor ons had achter gelaten.
schoolkoortjeopdetractorfeest
Het stoombootspel op tafel, en als je netjes met je pietje een pakje uit het ruim naar boven hebt gebracht, mag je een pakje pakken. Wauw… de Sint weet zo maar dat Kay toch wel heel graag de lego brandweerauto wilde, en dat Ruud een spel leuk vindt, Merlijn wil genieten van een dvd van Lady Gaga en dat Ria geniet van een disneypuzzel. Wat heeft de Sint dat toch allemaal goed gedaan!! Als alle pakjes zijn uitgepakt, en die voor Oma apart is gelegd, kan er even gebouwd/gespeeld worden en daarna genieten we van een heerlijke gourmet om deze Sinterklaasperiode af te sluiten.
stoombootspelgourmet
Ondertussen is het buiten wit, klinken er al weer volop kerstliedjes… en maken we ons op voor het volgende feest!!

We verschalken de Kamers van Galecop!

12. November 2012

Al weer ruim een week geleden kwam er een reeks geocaches online in Galecop. De genaamd de kamers van Galecop:?.., natuurlijk vol goede moed gingen wij hier even voor zitten, want deze klus zouden we snel klaren. Maar niets bleek minder waar, we snapte helemaal niets van de opgave.

Maar.. we houden een troef, Ruud had de locatie van 1 van de caches al ontdekt alvorens de caches online waren gekomen, dus hup, dan maar in de auto en daarheen rijden, wie weet nog een plekje in de top 3?? Helaas.. we kwamen op plekje 4 terecht, maar goed.. we wisten nu de coordinaten van deze cache, dus hopelijk konden we hiermee ook de puzzel kraken.

Nou er werd van alles gekraakt kan ik je vertellen, maar de puzzel lukte maar niet.

Nu wilde het voordeel dat we voor zondag jl. een afspraak hadden staan met onze Belgische (cache)vriendjes, dus werd het hoogtijd om hulptroepen in te schakelen. En ook daar werden de hersenen gekraakt, maar uiteindelijk kwam op donderdagavond het verlossende bericht.. EUREKA!! Oke, nou dan moet het ons toch ook lukken. Dus vrijdag en zaterdag werden er nieuwe pogingen ondernomen.. maar helaas zonder resultaat.

Dus zondagochtend was het bericht op Facebook ook helemaal terecht ?SOS Phildie is onderweg?. Toen ze aankwamen ging de deur dan ook open met een luide SOS noodsignaal, en gelukkig stapte de vriendjes vol frisse moed naar binnen. Maar.. daar lag eerst nog een andere uitdaging in de weg ;-), dit keer in de vorm van een disneypuzzel. Deze was ik uit frustratie over de cache zaterdagochtend begonnen, en dus hebben we deze eerst even met elkaar afgemaakt. Want ook daar deinsde onze vrienden niet voor terug.
puzzel
Dit ging natuurlijk wel gepaard met appeltaart en slagroom met een lekker kopje thee. Nadat de puzzel was opgelost werd het raadsel rondom de kamers van Galecop ook opgelost. Ooh? tja? we waren op de goede weg, maar hadden niet ver genoeg doorgerekend en geteld.. balen.. maar waar!! En dus reuze blij dat het einde in zicht was. Ruud wilde er eerst zelf nog eentje uitpuzzelen om zeker te zijn dat hij het ook echt begreep, terwijl ik ondertussen de coordinaten vast invoerde in de app. Toen Ruud had gezien hoe het echt moest? gingen we op stap. Kay nam broodjes mee voor de eendjes/hertjes en daar gingen we in de cachemobiel op weg naar Galecop. Het zonnetje was gezellig aanwezig en het was ook echt niet koud.
galecop http://motorbeer.nl/cgi-data/weblog_basic/uploads/2012/11/img_0424-300×225.jpg
En zo maakte we een rondje door Galecop waar we een flink aantal kamers bezochtte, ook namen we nog wat andere caches mee onderweg, oa. de vliegende Toby. Echt een super cache, waarmee het hokje opengaat door een 9 volt batterij, echt goed gemaakt!!! En dus volop genieten. De eendjes werden gevoerd, de ezel toegesproken en veel gelachen natuurlijk.
voeren9planken
Rond 15.00 uur weer terug richting huis, helaas nog niet alle caches gehad, maar hoogtijd voor de high tea, dus alles klaar gezet en lekker genieten jammie? wat een heerlijkheden allemaal.
high tea
Daarna tijd om lekker te kletsen en vervolgens om de opkomende slaap tegen te gaan (van de frisse buitenlucht), maar een spelletje opzoeken, terwijl ik de spullen van de high tea opruimde en de voorbereidingen deed voor de pizza die nog in de planning stond.

Rond 18.30 uur nog genoten van de heerlijkste pizza?s a la Merlijn en na nog wat te drinken tegen 20.15 uur weer afscheid genomen van onze vriendjes? echt hoor. .die dagen zijn gewoon veel te kort!!

Maar we tellen weer af naar 16 december voor onze volgende meet en greet.. deze keer met Disney on ice!!